Jasmin SalhiGrundare, Personlig Tränare, Gruppträningsinstruktör & Kursledare

Jag har alltid sett kroppen som ett fantastiskt redskap, först genom teatern och dansen som tidigt låg mig varmt om hjärtat. Ett första möte med Pilates skedde i slutet av 90-talet, men då förstod jag inte riktigt vilken betydelse tekniken kunde ha utan såg den mer som ett komplement till mitt arbete som danslärare och till mitt artisteri. När jag sedan utbildade mig i pilates i början av 2000-talet kände jag direkt att det här var träningsmetoden för mig! Jag kände mig centrerad, stark och balanserad. Jag har arbetat som Pilatesinstruktör sedan 2001 och 2005 startade jag och min parhäst/bästa vän Linda Ahlgren upp Göteborgs första Pilatesstudio på Hagabadet. 2010 uppfylldes äntligen drömmen om en egen verksamhet i den gemensamma träningsstudion Pilates Complete.

Pilates kallas ofta för intelligent träning och jag kan inte annat än att hålla med! Jag älskar att dela med mig av min kunskap och se de resultat som Pilatesmetoden ger. Mitt kall är att leda mina kunder till ökad kroppsmedvetenhet och då även till en bättre hållning och en stark och flexibel kropp som är i balans. Jag vill att träningen ska kännas stimulerande och upplyftande såväl fysiskt som mentalt. En sund själ i en stark kropp!

Favoritövning

Jag älskar alla övningar som sätter igång rörligheten i ryggraden. Rotationer som öppnar upp för både framåt och bakåtböjningar. Spinal rotation är en favorit. En enkel och skön rotationsövning som mjukar upp och får igång kroppen.

Utbildning

Fullt certifierad STOTT PILATES® Instructor Levels 1 & 2: Essential, Intermediate, (IMP) Advanced Matwork (AM), Reformer (IR), Cadillac, Chair & Barrels (CCB) och Injuries and Special Populations (ISP) för Carita Lesche.

Ett flertal STOTT PILATES® workshops i redskap som ex. Boll, Foamroller, Fitnesscircle, Mini Stability Ball, Flexband, Stability Cushions m fl. Vidareutbildad i specialinriktade workshops som ex. Prenatal/Postnatal, Golf, Athletic Conditioning, Older adults, Pilates for Teens samt STOTT PILATES®-föreläsningar i anatomi, fysiologi, rehab och träningslära som ex Osteoporosis, Knee function and stability m.fl. för bl.a. Moira Merrithew, PJ O´Clair, John Garey m fl.

Grundutbildning i ZENGA™ Equipment Instructor Foundation Course, Level 1 samt Total Barre™ Endurance with Music.

Utbildad i Garuda® Foundation, Standing & Seated Matwork och Garuda® Apparatus Foundation and level 1 samt vidareutbildad i Garuda® Chakra (Foamroller) Garuda® Reformer, Garuda® Dhara (Stol) och Garuda Graha (Block) för James D´Silva.

Vidareutbildning i Pilates Matrix/Performance Stability för Sarah Mottram samt Anatomy Trains Myofascial Meridians for Manual and Movements Therapists för James Earls.

Licensierad Personlig Tränare i Global Yoga Power och Yin för Johanna Andersson.