WorkshopRecharge-day på Bokenäset

Vi välkomnar dig till en heldag med yoga, garuda och pilates tillsammans med Jasmin Salhi och Anna Kronlid på Bokenäsets Hotell & Konferens den 9 mars. Det här är en dag som kommer ladda dina batterier och ge dig energi, styrka och öppenhet i både kropp och sinne. Med utsikt över havet kommer du få prova på meditation, yoga, pilates och garuda. Du behöver inte ha några förkunskaper. Ta med dig nyfikenheten och kom!

SCHEMA:
9.45-10.45 YOGA – öppna upp
Vi hälsar er välkomna i Sinnenas rum och sen öppnar vi upp inför dagen med meditation och morgonyoga tillsammans med Anna. Passet fokuserar fysiskt på bröstryggen och andningen. Intentionen är hämtad från Rachel Brathens ord om yoga: “Yogapositionerna är inte målet, inte heller att bli vig eller att stå på händer. Målet är att skapa utrymme där det är stängt och stelt, att skala bort lager efter lager av det du dolt ditt hjärta under. Att uppskatta din kropp och bli medveten om dina tankar och känslor för att kunna sluta fred med dig själv. Och älska den du är.”

10.50 -11.40 GARUDA – flöda
Garudaklass med fokus på att släppa på stelhet och onödiga spänningar i bröst, rygg och axelparti. Jasmin tar dig igenom sköna flödande sekvenser som gör dig smidigare och att du kan röra dig med en känsla av lätthet.

11.45-12.30 PILATES INTRO – upptäck
VI fyller på med frukt och sen får du ta del av en aktiv föreläsning och workshop med fokus på Pilatesteknikens grunder. Tillsammans med Jasmin går vi på upptäcktsfärd genom kroppen och uppmärksammar vårt andningsmönster samt huvudets, skulderbladens, bröstkorgen och bäckenets placering och hur dessa principer kan hjälpa oss till en bättre hållning.

12.30 -13.30 PILATES FLEXBAND – styrka
Pilatesklass med redskapet flexband. På denna klass får du träna enkla övningar med flexband både på egen hand men också två och två. Jasmin guidar dig igenom övningar som utmanar din styrka och stabilitet samt även övningar där bandet ger hjälp och stöd i ex genomrullningar och stretch. Pilates ger dig bättre kroppskontroll, placering och teknik.

13.30 YOGA – återhämtning
Nu landar vi i kroppen i ett nedvarvande yogapass tillsamman med Anna. Lyssnar in, andas, sträcker ut. Stunden avslutas med avslappning och meditation.

14.00 LUNCH – fyll på
Dags att avrunda med en god lunch i restaurang Västersalt. Meddela eventuella kostallergier i samband med bokning.

Investering: 675:-/person

Boka din plats på https://withlovefromkronlid.touchupbooking.com/en/Courses

OM ANNA:
Anna undervisar i yoga och driver företaget With Love from Kronlid. Hon är utbildad yogalärare inom Globalyoga (grundutbildning, assisteringsprogram, barnyoga. yin, fördjupning)

“Mina klasser är välkomnade och varma. Skratt och lekfullhet varvas med det sköra – det som berör. Jag vill att glädjen och kraften jag finner i yogan ska synas i mina klasser och jag använder musik som förstärker den intentionen. Det kan bli Håkan Hellström, Aretha Franklin, Tibetanska munk-klockor, hiphop, klassiskt och jazz. Jag tycker det är givande att ta fram yogaklasser som passar olika målgrupper. Jag har haft yoga för löpare, senioryoga, yoga för personer med funktionsvariationer, yoga för tonåringar, yoga för idrottare mfl. Jag trivs väldigt bra på scenen på Yoga Games, men trivs lika bra i gympasalen med mina yogande underbara skolbarn. På STC Trainingclub leder jag Globalyoga, Jag samarbetar med underbara Bokenäset sedan starten våren 2017.”
Läs mer här:
http://www.withlovefromkronlid.se

OM JASMIN:
Jasmin Salhi är personlig tränare och instruktör i pilates och garuda med bakgrund i dans, teater och artisteri. Hon är en driven entreprenör med stor passion för träning och hälsa och driver tillsammans med Linda Ahlgren träningsstudion Pilates Complete i Göteborg.
“Pilates och Garuda kallas ofta för intelligent träning och jag kan inte annat än att hålla med! Jag älskar att dela med mig av min kunskap och se de resultat som Pilates och Garudaträning ger. Mitt kall är att leda mina klienter till ökad kroppsmedvetenhet och då även till en bättre hållning och en stark och flexibel kropp som är i balans. Jag vill att träningen skall kännas stimulerande och upplyftande såväl fysiskt som mentalt. En sund själ i en stark kropp!
Jag är glad över att få inspirera, utbilda och dela min passion för träning och hälsa med alla som vill och är nyfikna på medveten träning och en mer hållbar livsstil.
Läs mer om Jasmin & Pilates Complete här:
http://www.pilatescomplete.se/team-pilates-complete/

Vad är Garuda?
Garuda är en träningsform inspirerad av yoga, pilates, dans & chi gong. Träningen innehåller enkla rörelser som gradvis byggs på till längre serier. Fokus ligger på att röra sig i olika tempo, rytm och med stor variation; sittande, stående och i liggande positioner. Tekniken innehåller vridningar, sidoböjningar och stretch där målet är att släppa på onödiga spänningar i kroppen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Garudaträningens främsta fördelar:
• Ökad rörlighet, flexibilitet & koordination
• Förbättrad andning och cirkulation.
• Balanserar styrka och smidighet.
• Formar kroppen och förebygger skador (så att du klarar av fysiska utmaningar bättre).
• Ger rörelseglädje!

Vad är Pilates?
Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Det är en fantastisk träningsform som balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Pilates är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Pilatestekniken är dels en övningsbank med cirka 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt. Man arbetar efter fem grundprinciper för att göra träningen så säker och effektiv som möjligt. Metoden är väldigt variationsrik och kan tränas på matta med enbart den egna kroppen samt med en mängd redskap och maskiner.

Pilatesträningens främsta fördelar:
• Säker och effektiv träning.
• Förbättrar balans, koordination och hållning.
• Skonsam vilket gör att alla kan utöva det – oavsett kön, ålder eller fysisk status.
• Höjer prestationen i andra sporter (yoga, löpning, golf, styrketräning, dans etc.).
• Framgångsrik som rehabilitering efter skador

Boka din plats på https://withlovefromkronlid.touchupbooking.com/en/Courses

Workshoptillfällen

Startar 2019-03-09, kl. 09:45
Slutar 2019-03-09, kl. 15:00
Instruktör Jasmin Salhi och Anna Kronlid
Pris 675 kr