Vad gör dig lycklig?

För oss är ett träningspass i pilates en av de saker som gör oss lyckliga och får oss att må bättre, känna oss mer tillfreds med livet och gladare. Andra saker som också gör oss lyckliga är en promenad i naturen, vackra blommor, en god glass och ett samtal med bästa vännen.

Tips! Gör din ”Lyckliga listan” – skriv ner saker som gör dig glad, på bättre humör och får dig att känna dig lugn och avslappnad och/ eller upprymd och energifylld. När du känner dig nedstämd, irriterad eller ledsen tar du fram Lyckliga listan och påminner dig själv om saker du kan göra eller som du tycker om och som får dig på bättre humör.

Man kan också ”lura hjärnan” genom att le stort med hela ansiktet en stund.
Testa! Känns det fånigt? Vad gör det, om det hjälper dig att må lite bättre!

So let’s smile today!

 

 

Foto: Vegafoto

Högt tempo och mycket energi! Emma ger dig “Burning barre” den 11 juni

Japp, med hög musik och bultande beats utlovar vi en riktigt boostad träningsupplevelse! Vi är max 10 personer på klassen så det finns gott om plats vid balettstången – kom och jazza loss med oss!!!

Denna roliga, dynamiska och utmanande Barreklass med mycket energi och högt tempo innehåller enkla men effektiva serier vid barren (balettstången) som får det att bränna i musklerna. Med pilatestekniken som bas och med inspiration från dans och funktionell träning, tonar, stärker och formar du hela kroppen. 55 minuter pilates power tillsammans med Emma, helt enkelt!

Boka din plats i Wondr wall eller här! Pris: 350 kr

“Skip the bar and head to the barre!”

 

Foto: Vegafoto

Vi tar pilatespulsen på Alexis

Klubbmedlem Alexis svarar på våra frågor i dagens blogginlägg. Alexis har tränat pilates med oss i över tio år och uppskattar de årliga uppföljningarna där resultaten från föregående års träning mäts och där nya mål utstakas inför det kommande året. Läs om hans pilatespassion och inspireras till egna pilatesmål!

Namn: Alexis Gainza Solenzal
Ålder: 31 år
Yrke: Psykolog
Familj: Sambo och hunden Nikolaj, snart med tillskottet valpen Sasha

 

Hur länge har du tränat pilates?
Jag har tränat pilates sedan 2009.

Vad var det som gjorde att du började med pilates?
Jag började med pilates när Linda och Jasmin hade klasser på Hagabadet. Innan hade jag prövat en del yoga men tyckte att det blev lite för lite träning för min smak samtidigt som jag fortfarande var sugen på gruppträning. Just därför blev jag nyfiken på pilates som jag tänkte mig skulle bli en mer dynamisk träningsform vilket ju stämde!

Hur började du?
Jag började med klasser. Jag tror att det var 2013 som jag började på Pilates Complete. Nyligen har jag börjat med PT Group vilket jag tycker har passat mig fint också!

Varför tränar du pilates?
För att det passar väldigt bra i kombination med annat jag gör i träningsväg. Sedan jag börjat på Pilates Complete har jag också blivit imponerad av bredden i den här träningsformen. Jag får ut både styrka och kondition.
Dessutom känns det alltid som att jag får ut lite ”bonus-fysioterapi” på träningen, jag har känt mig stel i ffa axlar och nacke och pilates har hjälpt mig att mjuka upp musklerna.

Har du några vänner/familj som också tränar pilates?
Nej, tyvärr.

Hur många gånger i veckan tränar du?
Jag tränar pilates 2-4 ggr per vecka.

Tränar du något mer än pilates?
Jag och några kollegor brukar träna tabata 1-2 ggr per vecka under lunchen och jag löptränar (springer en mil) 1-2 ggr per vecka.

Vad anser du vara skillnaden mellan pilates och annan träning du utövat/utövar?
Mer styrka, mer kroppskontroll/balans, en bra kombo mellan dynamisk och statisk träning.

Många liknar pilates vid yoga, vad anser du om jämförelsen?
Min upplevelse är att det absolut finns likheter men att pilates är mer dynamiskt, har mer flow än yoga.

Vilken skillnad har du märkt efter att du börjat träna pilates?
Årsuppföljningarna är spännande! Det märks att pilates ger resultat, jag har fått bättre hållning och jag känner mig starkare än någonsin faktiskt.
Att hela tiden utvecklas och klara av övningar som i början kändes helt omöjliga har också påverkat mig mentalt. Jag tycker att jag tar mig an utmaningar med lite mer mod, i träningen upplever jag att jag inte är lika rädd för att ramla av eller göra fel och vissa övningar sitter verkligen lika mycket i huvudet som i kroppen.

Vad tycker du är det bästa med pilates?
Just på Pilates Complete måste jag säga bredden, jag får ut så mycket mer av pilates än vad jag trott var möjligt tidigare.

Är det något du saknar i pilatesträningen?
Nej!

Är det något du fastnat för ordentligt i pilatesträningen?
Reformer och passen som involverar cardio!

Har du något mål med din pilatesträning?
De senaste 2 åren har mitt mål handlat mer om att upprätthålla styrkan jag tycker jag fått och att förbättra min balans.

Vill du tillägga?
Jag är supernöjd! Tycker att alla instruktörer ger ett kompetent intryck, varje tränare jag träffat tycker jag ger bra feedback som hjälper mig att utvecklas.
Studion är fantastisk, det gör något att träna i den miljön, tror definitivt att det hjälper motivationen till att ta sig till träningen. Bonus att det är runt hörnet för mig!

Om du skulle rekommendera pilates till någon som är tveksam. Vad skulle du säga för att få dem att börja?
Att det är betydligt bredare än vad man tror, att det finns något för alla oavsett om man vill ha mer klassisk styrketräning, mer åt yoga-hållet eller är intresserad av dans/koreografi och balans-/stabilitetsträning.


Stort tack för din medverkan Alexis!

Fira mamma med Pilates-presenter i år!

Vem är bättre än mamma? Vi tycker att du ska fira dig själv och alla mammor runt omkring dig med pilates & kostrådgivning i år!

Allas mammor behöver firas ordentligt, våra egna mammor, vi själva som är mammor – vi behöver fira, och våra vänner som tar på sig mammarollen behöver också firas, och de som man inte är en biologisk eller plats-mamma men är eller känner sig som en modergesalt till någon eller några så är värda att firas!!!

Behöver du eller din mamma ta ett steg närmare ett friskare liv, få mer energi och ge din kropp den näring den behöver? Vår kostrådgivare kan hjälpa till!

Uppstartskampanj Kostrådgivning 3 ggr x 45 minuter 1950 kr tom 1 juni ( ordinarie pris 2 250 kr).

Uppstartskampanjen innehåller rådgivande samtal där vi hjälper dig att analysera dina kostvanor genom en personlig hälsoplan, näringsanalys, måltidschema och recept.

Vi erbjuder även Kostprogram online.för dig som vill förändra dina kostvanor och skapa nya rutiner men vet inte hur du ska börja. Under fyra veckor får du guidning online och hjälp att nå ett friskare liv med mer energi.

Vänta inte, börja nu!

Tre kurser till priset av två! Fira mamma och passa på att ge dig själv en fin present samtidigt! Låt oss boosta dig och dina mammor den här sommaren med någon av våra sommarkurser.

Snart är sommaren här och med det våra Summer boosts!!! Under 6 sommarveckor erbjuder vi 10 st tredagarskurser med olika teman. Som vanligt är målet med Pilates Complete Summer boost att du ska få en ordentlig inspirationsinjektion, kanske testa något nytt och framförallt fyllas av genuin träningsglädje! Inga förkunskaper krävs, upplägget anpassas till deltagarna så alla kan vara med!

Alla kurser är 3 tillfällen a 75 minuter, vi är max 10 personer och tom 1 juni ger vi Dig vårt allra bästa pris!

Early bird 999 kr/kurs tom 1 juni ( ordinarie pris 1500 kr/kurs).

Detta är kurserna på Pilates Complete Summer boost 2020:

Renodlad pilateskurs där du lär dig grunderna i tekniken. Med olika infallsvinklar får du testa tre olika pilatesinriktningar med tre olika tränare. STOTT PILATES, Modern pilates medicinsk pilates.

Prova garuda och känn skillnaden. Du tränar med djupt mentalt fokus och ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Flygande yoga har man ju hört talas om men Flying pilates? På den här sommarkursen introducerar Jasmin & Linda dig till svävande pilatesträning i yogagungan.

Introduction to the concepts and basic principles of the GYROKINESIS® method. We will focus on tools to understand the movement and breathing to train smart, improve our posture and our daily moving habits. The course is held in english.

POP är koreograferad pilatesträning till popmusik, det är ett lekfullt sätt att träna på och känns nästan som en dans på pilatesmattan!

På den här kursen tränar vi både balans och reaktionsförmåga. Balans handlar inte om att vara stilla, det handlar om att fånga sig själv när man faller. Kom och balansera tillsammans med oss!

Pilates i reformermaskinen innebär en uppsjö av valmöjligheter och på den här kortkursen får du testa tre skilda teman; Plasticitet, jämvikt och hållbar fysik.

Oavsett om du springer ultralopp eller joggar 2 km i veckan kommer den här kursen ge dig redskap för att kunna springa skadefritt och glädjefyllt.

Under tre dagar får du ta del av våra bästa Barre-klasser med vår favoritmusik och de mest populära koreografierna. Högintensiva sekvenser med puls och träningsglädje som håller dig motiverad och full av energi!

Somatisk yoga är ett inifrån utforskande av kroppen genom yoga. Vi släpper taget om våra kunskaper om hur yogapositioner ska vara och går in i experimenterande och lyssnande. I en struktur av välkända yogapositioner är ingens yoga är den andres lik, vars och ens utforskande är individuellt.

Du bokar din plats i din Wondr wall eller genom hemsidan.

Hipp hipp hurra för våra mammor! Idag och på söndag och alla andra dagar också!

 

Foto: Vegafoto

Spänd i axlar och nacke? Kom och var med den 1 juni!

Efter många timmars arbete framför datorn, några timmar till med ipaden i knät och ytterligare en timme med mobilen i handen har axlar och nacke fått mer än de egentligen tål.

Det är inte konstigt att vi känner oss stela och trötta kring axlelpartiet på kvällarna. Stelhet och trötthet är steg 1, steg 2 är smärtan. Bär inte hela världen på dina axlar, mota istället bort huvudvärken och lär dig vilka övningar som hjälper mot spända axlar och trötta ryggar.

Den 1 juni undervisar Natalia eventklassen Shoulder Stability – en pilatesklass med fokus på övningar för stabilitet, styrka och rörlighet runt skuldra och axelparti. Skuldrorna är för många en bortglömd kroppsdel som man behöver öva på att få kontakt med.  Skulderbladsstabilisering är lika viktigt som magmuskelaktivering när du tränar pilates.

Natalia ger dig under denna klass de bästa tipsen och övningarna för att hitta en god placering och hur du kan skapa mjukhet runt axel- och skulderbladsparti.

Hör av dig till oss om du har frågor eller boka din plats via Wondr wall eller här! Vi tar in max 10 personer på klassen och priset är endast 350 kr.

Varmt välkommen!

 

“A responsible Warrior is not someone who takes the weight of the world on his shoulders, but someone who has learned to deal with the challenges of the moment.” ― Paulo Coelho

 

Foto: Vegafoto

Fem gånger är alltid bättre än noll

En gång är bättre än ingen och fem minuter är bättre än noll!

Ibland tänker vi för stort och ser hinder istället för att ärligt utgå ifrån hur det är just nu och ta ett steg i taget. Om du har legat hemma med förkylning några dagar (eller rent av influensa i några veckor !!!) kan det kännas ouppnåligt att klara av att delta på en Reformer boost-klass eller att ens gå på en kortare promenad runt kvarteret. Låt dig inte fångas av negativa tankar utan flytta fokus till det du faktiskt kan göra idag!

Lyft blicken från det som känns jobbigt till det som känns härligt istället! Vad kan du göra idag? 

  • Kan du göra 1 st Cat stretch, 1 st Roll up, 1 st Breast stroke? Gör det!
  • Kan du gå från sovrummet till köket och cirkla med armarna, andas tio djupa andetag och böja kroppen från sida till sida? Gör det!
  • Orkar du gå iväg till Pilates Complete på din inbokade klass men blir så trött så att du måste vila i shell stretch eller gå hem efter halva klassen? Gör det!

Oavsett vad du gör idag tar det dig ett steg närmare eller längre ifrån hur du vill må. Fokusera på glädje och kom ihåg: Fem gånger är alltid bättre än noll & : Bättre att vifta med tårna i takt till musiken när du tittar på din favoritserie i sängen än att inte vifta med något alls 😉

 

Foto: Vegafoto

Early bird på sommarens kurser tom 1 juni. Endast 999 kr/kurs!

Snart är sommaren här och med det våra Summer boosts!!! Under 6 sommarveckor erbjuder vi 10 st tredagarskurser med olika teman. Som vanligt är målet med Pilates Complete Summer boost att du ska få en ordentlig inspirationsinjektion, kanske testa något nytt och framförallt fyllas av genuin träningsglädje! Inga förkunskaper krävs, upplägget anpassas till deltagarna så alla kan vara med!

Vi presenterar stolt 2020 års version av Pilates Complete Summer boost:

Renodlad pilateskurs där du lär dig grunderna i tekniken. Med olika infallsvinklar får du testa tre olika pilatesinriktningar med tre olika tränare. STOTT PILATES, Modern pilates medicinsk pilates.

Prova garuda och känn skillnaden. Du tränar med djupt mentalt fokus och ett av målen är att hitta avslappning i rörelsen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Flygande yoga har man ju hört talas om men Flying pilates? På den här sommarkursen introducerar Jasmin & Linda dig till svävande pilatesträning i yogagungan.

Introduction to the concepts and basic principles of the GYROKINESIS® method. We will focus on tools to understand the movement and breathing to train smart, improve our posture and our daily moving habits. The course is held in english.

POP är koreograferad pilatesträning till popmusik, det är ett lekfullt sätt att träna på och känns nästan som en dans på pilatesmattan!

På den här kursen tränar vi både balans och reaktionsförmåga. Balans handlar inte om att vara stilla, det handlar om att fånga sig själv när man faller. Kom och balansera tillsammans med oss!

Pilates i reformermaskinen innebär en uppsjö av valmöjligheter och på den här kortkursen får du testa tre skilda teman; Plasticitet, jämvikt och hållbar fysik.

Oavsett om du springer ultralopp eller joggar 2 km i veckan kommer den här kursen ge dig redskap för att kunna springa skadefritt och glädjefyllt.

Under tre dagar får du ta del av våra bästa Barre-klasser med vår favoritmusik och de mest populära koreografierna. Högintensiva sekvenser med puls och träningsglädje som håller dig motiverad och full av energi!

Somatisk yoga är ett inifrån utforskande av kroppen genom yoga. Vi släpper taget om våra kunskaper om hur yogapositioner ska vara och går in i experimenterande och lyssnande. I en struktur av välkända yogapositioner är ingens yoga är den andres lik, vars och ens utforskande är individuellt.

Låt oss boosta dig den här sommaren med någon av följande kurser: Alla kurser är 3 tillfällen a 75 minuter, vi är max 10 personer och tom 1 juni ger vi Dig vårt allra bästa pris! 

Early bird 999 kr/kurs tom 1 juni ( ordinarie pris 1500 kr/kurs).

Det bästa med DET är att du inte ens behöver välja vilken kurs du ska gå på, du kan boka in dig på tre kurser till priset av två! Du bokar din plats i din Wondr wall eller genom hemsidan.

 

Foto: Vegafoto

Alexandra talks about her passion for pilates!

Today we have our club member Alexandra Bosiou as our guest in our blog. She talks about why she started pilates one year ago and how impressed she is with the results from her training.

For how long have you been training pilates?
I started training in August 2019 in Pilates Complete. I had trained before in other gyms but only matwork.

What made you start Pilates?
I had a lot of pain in my upper back, shoulders and neck because I have an office job. I used to run before and realized also that I started to have pain in my hip. So, I wanted to start some sort of exercise which would be good for my back and mild on my joints.

How did you get started? Course? Classes? PT?
I got a membership and started training in the group courses

Why do you practice pilates?
I train pilates because it keeps my body strong, balanced, energized and overall healthy. I feel much better physically when I train but most importantly, I feel grounded and happy to be in contact with my body. Also, it is helping me a lot with managing my stress. When I train it is a bit like practicing mindfulness.

How many times a week do you exercise?
I train pilates between 3 and 5 times per week.

Do you have any goals with your pilates training?
My goal is to feel healthy and strong.

Do you practice anything else  except pilates? 
I bike every day, swim in the ocean in the summer and hike as often as I can.

What’s the best thing about pilates?
That it has a holistic approach. It is not about your looks or building bulk muscle or loosing fat. It is about being healthy. And it is for all bodies, shapes and ages. I always feel very comfortable and accepted at pilates complete.

Is there something you miss in the pilatestraining?
I really liked the garuda reformer from last semester. It would be nice to have it again

What difference have you noticed after that you started training pilates?
The most impressive difference has been in relation to any bone, joint and muscle pains I used to get before. I almost never get it anymore. It is like my body is now a well-oiled machine. Mentally, it has helped me be patient and persistent. In order to improve my pilates practice I had to take time and be consistent. You do not manage to do a “teaser” in a month’s training. But as long as you practice you improve and this is so rewarding. Especially when there is chaos in work, I always know I can go to pilates and achieve a tiny little concrete progress for the day.

What do you think is the difference between pilates and other training you have tried?
The main difference is the variety. There are some basic principles and some basic exercises and moves but almost every workout is different. The teachers always make sure to spice things up and push us to improve. Therefore, I never get bored. And I never feel that I am on a plateau in my training. Every time I go to a class I learn something new.

Many people think that pilates is similar to yoga, what do you think?
I think there are some similarities but there also differences. I have practiced yoga for many years and I like it. But with pilates I find more variation and also I enjoy the control that it requires to follow the five ground principles. Positioning my body helps me feel safer that I will not have an injury. Sometimes though I like to take a yoga pass because the stretching is deeper. I also love garuda. It is a perfect match between yoga and pilates.

Would you like to add something?
I really appreciate the pedagogical approach of the instructors. As a teacher myself at the university I can see how much effort and thought is put in each class. Moreover the instructors always ask us how we feel before the class, monitor how we are doing during the class and are available to discuss any issues or difficulty with an exercise or pain afterwards. This builds a relationship of trust between the trainer and the trainee which is very rare to find.

Do you have many friends / family who also practice pilates?
One of my best friends introduced me to pilates. Now we often train together. Then more friends joined and some colleagues also. And of course, I made friends while training at pilates complete. The studio has a great community feeling.

If you would recommend pilates to someone. What would you say to get them started?
That pilates is the best and safest form of training I have ever tried. And it is so much fun. And it really transforms the way your body functions.

Thank you Alexandra!

Få våra bästa träningstips!

Alla kan starta igång en träningssatsning men långt ifrån alla klarar av att hålla den vid liv.
Kanske har du redan testat ett flertal gånger att komma igång ”på riktigt” men ännu inte hittat receptet som håller dig på banan en längre period. Metoderna man kan använda för att lyckas hålla kontinuitet i sin träning varierar. Några unnar sig att köpa nya träningskläder ofta för att känna sig fina och proffsiga när de tränar, någon annan deltar på lite lättare klasser för att bygga upp självförtroendet och på så sätt lyckas hålla motivationen uppe under en längre tid och en tredje tränar tillsammans med en kompis för att träningen skall kännas både roligare men också svårare att avboka. Vilka trick använder du dig av? Vad fungerar för dig?

Här får du Team Pilates Completes bästa tips för att lyckas hålla igång din pilatesträning året om, både nu i sommar, den kommande hösten ,vintern och nästkommande vår!

Milla Floryd – PT och lärare i Yoga  

Att ta PT är mitt bästa tips! Man får pepp, råd, och massvis med inspiration. Det tillgodoser även behovet av bekräftelse och att bli sedd – som vi alla har <3

Linda Ahlgren- Tränare och Grundare av Pilates Complete

Mitt bästa tips är att sätta upp olika typer av mål, och att fira när varje mål är nått! Sätt realistiska mål så att du inte blir besviken och var stolt över dig själv varje gång du korsat mållinjen. Exempel på mål kan vara: Gå på 2 klasser i veckan under 3 veckor. Gå i trapporna 1 gång per dag istället för att ta hissen. Träna 5 minuter varje dag under 1 månad, Gör allt du kan för att klara av 10 teasers till midsommar. Och kom ihåg: Fira med dina nära och kära på det sätt du gillar bäst!

Emma Cowan – PT, Gruppträningsinstruktör och Kursledare

Planera din träning! Jag schemalägger min träning  dag för dag i min kalender. Varje månad skapar jag en ny plan. På så sätt vet jag vilka övningar eller vilken typ av träning jag ska utföra varje dag. Variation är nyckeln! Ett annat tips är att ha en bra morgonrutin. Varje morgon tränar jag antingen yoga eller pilates på någon online-plattform med olika instruktörer för att få ny inspiration.
Jag älskar också att springa och eftersom jag har en hund som också behöver träning kan jag springa året runt med motivationen att hålla honom frisk! Jag tror att det viktigaste tipset är att hitta ett träningsprogram som känns bra för dig och det spelar inte så stor roll vad du gör, huvudsaken är att du gör något. Allt är bra!

Miray Solkiran- Gruppträningsinstruktör och Kursledare

Mitt råd är den så kallade 10-minutersregeln. Om du känner att du inte orkar springa 5 km eller utföra en hel timmes pilatesträning kan du istället bestämma dig för att du ska träna, men endast i 10 minuter. När du har slutfört dina 10 minuter bestämmer du dig för om du vill fortsätta eller om du vill sluta. Men först efter att 10 minuter är genomförda, inte före. Oftast kommer du bestämma dig för att fortsätta eftersom det svåraste är att börja.
Så, allt du behöver är 10 minuter.

Lena Sollerman – Kursledare för Förmiddagsklubben 60+

Att hitta en bra plats, tycker jag hjälper mycket. -En plats hemma, som jag passerar då å då. Som påminner mig, som triggar igång mig å väcker min lust att träna. En plats, där redskapen kan få ligga framme eller åtminstone synas; mattan, rullen, viktbollarna, bandet, pilatesbollen… Blir som en magnet. Som drar mig till sig. Kan jag sen bestämma mig för att ta en tur dit varje morgon, före frukost (å bad) -då är dagen räddad! /Hälsar så gott, Lena.

Kyoko Matsumoto – Personlig Tränare och Gruppträningsinstruktör

Ingen kan ta hand om din kropp förutom du själv. Det är mitt eget bästa motto för att behålla träningsmotivationen. Mina tre konkreta tips är:

  • Ta reda på lämpliga övningar för att upprätthålla god hälsa och få den självbehandling du behöver.
  • Schemalägg din träningstid, den måste vara en del i din dagliga liv.
  • Börja med lite. Starta den första tiden (månaden/kvartalet/halvåret) med t.ex. 10 minuters träning. Det kan vara tre enkla övningar x 3 repetitioner, men utför dem regelbundet (varje dag).

Det enklaste sättet att uppnå ovan är att boka in dig på antingen grupp- eller privat träning.

Joanna Hedbrandh  – Gruppträningsinstruktör

Blunda och känn känslan efter ett riktigt härligt pass! Det som motiverar mig mest till träning är ett minne av den känslan jag har i kroppen precis efter en bra klass!
Det är viktigt för mig är att planera min träning i förväg och hålla mig till schemat. Musiken spelar också en stor roll!

 

Hoppas att några av knepen gör din träningssatsning mer långvarig. Lycka till! Vi tror på dig!

 

Foto: Vegafoto

Öva upp din andning tillsammans med Linda den 27 maj

Nyskapad eventklass med 55 minuters fokus på andetaget.

Andningen påverkar både vår fysiska och psykiska hälsa. Olika typer av andning kan ex. lugna ner oss när vi är stressade, få oss att piggna till när vi är trötta, göra oss mer fokuserade när vi har svårt att koncentrera oss eller kyla ner oss när vi är överhettade. Att andas medvetet är en av de enklaste vägarna till att må bättre. På den här klassen får du prova olika andningsövningar och Linda berättar också om hur du kan använda varierade tekniker till det du behöver bäst i vardagen.

Under våren erbjuder vi ett gäng med eventklasser för dig som vill utveckla dig i din träning ytterligare eller för dig som vill testa något nytt. Klasserna är öppna för alla och du behöver ej ha tidigare erfarenhet ifrån tekniken. Vi är max 10 personer /klass och priset är 350 kr. Hör av dig till oss om du har frågor eller boka din plats i din Wondr wall för att delta. Om du inte är klubbmedlem bokar du din plats här!

“Breathing is the first act of life and the last. Our very life depends on it.”/Joseph Hubertus Pilates

 

Foto: Vegafoto