Pilatespoesi nr. 3

Alla goda ting är tre! Här kommer tre klatschiga pilates-slogans från er,våra klubbmedlemmar, om hur pilatesträning hjälpt och varför ni tycker att fler ska träna pilates. Tack för fint formulerade texter. Nu är pilates-poesi-maratonet över för denna gång!

P erfekt

I ntensiv

L ånga muskler

A nsträngande

T räningslust

E nkel ( ibland)

S tärkande

/ Anki

 

 

” Pilates har botat min onda rygg,

så nu är jag både längre och snygg!”

/Marlene

 

 

“Reformer, stretcha & massera varenda muskel, 

det tar inte lång tid att bli en tuff en.

Lika bra för huvud, axlar, knä & tå,

pilates hjälper dig att till högsta hyllan nå.

Snart är strandsäsongen här,

i år du tvättbrädan med dig bär.

Alla undrar hur det gått till,

du svarar: Pilates är min nya drill!”

/Linnea

 

Foto: Vegafoto

Pilatespoesi nr.2

Fler fantastiska pilates-slogans som handlar om vad ni, kära klubbmedlemmar, gillar allra mest & bäst med pilates kommer här! Tack för att ni skriver så fint!

“Alltid ljuvlig idog flit,

hos Pilates Complete.

Vi på våra tår ber,

om mer Reformer.

Bricks & wobblies, ring & boll, 

ger våra kroppar bättre koll.

Jasmin, Linda alla i teamet,

hjälper oss fungera i livet!

/Okänd klubbmedlem

 

“Pilates har gett mig både yttre & inre styrka,

denna träningsform jag kommer alltid att dyrka!”

/Ulla

 

“Du blir inte hel i själ & kropp,

utan att träna pilates props.

Pilates gör mig helg,

kroppen läks från alla fel.”

/Sabine

 

Foto: Vegafoto

Pilatespoesi…

Vi inleder veckan med pilatespoesi från er, våra kära klubbmedlemmar!

Ni som tränat hos oss länge vet att vi då och då utlyser tävlingar där ni kan vinna fina priser, en av våra tidigare tävlingar bestod i att skriva ett kort rim om varför pilatesträning är så bra. Vi fick så många fantastiskt fina svar så vi bara måste dela med oss av dem!

 

Läs & inspireras…

 

” Rulla ner, rullar upp,

Rakryggand som en tupp!

Akrivera kropp & knopp,

det finns aldrig något stopp,

på hur långt du kan gå

& resultaten du kan nå!”

/Katarina

 

 

“Roses are red

Violets are blue

I love Pilates

and Im sure you will too!”

/Inge

 

“Böjbar, töjbar, stark i rygg & bål,

inget kan stoppa en löpare med detta mål!

För en löpare är pilates en given trend,

mage, rumpa & rygg blir din vend ( vän)”

/Marie

 

Foto: Vegafoto

#throwbackpilatescomplete

Nu när hösten börjar infinna sig på riktigt höjer vi temperaturen på tioårfesten ytterligare genom att titta tillbaka på de 10 år som gått och dela bilder, inlägg och händelser här på bloggen och på våra sociala medier.

På Instagram och facebook kommer du att hitta våra återblickar de kommande månaderna under hashtaggen #throwbackpilatescomplete

Dela gärna dina minnen med oss! Om du har några bilder från våra år tillsammans, dela dem på instagram med hashtaggen #throwbackpilatescomplete  så att vi kan se dem, minnas ögonblicket och dela det vidare. Tillsammmans fortsätter vi inspirera varandra, tiden går så fort och det är lätt att bara rusa vidare och glömma bort alla fina stunder vi haft. Genom tillbakablickar från åren 2010 – 2020 kan vi fira allas våra pilatesstunder och med dem i ryggen blicka framåt mot nya äventyr!

Idag startar vi vår #thowbackpilatescomplete med minnesbilder från uppstarten och öppnandet av Pilates Complete!

Året var 2010……

…& vi startade upp vår drömstudio Pilates Complete!

Redan från starten kunde vi visa upp våra vackra lokaler ( som då var hälften så stora som de är idag) genom Vegafotos fantastiska fotografier!

Ni som var med oss från starten minns säkert vår knallrosa soffa där vi ofta hängde tillsammans…

Den första fotograferingen skedde dock innan alla möbler var på plats, men maskinerna, redskapen och ett härligt järngäng var med oss redan från start!

Då startade vi med 6 st Reformermaskiner på gruppträningsklasserna. Gruppträningsytan låg då där vi har vår PT-studio idag.

Huvudet upp och fötterna ner! Eller…? Nya perspektiv har vi aldrig saknat och redan 2010 ville vi förmedla pilatesträning på ett holistiskt sätt, där hela människan tas om hand, därav namnet Complete. Vi ville erbjuda komplett pilatesträning i ett vacker och inspirerande miljö. Alla sinnen skulle tilltalas och alla delar finnas med…

Så har vi jobbat sedan dess!

Kika in på vår instagram och facebook under dagen, fler minnen kommer att delas och sök då och då efter hashtaggen #throwbackpilatescomplete så går vi ner för minnenas gata tillsammans….

 

Fantastiska foton från dag 1 by the one and only: Vegafoto

Lär dig att stå på händer. Steg för steg.

Vill du lära dig stå på händer? Har du testat lite olika klasser, lärare och workshops men inte riktigt fått till det? Att stå på händer och kunna balansera utan rädsla kräver mycket arbete och många repetitioner, MEN! ge inte upp!

Precis som med all annan träning är det enkla övningar och kontimuitet som är svaret. Du behöver inte (och ska inte ) enbart kicka upp mot en vägg och försöka balansera. Du ska noggrannt träna upp handleder, armar, axlar och överkroppen för att kunna nå ditt mål.

Den 15 december bjuder vi in till en workshop i handstående med en otroligt duktig lärare; Boris från Acrobhakti. Han har jobbat i många år med att undervisa och träna olika typer av inversioner ( att vara upp och ner) och är expert på hur du med enkla medel når ditt balanserade handstående.

På instagram presenterar vi idag korta videos med Boris där han tipsar om enkla övningar som du kan göra hemma som en förberedelse inför workshopen. Kika in där och passa på att följa vårt instagram konto när du ändå är inne om du inte redan gör det. Och… drömmer du om att stå på händer… vänta inte! Boka in din plats på workshopen redan nu. Boris kommer lära dig det du behöver kunna för att ta dig vidare.

Läs mer om workshopen och boka din plats HÄR!

Skapa din egen mammagrupp och umgås på det sätt du gillar.

gravidpilates pilates complete göteborg

När man är påväg in i ett nytt skede i livet, som exempelvis när man är på väg att bli mamma för första gången brukar umgänget med liksinnade kännas viktigare än annars. Vi ser att deltagarna på våra gravidpilateskurser och mammabebiskurser hänger ihop länge efter att kurserna tagit slut. Det tycker vi är otroligt fint!

När man träffar kvinnor som befinner sig i samma fas i livet knyts starka band och för många innebär deltagande på en av gravidpilates- eller mammabebiskurserna att man möter vänner för livet!

Vi brukar alltid ha en gravidpilateskurs igång, men just nu är vår första kurs fullbokad och vi har därför lagt in en enxtrainsatt kurs på torsdagar kl 19.30. Så ta chansen att möta nya vänner och träna upp kroppen inför ditt kommande äventyr som mamma.

Varmt välkommen till oss & tveka aldrig att höra av dig om du har några som helst frågor. Vi finns här för dig.

För att läsa mer om den extrainsatt gravidpilates-kursen och boka plats klicka HÄR!

 

Foto: Vegafoto

Firandet fortsätter tre månader till! Idag ger vi er…..

Det har väl inte undgått någon vid det här laget att Pilates Complete firade 10 år den 31 augusti.

Vi älskar fest och hoppas att du vill fortsätta fira tillsammans med oss hela hösten! Därför  arrangerar vi olika festliga aktiviteter för att förlänga kalaset året ut. Vi behöver alla fira och firas! Vi är fortfarande lika passionerade för pilates, hälsa och välmående! Vi hyllar vår gemensamma passion och den community vi alla är en del av genom detta sexmånaders pilatesparty.

Den tionde varje månad lottar vi ut fina vinster med hälsotema till 10 st klubbmedlemmar, två utlottningar har redan skett och två stycken väntar. Har du inte vunnit något än finns chansen med andra ord kvar. Och du vet väl vad man säger…. den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Nu #throwbackpilatescomplete När hösten börjar infinna sig på riktigt höjer vi temperaturen på jubileumsfesten ytterligare genom att titta tillbaka på åren som gått och dela bilder, inlägg och händelser i vår blogg och på sociala medier. På Instagram och facebook kommer du att hitta våra återblickar de kommande månaderna under #throwbackpilatescomplete Gör gärna detsamma, om du har några bilder från tidigare år, dela dem på instagram med hashtaggen #throwbackpilatescomplete  så att vi kan se den och dela vidare.

Vi har också tagit fram månadens “10-time-challenge” där vi tillsammans med DIG! hyllar pilatestekniken genom att träna pilates 10 ggr på olika sätt under oktober, november och december ( den första utmaningen startar IDAG! läs mer om den nedan).

Utöver detta har Team Pilates Complete skapat 10 minute workouts som vi kommer att dela med er våra kära Klubbmedlemmar! ( håll utkik, mer info kommer ).

IDAG! startar vi vår 10-challenge på Instagram – Join our 10 time challenge!

Here we go – som en del i vårt 10-årsfirande har vi tagit fram pilatesutmaning. Vi demonstrerar den klassiska pilatesövningen hundred på 10 olika sätt på instagram och vi vill se DIG! göra dem tillsammans med oss. Vi startar idag den 15 oktober och håller på hela oktober ut! Kanske vill du testa Team Pilates Completes varianter eller så kanske du har en roligare, mer effektiv, ny eller klassisk variant osm du vill dela med oss? Vi vill se dem!
Häng med oss på vår ten time challenge i oktober och tagga #completehundred #pc10years #pilatescelebration i ditt instagraminlägg så att vi kan se dina varianter och så att vi gemensamt lyfter bredden på träningen och passionen för pilates månaden ut.

Hipp hipp hurra! Ta på dig dina finaste tights, dina skönaste joggingbrallor eller din glansigaste kavaj och dela din pilatespassion med oss. Allt som har med pilates och Pilates Complete att göra är värt att delas, inget är för litet eller för stort!!!

Glöm inte att dela ditt pilatesparty med #pilatescomplete #pc10years #pilatescelebration – vi vill så gärna se din hyllning och vardagspassion för pilatestekniken. Tillsammans inspirerar vi varandra till bättre hälsa och äkta träningsglädje.

 

Foto: Vegafoto

Jivamukti Yoga – Nyhet!

jivamukti yoga pilates complete

Vi är glada över att presentera en Nyhet! bland kurserna på Pilates Complete, nämligen Jivamukti.

Under sju veckor i höst är du välkommen att yoga tillsammans med Karin Knape. Varje vecka ses vi och praktiserar Jivamukti Yoga under 90 minuter.
Kursen är upplagd så att vi bygger på kunskap vecka för vecka för att kunna fördjupa praktiken allt efter som. Du kommer också få med dig verktyg såsom uppvärmningssekvens, meditationsteknik och andningsövningar som du sedan lätt kan använda hemma på egen hand.

Om Jivamukti:

Metoden Jivamukti har systerskap till Ashtanga Yoga och undervisas i vinyasa (ett flöde). Varje kurstillfälle inleds med att utforska ett tema, ofta inspirerat från ett mantra eller annan yogafilosofisk text. Temat går sedan som en röd tråd genom resten av klassen och kan märkas till exempel i sekvenserna, musiken som spelas eller intentionen som sätts i början av klassen.
Varje klass avslutas med en längre avslappning och en kortare meditation.

Om läraren:

Karin Knape är född och uppväxt i Karlstad, Värmland och bor i Göteborg sen fjorton år tillbaka. Hon har 800 timmar yogalärarutbildning i Jivamukti Yoga i bagaget och utbildade sig i Costa Rica 2012 och Barcelona 2018. Karin har undervisat yoga i Göteborg sen 2013 och innan hon började jobba med yoga på heltid var Karin projektledare på reklambyrån Change. Idag studerar hon även till Ayurvedisk yogamassageterapeut på Axelssons i Stockholm. Karin älskar all form av kommunikation, som hon menar alltid har något att lära en, vare sig det gäller kommunikation med vänner, med den egna kroppen, med sinnet eller andetaget.

Kursstart:  Onsdagar 19.30 med start 4 november

Antal kurstillfällen: 7 ggr á 90 min ( v.45-51)
Pris: 2450 kr
Kursledare: Karin Knape
Bokning: HÄR! 

Om du inte har möjlighet att delta på kursen har vi även en workshop den 5 december med temat framåtfällningar – läs mer om den HÄR!

Vill du testa Jivamukti Yoga och är klubbmedlem hos oss har vi också ett medlemsevent den 13 november. Medlemseventet bokas i din Wondr Wall.

Vi ser fram emot en flödande yogahöst tillsammans med dig!

OM Shanti shanti shanti

Learn how to move well with better pilates technique.

Gain a deeper understanding of your body and its biomechanics. This thursday we invite you to join our event class calld Co-Contraction concept with Natalia. It is a chance for you to discover your hips, your pelvis, your back, your torso and your shoulder girdle in a new way. The class is held in English.

Learn how to engage several muscles (agonist and antagonist) simultaneously! To move well, your body needs to be able to control some parts of itself, while it moves other parts. The understanding of the co-contraction concept will help you work more efficiently on stabilisation and strengthening of joints. You will improve your body awareness and learn more about movement patterns.

Date: October 15th

Time: 17:00-18:00

Trainer: Natalia Ersöz

Price: 350 sek

Booking: HERE! or at your Wondr Wall.

 

Photo: Vegafoto

Vinnarna i dagens födelsedagsutlottning är…..

I dag den 10 oktober lottar vi ut fina och användbara träningsaccessoarer från flera av våra kollegor och samarbetspartners.

I samband med vårt 10-årsjubileum vill vi visa vår uppskattning för er, våra kära Klubbmedlemmar, genom att den 10:e i varje månad lotta ut 10 st fina priser till 10 st utav er. Varje månad hyllar vi er med prima presenter på temat träning, hälsa och upplevelser. Det här är vårt sätt att säga tack för att du som är Klubbmedlem väljer oss som din träningsstudio!

Se din träningsvinst i listan nedan, vi kommer att kontakta dig inom kort via mail igen när alla paket finns hos oss så att du enkelt kan komma in och hämta det på kontoret när du kommer till oss och tränar.

Återigen, stort grattis!

Varmaste, Team Pilates Complete

 

Vinnarna i oktober månads 10-utlottning är följande Klubbmedlemmar:

Nina Radulovic

Tå-separerare samt träningsband och gratis tillgång till “fix your feet” online-workshop från www.myfootfunction.com.

 

Dimitra Tziona
En Swellvattenflaska från Heroicalife & ett pilateslinne  https://www.heroicalife.com/-

 

Victoria Utberg

Yoga Design Lab Yogamatta från Heroicalife  https://www.heroicalife.com/-

 

Katja Knutsson
Yogawingsmanual från Milla Floryd & strumpor från Gococo  https://www.millafloryd.me/  https://www.gococo.se/

 

Barbara Waclavew
Haremsbyxor från https://www.mpwrsportswear.com/

 

Floriana Lombardi
Träningsstrumpor från & ett pilateslinne https://www.gococo.se/ www.pilatescomplete.se

 

Betul Cine
Piggbolls-paket & en vattenflaska från Gococo www.pilatescomplete.se https://www.gococo.se/

 

Linnea Thörnqvist
Piggbolls-paket & en vattenflaska från Gococo från https://www.gococo.se/ www.pilatescomplete.se

 

Sofia Drevinge
En vattenflaska från Gococo & ett flexband https://www.gococo.se/ www.pilatescomplete.se

 

Naomi Hultén
Strumpor från Gococo & ett flexband https://www.gococo.se/  www.pilatescomplete.se

 

Hipp hipp hurraa, vi sänder sprakande pilatespower & till er alla idaaa!!!

/Jasmin & Linda och hela Team Pilates Complete