Panterai Massage Andrea Ekström

Pantarei är en typ av manuell terapi och samtal som hjälper dig att ta kontrollen över ditt eget liv. Genom beröring, rörelse och samtal utforskar vi vad som håller dig tillbaka i ditt liv och återkanaliserar det till livserfarenhet som kommer hjälpa dig att nå dina drömmar genom att sätta intentioner, se och förändra tankemönster och våga lyssna på dig själv.

Ingen session är den andra lik, men generellt börjar vi med att prata om vart du är i livet och vad som fört dig hit och sätter därefter en intention med vår session. Därefter bjuder jag in till massagebordet. Jag kombinerar beröring, rörelse och samtal för att få fysiska och emotionella spänningar att släppa och hjälpa dig att förena kropp och själ för att nå dina intentioner. Då emotioner sätter sig fysiskt i kroppen jag arbetar med att få spänningar att släppa taget och muskler att slappna av. Jag använder mig av olika massagetekniker som t.ex. takil beröring, shiatsu, akupressur och bindvävsmassage. Mitt arbete är intuitivt för att möta dig allra bäst. Till skillnad mot en vanlig massage pratar vi under tiden om vilka tankar och känslor som kommer upp i olika delar av din kropp och om hur vi kan omvända detta till en resurs av självkännedom, styrka och självförtroende för dig.

Varje session avslutas med en vilostund för dig då jag lämnar rummet och du får återhämta dig och komma tillbaka till verkligheten i din egen takt. Efter att jag väckt dig finns en liten stund över för frågor eller tankar som kommit upp.

I en session jobbar vi med att släppa fram de känslor som finns inom dig och låta dem kännas. Det är först när vi trycker undan en “jobbig” eller “opassande” känsla som den kan skada oss: vi slutar vara oss själva och går inte längre på vår magkänsla. Kroppen spänner sig för att hålla känslan borta ur medvetandet.  Det skrattas och gråts därför ofta och mycket. Många har nämnt att de lämnar en session med en lätthet i bröstet och lugn i kroppen och känner sig fysiskt långa och stabila och närvarande i sig själva.

Efter 3 – 5 sessions har många nått sina intentioner och påbörjar nya, eller känner sig stärkta och färdiga med vårt samarbete. Andra kommer med en ny intention varje vecka.

Jag har klienter av alla åldrar och med yrken vitt skilda mellan företagsledare och konstnärer. En del kommer för att bli mer kreativa i sina arbeten, andra för att våga känna och hantera trauman, många med kronisk smärta och autoimmuna sjukdomar kommer för att acceptera sin situation och bli vän med kroppen. Några kommer för att få gråta av sig och slutligen kommer de som tycker det är härligt att ta chansen att lyssna på och njuta av sig själva.

 

Exempel på vad klienter framgångsrikt arbetat med hos mig: 

Identifiera fysisk spänning och finna den emotionella kopplingen för att lösgöra den; Att leva som högkänslig; Stresshantering och avslappning; Leva med kronisk smärta och autoimmun sjukdom; Komma ur skrivkramp – skapa kreativt flöde; Finna ett förhållningssätt till vardagsstress; Hantera och bearbeta trauman och sorgeprocesser som dödsfall, sjukdom, skilsmässor och övergrepp; Utmattning; Bygga upp självförtroende; Börja säga nej; Att våga höra sin inre röst och följa sina drömmar; Hantera narcissister i sin omgivning; Byta karriär.

Kom i bekväma kläder, tex shorts och t-shirt eller mjukisbyxor.

Sessions ges på svenska, engelska och tyska.

Självklart råder tystnadsplikt.

Om mig:

Jag är certifierad pantarei praktiker. Jag kombinerar mina sessions med mina kunskaper som pilates- och yin yoga lärare för att få dig att komma i kontkakt med din kropp. Nyfiken på att förstå kroppen och själen bättre har jag också studerat och lär mig ständigt mer om anatomi, psykologi, shiatsu, body-mind-centering, meridianer och ackupressur, qigong och FODMAP och antiinflammatorisk diet.

Klienter om mina sessions:

“Getting pantarei sessions from Andréa was a great experience for me. I always felt bigger, fulfilled and more rooted in myself afterwards. She didn’t give me advice but instead listened and asked the right questions so I could find the answers within myself. Her clarity and empathy allowed me to be who I am in every moment. Her touch made my body melting and feeling at home within myself. I can recommend Andréa to everybody.“

/Sarah

“Jag uppskattar verkligen att få komma till Andréa och känner mig tacksam efter varje session. Med trygghet och uppmuntran visar hon hur jag kan komma i kontakt med mig själv så jag vågar öppna mig och släppa ut det som i annat sammanhang skulle kunna vara obehagligt att göra. Det känns väldigt naturligt att bli guidad av henne och hon lyssnar väl, är lyhörd till kropp och själ och är väldigt snäll och uppmuntrande i vårt arbete. Att få gå till Andréa har hjälpt mig att komma i kontakt med vissa känslor jag allt för länge har gömt för mig själv. Jag kan inget annat än rekommendera henne varmt. “

/Johanna

“Det är väldigt speciellt att få sessions med Andréa: hennes varma uppmärksamhet och nyfikenhet för vad jag verkligen behöver, i kombination med en otrolig kunskap om hälsa och den mänskliga kroppen gör att jag verkligen känner mig sedd. Hon blandar olika tekniker som anpassas efter mig. Min ryggsmärta har gått ned mycket sedan jag började hos henne. Jag kan verkligen rekommendera Andrea!”

/Tomas

Priser

En session är ca 60 minuter och kostar 750 sek. 3 sessions för 2000 sek.

Första sessionen kan vara upp till 90 minuter då vi ägnar lite längre tid åt att lära känna varandra.

Under April får Pilates Completes medlemmar 20% rabatt på sin första session.

 

Kontakt & bokning

Andréa Ekström

andrea@intelligentbodywork.com

0049 1631185178

Här kan du läsa mer om: https://www.intelligentbodywork.com/pantarei

här kan du läsa mer om pantarei: https://pantareiapproach.com/about-pantarei/

Mina öppettider på Pilates Complete är lördagar.