Linda AhlgrenGrundare, Personlig Tränare, Gruppträningsinstruktör & Kursledare

Jag har min bakgrund inom dansen och har tränat pilates som ett komplement till dansträningen sedan 1995. 2001 började jag undervisa i pilates och har arbetat med det sedan dess. 2005 startade jag och Jasmin Salhi upp Göteborgs första Pilatesstudio på Hagabadet och 2010 öppnade vi Pilates Complete.

Pilates har redskapen som många människor behöver för att förstå hur de ska kunna träna effektivt och smärtfritt. Målet med mitt arbete som instruktör är att lära mina kunder att medvetet styra kroppen och röra sig på bästa sätt för att släppa invanda mönster & onödiga spänningar. Jag älskar att få vara delaktig i människors glädje när de upptäcker vilka positiva förändringar träningen gör med deras kropp! Min önskan är att alla som kommer till Pilates Complete ska få en bättre förståelse för hur den egna kroppen fungerar och därmed få en bättre teknik, kroppsmedvetenhet och kontroll över kroppen. Jag är otroligt tacksam över att jag får jobba med pilatesträning i min egen verksamhet tillsammans med Jasmin och alla fantastiska kunder och kollegor! Något av det roligaste jag vet är också att kombinera pilates, yoga och garuda till kreativa och utmanande träningsprogram som utvecklar både tanke, kropp och själ.

Favoritövning

Har väldigt många men Semicircle på Reformern är alltid en av de främsta – styrka och rörlighet i ett. I love it!

Utbildning

Fullt certifierad STOTT PILATES® Instructor Levels 1 & 2: Essential, Intermediate, (IMP) Advanced Matwork (AM), Reformer (IR), Cadillac, Chair & Barrels (CCB) och Injuries and Special Populations (ISP) för Carita Lesche.

Ett flertal STOTT PILATES® workshops i redskap som ex. Boll, Foamroller, Fitnesscircle, Mini Stability Ball, Flexband, Stability Cushions m fl. Vidareutbildad i specialinriktade workshops som ex. Prenatal/Postnatal, Golf, Athletic Conditioning, Older adults, Pilates for Teens samt STOTT PILATES®-föreläsningar i anatomi, fysiologi, rehab och träningslära som ex. Osteoporosis, Knee function and stability m.fl. för bl.a. Moira Merrithew, PJ O´Clair, John Garey m fl.

Grundutbildning i ZENGA™ Equipment Instructor Foundation Course, Level 1 samt Total Barre™ Endurance with Music.

Utbildad i Garuda® Foundation, Standing & Seated Matwork och Garuda® Apparatus Foundation och level 1 samt vidareutbildad i Garuda® Chakra (Foamroller) Garuda® Reformer, Garuda® Dhara (Stol) och Garuda Graha (Block) för James D´Silva.

Vidareutbildning i Pilates Matrix/Performance Stability för Sarah Mottram samt Anatomy Trains Myofascial Meridians for Manual and Movements Therapists för James Earls.

Licensierad Personlig Tränare i Global Yoga Power och Yin för Johanna Andersson.