EventMedlemsevent november – Jivamukti

I november bjuder vi in till en rykande het Jivamukti-klass med Karin Knape som månadens medlemsevent!

Jivamukti Yoga, också kallat ”the wild child of Yoga”, är en yogaametod där kroppen länkat med andetaget rör sig i ett flöde, vinyasa, till upplyftande musik.

Klasserna är spirituella, dynamiska och fysiskt utmanande och det läggs stor vikt vid yogaställningar/asanas som praktiseras i en följd, samtidigt med en lekfull approach. Element som chanting, meditation och yogafilosofi med ett specifikt tema (Focus of the month) är också vitala delar av undervisningen.

Mer om Jivamukti Yoga: Jivamukti Yoga uppstod och skapades på 1980-talet i New York av Sharon Gannon och David Life, studenter till Sri K. Pattabhi Jois, Swami Nirmalananda och Shri Brahmananda Sarasvati.

De fem grundpelarna i Jivamukti Yoga är Ahimsa (icke-våld), Bhakti (hängivelse), Shastra (studerande av gamla skrifter), Nada (ljud, vibrationer), Dhyana (meditation).

Om läraren, Karin Knape: 

“Mitt intresse för yoga började kring millennieskiftet efter en resa till Australien, där yoga redan var populärt då. Jag praktiserade klassisk Hatha Yoga i flera år innan jag upptäckte Jivamukti Yoga. Jag testade Jivamukti på en yogafestival en sommar i mina hemtrakter Värmland och föll direkt. Två år senare genomförde jag Jivamukti Yoga Teacher Training, en lärarutbildning som har god renommé i yogavärlden och som består av både teori och praktik.

Efter att ha undervisat på ett flertal etablerade studios i Göteborg under några år gick jag steg två i lärarutbildningen, mentorsprogrammet Jivamukti Teacher Apprenticeship Program.

För mig känns Jivamukti som det självklara valet, sagt både som elev och lärare, då metoden erbjuder en sådan bredd. Vi chantar mantran, lär om yogafilosofi, yogar en lång dynamisk vinyasa till musik, njuter av tio minuters avslappning och avslutar med en meditation – allt i en och samma klass. Att det finns en tydlig tradition bakom metoden med hängivna och kunniga lärare med starka rötter i yogans högsäte Indien är också viktigt.”

 

Du bokar din plats på månadens medlemsevent i din Wondr Wall.

Varmt välkommen!

Information om eventet

Startar 2020-11-13, kl. 17:15
Slutar 2020-11-13, kl. 18:15