Micol MantiniPersonlig Tränare, Gruppträningsinstruktör och Kursledare

Jag heter Micol, jag arbetar som professionell dansare och Pilatesinstruktör. Jag började min danskarriär i Italien när jag var 17 år gammal och jag forsatte i Tyskland på två olika teatrar. 2005 flyttade jag till Göteborg för att börja jobba i Göteborgsoperans Danskompani där jag jobbar än idag.

Dans och rörelse har alltid varit min passion och genom åren har jag insett vikten av olika träningsformer som kan vara till nytta på olika sätt och hur de kan hjälpa att utveckla kroppen och dess behov. Vår kropp är ett underbart instrument som förtjänar att tas väl hand om och Pilates är för mig ett av de bästa sättet att lyckas med det.

Pilates har hjälpt mig förstärka, balansera och få en ännu bättre förståelse över min kropp och jag skulle vilja hjälpa människor att inse detta och hjälpa dem på deras resa mot en hälsosammare livsstil. Det bästa är att “Pilates är för alla oavsett ålder eller fysiskt förmåga” och alla kan dra nytta av det.

Favoritövning

Jag älskar alla övningar som gynnar ryggradens rörlighet men en av min favorit övning är Shoulder Bridge.

Utbildning

Utbildad Stott Pilates Instruktör Level 1 & 2 Intensive Mat-Plus Essential, Intermediate (IMP) och Advanced Matwork – Level 2 (AM) för Carita Lesche.

Certifierad Total Barre Instruktör Foundation Course, Level 1 för Carita Lesche.

Professionell dansare i 25 år.