WorkshopMammaMage – föreläsning med Sofia Lamotte

Välkommen till en föreläsning om kroppen efter en graviditet och förlossning.

Under graviditeten blir vi oftast väl omhändertagna och undersökta med jämna mellanrum . Tiden efter förlossningen handlar mest om hur barnet mår, vilket så klart är av största vikt. Men hur mår du som kvinna?  Under en graviditet genomgår kroppen en stor förändring. Magmuskulatur och tarmar flyttar på sig för att göra plats för barnet och det sker en stor uttänjning av bindväv och ligament i hela kroppen. Efter en graviditet är det därför viktigt att återfå spänst och hållfasthet i mage och bäckenbotten, för att minska risken för skador och urinläckage.

Under föreläsningen lär du dig:

  • Vad som hänt i kroppen under graviditeten med fokus på bål och bäckenbotten.
  • Hur du bäst återtränar efter en förlossning för att undvika smärta och felbelastning i kroppen.
  • Hur du känner på en mage för att se om det finns en diastas och hur du ska aktivera den djupaste magmuskulaturen.
  • Hur och när det är lämpligt att återgå i vanlig träning.

Om Sofia:
Sofia Lamotte är  leg. Naprapat med inriktning kvinnohälsa samt certifierad MammaMagetränare och ackrediterad inom svensk idrottsmedicin. Hon driver Kungskliniken i Kungsbacka tillsammans med Johanna Ehrenborg, och Mammahäsla i Mölndal tillsammans med leg fysioterapeut Sara Axelsson Sahlen.  Sedan 2014 har hon arbetat och specialiserat sig inom kvinnors hälsa samt föreläser och håller kurser inom rehabilitering efter graviditet. Utöver detta arbetar hon även kliniskt med behandling av smärtor och nedsatt funktion i muskulatur och leder runt bäcken.

 

Workshoptillfällen

Startar 2019-09-29, kl. 10:30
Slutar 2019-09-29, kl. 12:00
Instruktör Sofia Lamotte
Pris 395 kr

Anmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt deltagande i MammaMage – föreläsning med Sofia Lamotte. Svarsmail bekräftar din plats. Faktura sänds via mail. OBS! Anmälan är bindande för alla kurser, workshops och events. Avbokning kan endast ske vid uppvisande av läkarintyg.

Jag godkänner att Pilates Complete hanterar och lagrar ovan angivna uppgifter i enlighet med deras integritetspolicy.