Sara StangertzGruppträningsinstruktör och Kursledare

När jag började utöva pilates insåg jag direkt hur effektiv och rolig träningsform det är. Jag älskar hur man fokuserar i övningen och hur man stärker kroppen inifrån och ut.

Jag har genom åren alltid haft ett starkt intresse för rörelse och träning I olika former. Jag är uppvuxen I Göteborg men har bott utomlands i nästan mitt hela vuxna liv. Det var i London på slutet av 1990-talet som jag började utöva och undervisa yoga. Jag arbetade bland annat på Tri Yoga och Ashtanga Yoga London. Jag har sedan dess haft en daglig praktik på mattan, jag är utbildad och även bott i perioder i Mysore, Indien. 2007 – 2013 drev jag yogaskola och retreatcenter tillsammans med min man i Brasilien. 2013 – 2018 bodde och undervisade jag yoga på Bali.

Sedan 2018 är jag åter i Göteborg, jag har klasser och kurser i ashtanga, vinyasa, yin och hotyoga. Pilatesträning har funnits med parallellt och 2021 utbildade jag mig till pilatesinstruktör genom Pilates Complete Education och grundutbildningen PCE GRUND.

Målet med all min undervisning är att du som utövare ska känna dig trygg så att du kan utvecklas, må bättre, bli starkare och mer balanserad i både kropp och själ. Det finns en intressant koppling mellan yoga och pilates och de kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt.

Favoritövning

Jag har många favoriter, men till exempel rörelsemönstret och andningen i den klassiska övningen scissors.

Utbildning

Ett urval av utbildningar som jag har gjort genom åren inom området kropp och själ.

BA, Göteborg/ dansutbildning

SAFE, Stockholm/ gruppträningsinstruktör

WFY, Ibiza/ Godfrey Devereaux – apprentice och TT, yogalärare AYL, London/ Hamish Hendry – apprentice, yogalärare

ARF, Mysore/ M.A Jayashree TT, chanting och sanskrit

AYRI, Mysore/ SK Pattabhi Jois – yogalärare certificate 1

SYC, Mysore/ Sharath Jois – yogalärare certificate 2

Certifierad Pilatestränare, Pilates Complete Education, PCE GRUND