Samtalsterapi Lena Sollerman

Samtalsterapi handlar om att i lugn och ro försöka sätta ord på det som rör sig inom; som oroar och gör ont. För att få syn på det, komma till klarhet. Vad det handlar om, egentligen? Och för att hitta en realistisk väg vidare i livet. Vilket ofta handlar om att förvandla barnets överlevnadsstrategier till ett vuxet, moget förhållningssätt i relationer av olika slag.

Min långa erfarenhet av samtalsterapi säger mig att en människa kan berätta sig hel. Att det, som terapeut, går att lyssna fram en person. Ur osynlighet och otydlighet, ur trasighet och rädslor, ur vilsenhet och trassel. För någonstans därinne finns hon/han, väntande på att framkallas. Bli sig själv. För att komma till sin rätt, helt enkelt.

Utbildad inom Föreningen St Lukas är den psykodynamiska psykoterapeutiska metoden, med kognitiva inslag, den väg jag funnit framkomlig. Det finns inga genvägar till självkännedom; att bli Människa tar tid. En psykoterapitimme omfattar ca 45 minuter och kostar 650 kr, om du betalar ur egen ficka. Något högre är avgiften för företag, likaså vid parsamtal.

Under rubriken Samtalsterapi sorterar jag in krissamtal, psykoterapi och andlig vägledning, såväl som stödsamtal och coaching.

Självklart råder absolut tystnadsplikt.

Kontakt & bokning

Lena Sollerman
031-87 28 19
0708-97 25 24
lena@sollerman.se

Mina öppettider på Pilates Complete är onsdagar och torsdagar.