Pia AnderssonGruppträningsinstruktör och Kursledare

Pia heter jag och undervisar i pilates, garuda och yoga.

Träning och rörelse har mer eller mindre alltid varit med mig. Jag har alltid älskat att röra på mig. Redan från 16 års ålder började jag att hålla pass för mina vänner, och i skolan, på friluftsdagar och raster, för att sedan bli utbildad instruktör/ ledare i den lokala gymnastikföreningen. Genom åren har jag dels utbildat mig inom olika träningsformer och ledarutbildningar och varit verksam som instruktör i en mängd olika träningsformer bl.a. Aerobics, StepUp, Bodycondition, Hiit, Core, Yoga, Garuda, Soma Move, Löpning mfl. Så som tränare har jag varit verksam i nära 35 år och har en bred bakgrund som tränare och har med mig många olika träningsdiscipliner.

Pilatesträningen är fantastiskt variationsrik vilket gör den lätt att älska och en träningsform som passar alla. Pilates utvecklar också kroppsmedvetenhet och det vill jag att alla mina kunder ska få uppleva. Pilatesträningen hittade jag tidigt, då jag som 13-åring började dansa jazzdans. Jag gick min första pilatesutbildning i Power Pilates beginner matwork 2004 och genomgick också en pilatestränarkurs via Svenska Gymnastikförbundet. Jag har också utbildning via Pilates Complete Education Grund -pilatestränarutbildning där jag kompletterat mina pilateskunskaper.

För mig är det viktigt att träning ska vara lustfylld, glädjefylld och variationsrik. Är det roligt, gör man det igen, tänker jag. Min önskan är att fler ska uppleva glädjen i att göra träning till sin livsstil. Rörelse är bra för oss, både för vår fysiska och psykiska hälsa och jag vill hjälpa andra att må så bra man kan må. Att arbeta för att främja hälsa ligger mig varmt om hjärtat.

Här på Pilates Complete hoppas jag kunna inspirera till träning. Mina klasser kännetecknas av energi, tränings- och rörelseglädje. Jag gillar också att jobba med musik, och gruppträning är en form av träning som jag bara älskar! För tillsammans blir vi starkare och att ha roligt på vägen gör ju inte saken sämre – eller hur ?

Favoritövning

Sidebend – en rolig övning som engagerar hela din kropp, och bjuder in till många fina variationer.

Utbildning

Ett axplock av min utbildningsbakgrund

Pilates Complete Education Grund, Pilatestränarutbildning – Jasmin Salhi, Linda Ahlgren
Power Pilates beginner Matwork
Garuda teachertraining; Seated Standing , Foundation – James D’ Silva , Carita Lesche
Yogalärarutbildning Vinyasa Yoga / Space M Yoga Magnus Ringberg
Yinyoga – Johanna Alvin
Global yoga – Johanna Hector
Soma Move – Linus Johansson, Cecilia Gustafsson
Functional Moves och Core- Magnus Ringberg, The Academy
Diplomerad Löpcoach – Konditionsidrott
Skivstångsträning – Eleiko
Bodypump, Core – Les Mills
Aerobicinstruktörsutbildning – SAFE  och Svenska Gymnastikförbundet
Aerobics – Core – ledarutbildning- Friskis och Svettis
Friskvårds ledarutbildning/ hälsocoach – Katrinebergs Folkhögskola