Gratis pilatesklass på World Wellness Weekend söndag 22 september

World Wellness Weekend firas över hela världen under helgen 21-22 september med  härliga och energigivande aktiviteter runt om i Sverige! World Wellness Weekend är ett ideellt arrangemang och en organisation med syfte att lyfta hälsa och välmående för alla till världens alla hörn. Tillsammans med Monica Risenius som är Sverige-ambassadör i den globala organisationen lyfter vi pilatesträningens roll i det stora hälsopusslet vi alla försöker lägga genom att erbjuda gratis pilatesträning.

Söndag den 22 september kl 15.00 på bjuder vi därför in till en kostnadsfri Pilates Props-klass med Miray Solkiran på Pilates Complete. Miray är en av Team Pilates Completes internationella tränare. Miray kommer från Turkiet och brinner för att sprida glädjefylld pilatesträning vilket passar extra bra denna dag då det viktiga är just glädjen!

Hoppas vi får chansen att dela årets World Wellness Weekend tillsammans med dig på Pilates Complete! Boka din plats på klassen här!

 

Nyhet PT Group – personlig träning i mindre grupp

I oktober startar vi upp nyheten PT Group – personlig träning i mindre grupp. Vi har fått många önskemål om egenträning i PT-studion och är glada över att kunna presentera vår nya tjänst PT Group som ett prisvärt alternativ till Personlig Träning och ett utvecklande komplement både för dig som redan tränar Gruppträning och/eller Personlig Träning.

För att börja med PT Group bokar du en privat genomgång då du och en av våra PT´s går igenom ditt personliga träningsprogram. I programmet ingår övningar på olika pilatesmaskiner som Reformer, V2MAX, Cadillac, Stability Chair, Ladder Barrel samt med mindre redskap som Arc Barrel, Edge och andra props,

Efter din genomgång kan du börja boka dig på PT Group-tiderna. Varje tillfälle är 55 minuter och du kan välja att träna upp till tre gånger i veckan. Tiderna bokas precis som gruppträningsklasserna i vårt bokningssystem. På PT Group kan man vara upp till fyra deltagare samtidigt.

På PT Group följer du ditt program och tränar i egen takt under uppsikt av en Personlig Tränare som vägleder och coachar dig. Efter tio gånger kan du välja att antingen fortsätta att träna efter ditt nuvarande program eller att återigen boka en privat genomgång för att uppdatera med nya övningar.

Är du nyfiken på vår nya tjänst PT Group? Läs mer här!

 

 

Sista dagen för Hösterbjudandet!

Kicka igång hösten på Pilates Complete och ta en del av vårt förmånliga erbjudande på gruppträning! Pilates, Garuda, Yoga och Barre.

GRUPPTRÄNING

Bli medlem och få en introduktion gratis ( värde 995 kr) när du tecknar Gruppträning 12 mån 649 kr/mån eller Helår 7320 kr! Introduktionen innehåller en hållningsanalys, tester och rådgivning.

Erbjudandet gäller 2019-08-19 – 2019-09-01 och gäller endast nya medlemmar. Erbjudandet är personligt och kan ej överlåtas till annan person eller kombineras med andra erbjudanden. För att ta del av erbjudandet fyll i anmälningsformuläret i denna länk. 

Har du några frågor? Kontakta oss på info@pilatescomplete.se

 

Samma gamla solhälsningar som för 5000 år sedan?

yogawings

Yoga har funnits huuuuur länge som helst, för flera tusen år sedan mediterade, andades och praktiserade människorna yoga på i stort sett samma sätt som vi gör idag. Traditionen är viktig, och det som fungerar behöver ju inte uppdateras för sakens skull, men ibland längtar man efter förändring och nya perspektiv.

Att träna Yoga i en yogagunga (eller hammock som det också kallas) kan vara ett sätt att både få ny inspiration och hitta in i de klassiska yogapositionerna på ett annorlunda sätt. I gungan utför man olika fysiska positioner som både ger styrka,stretch och avslappning. Gungan är ett perfekt verktyg för att vända upp och ner på kroppen och hjälper till att avlasta ligament och leder som gör att det blir lättare att slappna av och släppa på spänningar. Övningar i yogagungan kan också användas för att utmana styrka och stabilitet samt för att hitta korrekt placering i positionerna.

Längtar du efter nya perspektiv på din yoga? I höst arrangerar vi 4 veckors kurser i flygande yoga tillsammans med Milla Floryd. Vill du veta mer om dem klicka HÄR!

Hoppas att vi får se dig se nytt på yogafronten i höst!

Hur ska man träna en delad magmuskel efter en graviditet?

Delad rectus, inkontinens, obefintligt med sömn, några kilon extra, ont i ryggen osv. osv. Ibland kan det faktiskt kännas riktigt jobbigt att vara nybliven mamma. Hur ska man veta hur man ska träna upp sig på bästa sätt efter att man har fött ut sin fina lilla bebis? Det finns en djungel av tips och råd men just den här perioden i livet orkar man oftast inte så mycket mer än att ta hand om sitt barn.

Vi har tagit fram ett mammabebis-kurs där konceptet är glasklart: DU som nybliven mamma ska kunna komma precis som du är med din nyfödda och träna efter bästa förmåga på ett tryggt, säkert och effektivt sätt under ledning av våra välutbildade tränare. Lugnt och fint. Ditt barn är med dig, och du kan alltid gå iväg och amma eller byta blöja när du behöver. Ingen press, stress eller oro.

På våra kurser får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din naturliga hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund. Du kan delta från det att barnmorska/läkare har givit sitt medgivande. Vanligtvis mellan 8-12 veckor efter förlossningen.

Vid första kurstillfället medverkar även Mammamage-tränaren och leg. naprapaten Sofia Lamotte med sin expertis kring magmuskeldelning/delad rectus.

Förutom träningen så är samvaron mellan alla nyblivna mammor något av det finaste vi har på Pilates Complete. Vi får berättat för oss att flera av “mamma-grupperna” träffas fortfarande, flera år efter att de deltagit på kursen, de blir nära vänner och för oss känns det fantastiskt att få vara en del av det!

Vill du gå på en av våra mamma-bebiskurser i höst? Läs mer HÄR! eller hör av dig till oss via mail: info@pilatescomplete.se om du har några frågor eller funderingar.

 

Välkommen på Öppet Hus 25/8 kl 12-16

Välkommen på Öppet hus söndag 25 augusti kl 12-16 på Pilates Complete!

Vi bjuder in dig att besöka våra vackra träningslokaler på Kastellgatan 1, vån. 2.

  • Träffa Team Pilates Complete med instruktörer, personliga tränare, kursledare och terapeuter.
  • Rådfråga om höstens träning
  • Testa personlig träning! Provträna i vår PT-studio.
  • Gratis prova på-klasser hela dagen
  • Teckna träning och ta del av vårt Hösterbjudande!
  • Flera av våra samarbetspartners finns på plats med fina erbjudanden.
  • Nyinvigning av shopen !20% rabatt på höstnyheter från Filippa K i shopen som nyinvigs tillsammans med Heroica!
  • Gratis fotanalyser och 20% rabatt på skor från Joe Nimble tillsammans med BTR. Individuella tips för löpning, gång och bästa fotfunktion av Gourgen.
  • Provsmakning, gratis ansiktsmassage med Acu cups och fina priser på alla produkter från Nordic Superfood. Rådfråga Linda Myrberg om produkterna och få personliga tips om hur du maximerar ditt näringsintag och bygger din skönhet inifrån och ut.
  • Vinn! Testa din pilatesteknik och var med och tävla om ett gratis PT-tillfälle ( värde 965 kr).

Missa inte heller vår Prova på-vecka som pågår just nu med gratis prova på gruppträningsklasser för dig som inte tränat hos oss tidigare!

Hösterbjudande!

Kicka igång hösten på Pilates Complete och ta en del av vårt förmånliga erbjudande på gruppträning! Pilates, Garuda, Yoga och Barre.

GRUPPTRÄNING

Bli medlem och få en introduktion gratis ( värde 995 kr) när du tecknar Gruppträning 12 mån 649 kr/mån eller Helår 7320 kr! Introduktionen innehåller en hållningsanalys, tester och rådgivning.

Erbjudandet gäller 2019-08-19 – 2019-09-01 och gäller endast nya medlemmar. Erbjudandet är personligt och kan ej överlåtas till annan person eller kombineras med andra erbjudanden. För att ta del av erbjudandet fyll i anmälningsformuläret nedan.

Har du några frågor? Kontakta oss på info@pilatescomplete.se

 

Pilates för dig som är mitt i livet!

Pilates för dig som är mitt i livet!

En av våra mest populära kurser är den som vi kallar Förmiddagsklubben. Tanken är att du som har lite mer tid mitt på dagen mitt i livet ska komma och vara med och träna, prata och njuta av vår fina studio varje måndag förmiddag.

Kursledare är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 10 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp. Lena har väglett människor hela livet och har mycket att dela med sig av, inte bara pilatesträning. Det finns inga omöjligheter – bara möjligheter!

Om du tycker att detta låter härligt kan du läsa mer om kursen HÄR – har du någon i din närhet som gillar att träna, umgås och njuta av livet hoppas vi att du vill dela den här länken med dem.

Pilatespassion när den är som bäst – och… inga förkunskaper krävs för att delta. Det ska vara lätt, roligt och givande att träna på den här kursen.

Ska du bli mamma?

Ska du bli mamma i höst? Grattis! För de allra flesta så är tiden som gravid en av de allra finaste tiderna i livet! Man känner sig vacker, stolt och njuter av det lilla livet i magen! Men även om kroppen känns som skapt för att bära ett barn så förändras kroppen och man behöver träna  smart och skonsamt för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig.

Men ibland är det faktiskt så att man känner sig precis tvärtom, stor, klumpig, tung och har väldigt ont… då är träningen viktigare än någonsin.

Vi har en kurs i gravidpilates som du kan som gravid kan delta i under alla stadier av graviditeten. Från den första veckan till den sista veckan om du vill. Många hinner till och med med att gå på två kursomgångar.

Lågintensitetsträning för den djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på på våra gravidkurser.. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Vill du läsa mer om vår kurs eller boka en plats på någon av våra kursstarter i höst kan du göra det HÄR!

Och du är alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor vis: info@pilatescomplete.se

 

Avsluta dagen med lätthet…

Nu startar höstens alla rutiner igång igen…scheman med tider och deadlines att passa och uppgifter att sköta…

Hur gör du för att somna med en skön känsla i kroppen efter en lång arbetsdag? För visst kan det vara svårt att varva ner efter dag dag fylld med måsten, eller en vecka fylld med sjukt roliga men intensiva uppgifter?

Som yogautövare har man många redskap att ta till när livet kräver lite mer av en än det vanligtvis gör. Är du en van yogautövare kanske du har dina fasta rutiner som håller dig i schack och får dig att må bra.

Men även om man utövat yoga länge så kan det vara skönt att få lägga sin praktisering i någon annans händer en liten stund. Längtar du efter en sinnlig Yoga med fokus på rörlighet för höfter och området kring hjärtat så ska du komma till oss på torsdagkvällar och bli guidad av Elaine De Souza. Hon erbjuder en härlig kurs att avsluta dagen med, några djupare utmaningar varje vecka med total frihetskänsla och lätthet i hela kroppen som avslut. Och naturligtvis en med lång skön avslappning också.

Boka plats på höstens skönaste kurs HÄR!