EventInställt – Donationsklass för Jontefonden – Föreläsning, Andning & Gongbad

OBS! Eventet inställt, vi önskar er en fin grillkväll i solen hemmavid istället och så ses vi på Donationsklassen i Garuda den 14/5 istället.

Under våren 2019 håller Pilates Complete tre klasser till förmån för Jontefonden. Kom och lyssna till Tommy Ivarsson när han berättar om Jontefonden, träna din andning med Linda Ahlgren, meditera till ljudet av gongspel med Camilla Lindberg och möt nya människor med mycket hjärta och engagemang! Vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss hjälpa.

Fredag 26 april

Plats: Pilates Complete, Kastellgatan 1, Göteborg

Tid: 18.30-20.30

Föreläsare: Tommy Ivarsson berättar om Jontefonden 60 min

Lärare: Linda Ahlgren  och Camilla Lindberg 60 min

Tema: Andning, Meditation & Avslappning.

Om klassen: Att andas djupt och lugnt borde vara något av det allra enklaste som finns, men ändå har vi så svårt att hitta den. För att kunna släppa vardagens bestyr och allt som ständigt pockar på vår uppmärksamhet är andning, meditation och avslappning det mest grundläggande för oss alla om vi ska klara av att behålla energinivån genom livet. Varje andetag är en ny möjlighet att börja om. I varje andetag finns en chans att släppa taget om det vi inte längre behöver och en öppning att släppa in det vi drömmer om, längtar efter och vill ha mer utav i livet.

Klassen innehåller 15 minuters andningsträning och mjuk yoga med Linda samt 45 minuters gongbad ( djupavslappning ) med Camilla.

Den här klassen är skapad för att passa alla nivåer. Alla kan vara med, oavsett ålder, kön eller fysisk status. Inga förkunskaper krävs. Oavsett om du aldrig mediterat eller övat på att andas medvetet tidigare, eller om du är en van utövare, instruktör eller tränare kommer den här klassen att ta dig på en upptäcktsfärd igenom kroppen och sinnet.

Om Jontefonden:

En stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation, och deras syskon. Målet är att skapa guldkant och glädje i vardagen för dessa barn och ungdomar.

Jontefondens arbete är helt beroende av frivilliga gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. Alla gåvor gör skillnad – små som stora! Det är med hjälp av ditt stöd som de kan få möjlighet att sätta guldkant för barn och ungdomar som annars lever i en tuff vardag.

Jontefonden sprider glädje! Deras verksamhet syftar till att öka livskvalitet för drabbade eller syskon till drabbade barn och ungdomar, skapa glädje och att sätta guldkant på en väldigt svår livssituation. Vad som skänker guldkant på just deras tillvaro avgör mottagaren själv. Det kan vara frågan om ballonger i taket på sjukhussalen under en längre sjukhusvistelse eller att få åka någonstans tillsammans med syskon och familj och uppleva något roligt för att få familjen att känna sig som en vanlig familj. Ibland är det större önskemål, ibland är det enkla saker som skänker guldkant. Allt beroende på önskemål, ålder och situation i familjen.  Det är i regel väldigt långa sjukdomsförlopp och en lång väntan inför en transplantation. När väl transplantationen är genomförd har barnet fått tillbaka sitt liv. Tiden efter är förenad med lågt immunförsvar och de sociala kontakterna är begränsade samt en lång tuff resa med avstötningsproblematik och fortsatt oro. Utmaningarna finns ofta även på det sociala planet med skola och kompisar. Under denna tid vill Jontefonden gärna vara med och sprida glädje, framtidstro och många skratt.

Jontefonden är även med för att stötta hela familjen över tid. Stiftelsen har familjestödjare, kurator och ordnar olika typer av läger. Med starka och trygga familjer blir det gladare barn.

Om gongbad och ljudvibrationer:

Idag finns en ökad medvetenhet om hur ljud påverkar oss, och i yogafilosofin anser man sedan länge att ljudvibrationer (inte minst den egna rösten) bl a påverkar hjärnan och nervsystemet, skapar läkande, vitaliserande och balanserande vibrationer i kroppens alla celler, vävnader och system, samt balanserar energisystemet. Gongar är instrument som funnits i tusentals år för att vidga vårt medvetande och är en del av yogatraditionen. De sägs rymma universums alla ljudströmmar och hamras ofta fram för hand.

Forskning visar att gongens ljudfrekvenser påverkar oss positivt på alla nivåer. Våra kroppar är ljudledande (vi består av ca 70 % vatten) och ljudet når in via öronen, vagusnerven, huden och våra energipunkter. Precis som vi stämmer ett instrument för att det ska ljuda harmoniskt och vackert, så sätter gongarnas vibrationer dina inre strängar i rörelse och harmoniserar det som är i obalans (tankar, känslor, fysiska blockeringar, undermedvetna minnen, osv). Ljudvågorna återställer det naturliga energiflödet och stöttar kroppen till självläkning oavsett om det handlar om fysiska, mentala, emotionella eller kvantfysiska nivåer. Och precis som yogaövningarna, jobbar gongarna med ditt energisystem. Ibland  har vi ett överskott, ibland brist på och ibland blockerad energi. Ljudvibrationerna omstrukturerar livsenergin, skapar inre balans och öppnar upp för läkning och transformation. Både kropp, sinne och själ blir vitaliserade och vi känner oss ofta friare, större inuti och lite “nya” efteråt. Känslor av tidlöshet, glädje och harmoni är också vanligt. Oavsett hur du har det i ditt liv just nu så svarar din kropp an till gongarnas ljud precis där du befinner dig.

Om föreläsaren:

Tommy Ivarsson. Entreprenör, företagare och föreläsare. Tommy är verksam inom Tillväxtakademin AB med lång erfarenhet inom företagsutveckling, marknadsföring och kommunikation. Han är pappa till Jonathan, med stort engagemang för organtransplantation och stiftelsens arbete. Jonathan fick som sexåring diagnosen lungfibros och väntade i flera år på en lungtransplantation. I november 2015 dog han, femton år gammal. Tommy vet hur det är att leva med ett långtidssjukt barn och arbetar även som insamlingsansvarig för Jontefonden. Tommy har varit Lyssnarnas Sommarvärd och Vintervärd två år i rad. I våras kom boken Hudlös: en berättelse om livsmod där han självutlämnande berättar om sina perspektiv, prioriteringar och val när han som pappa utmanades som mest. Familjen Ivarsson har precis mottagit utmärkelsen ”Årets Vårdhjältar” på Svenska Hjältar-galan.

Om lärarna: 

Linda Ahlgren. Entreprenör inom träning och hälsa. Hon driver Pilates Complete tillsammans med Jasmin Salhi och jobbar engagerat med att lyfta fram modern pilatesträning i Sverige. Sin bakgrund har hon inom dans och idrott och Linda har undervisat i pilates i snart 20 år. 2005 startade hon och Jasmin upp Göteborgs första Pilatesstudio och 2010 öppnade de Pilates Complete.
Som tränare och inspiratör utvecklar hon kreativa hälsoprogram för både företag och privatpersoner med basen i pilates, garuda & yoga. Genom varierade wellnessuppdrag och träningsevent sprider hon sin övertygelse för att man alltid har ett val och delar med sig av sitt livsmotto” Vad är det värsta som kan hända” till modiga människor som vill leva fullt ut.
Utöver pilatesträningen är löpning en av Lindas passioner och hon inspireras ständigt av kroppens fantastiska kapacitet till förändring. Hon är dalkullan som älskar kontraster och som inte kan få nog av att leva naturnära.
Linda är också författare till boken Kalla bad ( Bonnier Fakta) som hon skrivit tillsammans med Linda Vagnelind. Tillsammans jobbar de under namnet icewomen.se.

Camilla Lindberg. Camilla har lång erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Framför allt har hon egen erfarenhet av de metoder hon arbetar med — yoga, meditation, gong- och ljudvibrationer, rawfood, näring och olika terapeutiska kroppsbehandlingar. Det är metoder som hon känner berikar och stöttar människor att finna balans, hållbar hälsa och kraft att påverka sitt liv i positiv riktning. Hon är certifierad och diplomerad inom alla områden och gongarna har hon spelat på i över 12 år nu. Hon spelar intuitivt med en kunskap om hur ljud tillsammans med intention skapar transformation på alla nivåer i våra kroppar. Camilla driver företaget Happy Yoga

 

Bokning: Du bokar din plats via formuläret nedan. Svarsmail bekräftar din plats.

Donation: Hur mycket vill du ge? Vi föreslår 300 kr, 600 kr eller valfritt belopp för klassen. Swisha din donation till swishnummer: 900 48 70 och skriv koden PILATES som meddelande.

Kan du inte delta på klassen men vill vara med och ge en gåva till Jontefonden ändå? Du kan naturligtvis swisha din donation med koden PILATES i alla fall. Har du inte swish? Du kan naturligtvis även ge en gåva utan swish. Sätt då in ditt bidrag med koden PILATES på: Postgiro  90 04 87-0 Bankgiro  900-4870

Anmälan är bindande och inbetald donation återbetalas ej.

 

Information om eventet

Startar 2019-04-26, kl. 18:30
Slutar 2019-04-26, kl. 20:30
Pris 300, 600 eller valfritt belopp kr

Anmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt deltagande i Inställt – Donationsklass för Jontefonden – Föreläsning, Andning & Gongbad. Svarsmail bekräftar din plats.

Jag godkänner att Pilates Complete hanterar och lagrar ovan angivna uppgifter i enlighet med deras integritetspolicy.