En guide till pilates

Här får du svar på några av de mest vanliga frågorna om pilates!

Vad är pilates?

Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Det är en fantastisk träningsform som balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Pilates är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Pilatestekniken är dels en övningsbank med cirka 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt.


Vad är fördelarna med pilatesträning?

Säker och effektiv träning.

Stärker kroppens djupt liggande muskler.

Balanserar styrka och smidighet.

Förbättrar balans, koordination och cirkulation.

Förbättrar hållningen.

Skonsam vilket gör att alla kan utöva det – oavsett kön, ålder eller fysisk status.

Ökar kroppsmedvetenheten – du använder kroppen mer ändamålsenligt.

Höjer prestationen i andra sporter (yoga, löpning, golf, styrketräning, dans etc.).

Framgångsrik som rehabilitering efter skador


Kan alla träna pilates?

Ja! Pilatesträningen kan anpassas till varje persons behov och förutsättningar vilket gör det till en perfekt träning för alla typer av människor – kvinnor, män, unga, gamla, motionärer och elitidrottare.


Hur kan man träna pilates?

Metoden är väldigt variationsrik och kan tränas på matta med enbart den egna kroppen samt med en mängd redskap och maskiner. Hos oss på Pilates Complete kombinerar vi gärna ett flertal olika redskap och maskiner för variation och större effekt. Exempelvis utmanar du din balans på våra Boll/rulle-klasser, ökar din styrka och rörlighet på Reformer, tränar din teknik och kroppskontroll på Matwork och Matwork Flow, och får upp pulsen med konditionsträning på Reformer boost, Barre och Complete-klasserna.


Funkar pilates både som gruppträning och personlig träning?

Ja, pilates kan utföras både i grupp eller på individnivå. I grupp får du energi och hjälp av dina medtränande där alla tränar samma sak under ledning av en gruppträningsinstruktör. Trots att man är många som tränar samtidigt och samma sak går det enkelt att modifiera övningar om man har ex. en skada, är gravid eller av annan anledning behöver justera träningen.

Pilates som Personlig träning ger dig nya möjligheter då träningen anpassas enbart efter dina behov och din målsättning vare sig du bara vill röra på dig, finslipa tekniken för golf, få bättre hållning eller komma igång efter en skada.

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss på  info@pilatescomplete.se 

Acroyoga, handstand och massage

Inled sommaren med två dagars njutbar, lärorik och glädjefylld träning. Vi tränar tillsammans i par och hjälper varandra in i en skönt lekfull känsla inför stundande ledigheter. Ta med en vän och lär er nya akrobatik-konster, grundläggande inversioner och djupgående massage. Träning och terapi för både kroppen, hjärnan och själen!

Under nästa helg 19-20 juni kan du och din partner få lära er grunderna i AcroYoga, basövningar för handstående balanser och också enkla men djupgående thaimassage-tekniker. Varje dag finns inslag av alla tre tekniker. Du och din acro-partner kommer att överraskas av er egen förmåga när vi tillsammans gör det omöjliga möjligt!

Om AcroYoga:

I AcroYoga tränar man tillsammans med andra och använder sin egen och varandras kroppsvikt för att hitta styrka, samordning och flexibilitet samtidigt som man hjälper varandra att varva ner, slappna av och hitta nuet. Det är en blandning av yoga, akrobatik som handstående balanser och massage som odlar förtroende, lekfullhet och gemenskap. Från det mer introspektiva, helande och lyssnande till det mer utåtriktade, uttrycksfulla och glada.

Läs mer om workshopen här!

Bokningen är öppen för Summerboost-sommarkurser!

Vi har åter fyllt sommaren på Pilates Complete med våra härliga summerboost-kurser. I år bjuder vi in till 3 dagars sommarkurser i Pilates, Flygande yoga, Reformer,  Jivamuktiyoga, Handstand, Garuda mfl.

Alla kurser går under 3 dagar och är 75-90 min och kostar 1500 kr. Ett flertal av kurserna har även online-alternativ för dig som vill träna hemifrån. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av träningstekniken.

Ge dig själv en riktig inspirationsinjektion, testa något nytt och kom och träna med oss!

Månadens Medlemsevent Teamklass och sommarmingel

Den 16 juni bjuder vi in alla klubbmedlemmar till vårt årliga sommarmingel!

I år ses vi i Slottsskogen där vi startar med att träna tillsammans! Team Pilates Complete bjuder in dig till att vara med på en varierad och mixad flödande klass där du får träna en skön mix av pilates, yoga och garuda med en härlig twist tillsammans med ett flertal av våra fantastiska tränare.

Efter klassen sommarminglar vi tillsammans med ett glas bubbel. Kom och fira in sommaren med oss! Ta med dig en yoga/pilatesmatta och ditt bästa jag!

Datum: onsdag 16 juni kl.18.00- 20.00
Plats: Slottsskogen
Kostnad: Medlemseventet är kostnadsfritt för dig som är klubbmedlem.
Övrigt: Ta på/med dig kläder efter väder och ta med dig en pilates/yogamatta
Bokning: I din Wondr Wall

Varmt välkommen!

 

Träna med oss på Yogobe LIVE

Träna med oss på Yogobe Live

Yogobe lanserar nu LIVE. Tillsammans med andra experter och lärare från Team Yogobe kommer vi att erbjuda klasser för Yogobes medlemmar online i REALTID.

För att fira lanseringen av LIVE bjuder vi in alla Yogobes medlemmar till en GRATISVECKA (7-13 juni) för att ni ska kunna få testa tjänsten och joina så många klasser som ni vill. Helt gratis!

Efter det här året är behovet av gemenskap större än någonsin. Därför hoppas vi att LIVE kan skapa en kärleksfull brygga mellan digitalt och IRL – för att du ska känna dig både inspirerad och sedd.

Spana in LIVE-kalendern idag och missa inte Pilates Completes veckoklasser med Jasmin och Linda som vi kommer erbjuda juni ut:

Häng med och träna Pilates Flow -styrka, mobilitet och balansträning tillsammans med oss på tisdagar kl.12.00-13.00 i juni månad med start idag 8 juni!

Pilates Flow är en flödande pilatesklass på mattan med serier för att stärka upp och balansera hela kroppen. Styrka, mobilitet och balansträning. På den här klassen tränar du både liggande, sittande och stående med kroppen som enda redskap. Effektiv och samtidigt skonsam träning som både är rolig, skön och varierande.

Vi börjar mjukt med en uppvärmningsserie, fortsätter med grundläggande pilatesövningar och längre kombinationer för att avslutningsvis stilla kroppen i en lugnande nedvarvning. Pilates flow stärker och balanserar upp hela kroppen som en enhet.

Vi ses via LIVE!

Nyhet! Familjeyoga för dig och ditt barn

Det är roligt att träna ihop! Därför har vi tagit fram en helt ny eventklass tillsammans med Anna-Victoria där du och ditt barn kan komma och lära er rolig och samtidigt nyttig träning.

Barn gillar yoga! Yoga har visar sig vara lugnande, öka koncentrationen och kan vara en hjälp under skolåren. I familjeyoga gör barn och vuxna övningar tillsammans på ett lekfullt och roligt sätt som stärker tilliten. Det kan bli något härligt att dela en lång tid framöver.

Kanske vill du hitta ett sätt att umgås med ett barn i din närhet? Biologiskt barn, barnbarn, syskonbarn, bonusbarn, alla relationer och åldrar på de vuxna är välkomna här.

Vi kommer göra andningsövningar och yogapositioner som ökar kroppsmedvetenheten, tränar koncentration och stärker självkänslan. Prestationsfriheten och barnens nyfikenhet och upptäckarlust betonas.

Kanske har barnen något att lära oss vuxna här? Klassen avslutas med en enkel massage barnet och den vuxne delar, och avslappning. En stund i stillhet är kanske den bästa gåvan vi kan ge oss själva och våra barn.

Klassen bokas i par, där du som förälder bokar plats för dig och skriver in ditt barns namn samtidigt. Priset 350 kr gäller för er båda. Familjeyoga för barn 6-12 år och vuxen.

Datum: 5 juni
Tid: Kl. 14.00 – 15.00
Tränare: Anna-Victoria Boström
Pris: 350 kr/par
Bokning: I din wondr wall eller här.Obs! Fyll även i ditt barns namn och ålder vid bokning.

Max 4 par ( 1 par = 1 förälder & 1 barn).

Älskade mor vem är väl som du!

Älskade mor, vem är väl vem som du!

Snart är det Mors Dag och vad passar väl bättre än att ge en present med inriktning på hälsa och välbefinnande! Ge Mor ett av våra presentkort så kan hon själv välja och vraka vad, hur och på vilket sätt hon vill träna!

Fina gåvan 500 kr

Fantastiska gåvan 1500 kr

Fabulösa gåvan 2500 kr

 

Du tecknar presentkortet enkelt här!

Become a pilates animal!

Joseph Pilates var väldigt inspirerad av djur och deras sätt att röra sig på. Som barn brukade Joseph observera deras rörelsemönster och andning och förstod att djur instinktivt vet hur de ska använda sin kropp på rätt sätt för att skydda sig från skador och felbelastning.

Detta låg till grund för många av Pilates grundprinciper och tanken med att skapa balans i kroppen genom att träna sig till en lika rörlig som stark kropp. Många pilatesövningar innehåller stretch, eleganta rörelsesekvenser och har lekfulla inslag inspirerade från djurs rörelsemönster tex i swan, seal, frog och snake.

Fredag den 4 juni tar Orsolya med dig på en rolig eventklass i reformern med pilatesövningar som är inspirerade och som fått sitt namn efter djur som katt, hund, grodan, svanen, elefant mfl. Träna styrka, rörlighet och balans med lekfullhet och glädje.

“When animal move, they use their entire body.”

Datum: fredag 4 juni
Tid: 14.30 – 15.30
Tränare: Orsolya Deesy
Pris: 350 kr
Bokning: I din wondr wall eller här.

 

 

Foto: Vegafoto

Rädslan att falla

Rädslan att falla finns hos oss alla. Det gör också rädslan för att tappa kontrollen eller att ramla och skada sig. I upp och nervända positioner kommer dessa rädslor fram tydligare.

Lördag den 22 maj arrangerar vi en workshop tillsammans med Karin Knape på temat Inversions ( uppochnervända positioner). Vi jobbar med eventuella rädslor som kan uppstå längs vägen och kopplingen till vår förmåga att se saker från ett nytt perspektiv, att skapa nya infallsvinklar, idéer och synsätt på tillvaron.

Workshopen består av yogafilosofi, anatomi, vinyasapraktik, avslappning och meditation och passar alla nivåer.

Datum: Lördag 22 maj

Tid: 12:30 – 14:30

Plats: Pilates Complete

Lärare: Karin Knape

Pris: 550 kr. Max 7 platser

Bokning: I din wondr wall eller här.

Vad vet du om Gyrokinesis?

GYROKINESIS® metoden lär oss om kroppens struktur och organisation. I slutet av maj har du chansen att vara med på denna eventklass i fasciaträning och Gyrokinesis med Elodie och lära dig om metoden genom att uppleva den i din egen kropp. Under en timme tränar vi mot ökad mobilitet och stabilitet, med mjuka, dansliknande rörelser. Stående, sittande och liggande sekvenser för att återställa både kroppens och sinnets glädje.

Datum: Lördag 29 maj
Tid: Kl. 16.00
Tränare: Elodie Labonne
Pris: 350 kr
Bokning: Via wondr wall eller här.