EventFullbokat! Medlemsevent augusti – OPTIMUM-metoden

Månadens medlemsevent handlar om precision, kroppsmedvetenhet och om att återställa kroppens naturliga balans.

Anna-Karin Byström är mitt uppe i sin examination till Optimum-tränare och kommer hålla i månadens medlemsevent. Hon kommer berätta om metoden och hur hon jobbar med postural träning för att återställa kroppens naturliga balans och bli av med besvär som smärta, inskränkt rörlighet eller återkommande skador.
Du kommer praktiskt och teoretiskt få gå igenom olika delar som förbättrar kroppens funktion och förmåga att fördela belastning optimalt. Du kommer också få prova en hållnings/rörelseanalys och utföra några övningar.

OPTIMUM-metoden startades av Markus Greus och är en vidareutveckling av Postural Terapi som startade på 70-talet i USA av Pete Egoscue. Metoden handlar om att återställa kroppens naturliga balans och förmåga att fördela belastning optimalt genom specifika övningar och behandlingstekniker. Träningen/behandlingen passar alla som har någon form av muskulär obalans, smärta, inskränkt rörlighet, återkommande skador eller för ökad prestation. Målet med Optimummetoden är att skapa ett bestående resultat, samtidigt som uppkomsten av nya besvär undviks.
Anna-Karin har utöver sin utbildning till Optimum-tränare och läst idrottsvetenskap. Hon har tidigare tränat och tävlat i friidrott på hög nivå och därefter provat på olika träningsformer. Hon fastnade för karate, men skadade sig och kom då i kontakt med pilates som i sin tur ledde till postural träning och en utbildning i OPTIMUM-metoden.

Varmt välkommen!

Information om eventet

Startar 2018-08-13, kl. 17:00
Slutar 2018-08-13, kl. 18:00