Clara DyménPersonlig Tränare, Gruppträningsinstruktör och Kursledare

För mig har rörelse och träning i olika former alltid varit enormt viktigt. Under åren har formerna och intensiteten på min egen träning behövts ändras en hel del. Skador och kronisk smärta på grund av av en genetisk bindvävssjukdom har gjort att jag fått hitta nya vägar och syften med min träning. Från att ha tränat och tävlat i kampsport och haft olika lopp och prestationsmål på agendan använder jag idag rörelse som ett sätt att hantera och distrahera ständig smärta samtidigt som de ger mig verktyg att hålla kroppen i så bra skick som möjligt utefter mina förutsättningar. 2012 kom jag i kontakt med Magnus Ringberg. Han introducerade mig för Garuda och en form av yoga som passade min kropp. Sedan dess har Magnus yoga, space m yoga, och Garudametoden varit en stor del i både min egen rörelse praktik och i mitt arbete som PT. Jag strävar hela tiden efter att försöka göra det bästa av det jag har att jobba med just idag, att acceptera perioder med mindre funktion då smärtan är intensivare. Och att uppskatta allt det som faktiskt funkar!
I mitt arbete som tränare tror jag på att jobba med en tydlig medvetenhet. Att skapa en klarhet i det vi gör. Våga testa och utforska. Vara lekfull och nyfiken. Utan att tappa bort syftet. Jag vill inspirera till mer rörelse, mer variation och utmana din kropp i olika riktningar, vinklar och hastigheter.
Jag jobbar gärna med (och i!) Garuda Apparatus. Med denna utrustning har man enorma möjligheter att anpassa och variera träningen. Garudamaskinen är därför en stor hjälp vid smärta, rehabilitering och skador men kan även användas för att öka intensiteten och hitta nya utmaningar.

Favoritövning

Svårt att välja EN enskild övning. Detta varierar så efter syfte (och humör!). Men jag älskar en Gait Sequence där du utgår från ett gångstående och sedan rör dig både framåt, bakåt, åt sidan och roterar. Fötter, knän, höft, ryggrad, nacke, skuldror, armar och hela vägen ut till fingertopparna ges uppmärksamhet i den sekvensen.

Utbildning

-Lic. Styrketräningsinstruktör, The Academy, 2009. -Cert. Massör, Comwell Varbergs Kurort, 2010. -Dipl. Idrottsmassör, Physio Education, 2010. -Cert. TRX Rip Trainer, Concept Education.  -Cert. TRX Trainer, Concept Education.
-Lic. Personlig Tränare, AFPT 2012. -Garuda Barre, 2013. -Garuda Matwork Foundation, 2014.  -Space M: Yoga Teacher Training, 2016.  -Space M: Yoga Teacher Training, 2017. Plus diverse kortare Workshops inom yoga, garuda, funktionell träning och ständigt under fortsatt lärande och utveckling.