Är du nybliven mamma och vill komma igång med din träning igen?

Nästa vecka startar vi igång två nya kurser som passar dig som nyss fött ditt barn.

Efterfrågan har varit hög på våra Reformer- och Mammabebiskurser de senaste veckorna. Ni är många som vill komma till oss och gå på kurserna men med rådande restriktioner kan vi tyvärr inte ta emot så många av er som vi skulle vilja. Därför lägger vi nu in två extrainsatta 8-veckorskurser som startar v. 15!

Reformer – Måndagar 18.15 – den här kursen passar både dig som nyss fött barn och även alla som är nybörjare på pilates och vil testa reformermaskinen

Mammabebis – Torsdagar 09.00 – den här kursen är specialanpassad för dig som nyss blivit mamma och vill komma igång med din träning tryggt, säkert och effektivt.

Varmt välkommen!

 

 

Snapshot: Vegafoto

3 x 3 h rörelsemani! 

Vi är MANIAcs på rörelse och fortsätter med våra populära Mania-workshops hela våren. I januari hade vi Movemania, i februari Pilatesmania och i mars bjöd vi in till en fullbokad Reformania!

Nu är det dags för nya Mania-workshops, alla 3h på söndagar mellan 09:00-12:00. Pris: 900 kr

Flymania 25 april – Balance, Fly & Restore

Acromania 9 maj  – Healing, Flow & Massage

Yogamania 13 juni – Wake up , Play & Stretch

Har du också rörelsemani och vill vara med? Boka en plats och yoga loss bland likasinnade!

 

Foto: Vegafoto

Vårens sista Mania-workshop är……..

Vi fortsätter på vårt MANIA-tema med en sista workshop i serien som startade med Movemania i januari. Varje månad har vi erbjudit en 3-h workshop i rörelsemanins tecken och vad kan vara bättre än en avslutade Yoga-mania-workshop!?

Save the date eller boka in dig direkt! Den 13 juni bjuder vi in till en inspirationsworkshop i yoga med Emma och Boris! Under 3 klasser får du testa tre olika sorters yoga, en flödande morgonyoga som start, en mer lekfull och balanserande yoga mitt på dagens och en lugnare, mer stretchig yogaklass som avslut.

Klass 1: 09:00 – 09:45 Wake up with vinyasa – 45 min. Väck kroppen med flödande yoga som får igång både din fysik och din energi. På den här klassen är du i rörelse från början till slut.

Klass 2: 10:00 – 10:45 Playful yogamoves – 45 min. Öppna upp ditt sinne för vad yoga egentligen är genom rörelser som kanske känns lite ovana. På den här klassen är lek och skratt dina guider.

Klass 3: 11:00-12:00 Stretch in stillness – 60 min. Landa i mjukhet och lugn med stretchiga rörelser och avslappning. På den här klassen får du vila.

Datum: Söndag 13 juni
Tid: 09:00 – 12:00
Pris: 900 kr
Lärare: Emma Cowan & Boris Snäll

Bokning: Du bokar din plats i din wondr wall eller via vår hemsidan.

Vi tar in max 7 personer. Anmälan är bindande. Återbetalning sker endast med läkarintyg.

Varmt välkommen!

 

 

Foto: Vegafoto

Vill du utbilda dig till pilatestränare?

Du har väl inte missat att vi börjat med utbildningar för pilatestränare? I sommar startar den första grundutbildningen och redan nu kan du gå in och anmäla dig.

För en tid sedan släpptes pressreleasen att vi på Pilates Complete lanserar Pilates Complete Education – en modern pilates-tränarutbildning för dig som vill undervisa varierande och glädjefylld pilates, och intresset har varit precis så stort som vi hoppats på!

Pilates Complete Education Grund är en modern pilates-tränarutbildning som innehåller grundläggande pilates-teknik, en tydlig förklaringsmodell med omfattande rörelsebank, och pedagogiska redskap så att du kan undervisa varierande och glädjefylld pilates som är tillgänglig för alla.

I Pilates Complete Education Grund får du lära dig mattbaserade pilates-övningar, sammanlänkande serier och längre flöden. Utbildningen ger dig allmänna anatomikunskaper och du utbildas i pilates-teknik, grundprinciper och kroppspositioner.

Du får även grundläggande kunskap inom pilatesens historia och ska känna till hur metoden utvecklats till dagens moderna pilates. Du utbildas också i hur du använder PCE:s rörelsekartotek för att undervisa pilates, samt hur duskapar specialutformade pilates-program.

Under utbildningen kommer du genom både praktiska och teoretiska övningar få träna på att utveckla din pedagogiska förmåga och hur du på ett tydligt sätt förmedlar pilatestekniken genom verbal, visuell och fysisk kommunikation. Du får även redskap för hur du bygger ditt varumärke samt får förståelse för vikten av att vara en del av en community.

Pilates Complete Education Grund inkluderar både fysiska träffar och online-möten. Du får tillgång till praktiskt och teoretiskt instuderings- och utbildningsmaterial online både inför och under kursen gång.

För mer info, förfrågningar och intresseanmälan kontakta: info@pilatescompleteeducation.se

 

Foto: Vegafoto

Planera in sommarens tvådagarsworkshop i acroyoga, handstand och massage

Inled sommaren med två dagars njutbar, lärorik och glädjefylld träning. Vi tränar tillsammans i par och hjälper varandra in i en skönt lekfull känsla inför stundande ledigheter. Ta med en vän och lär er nya akrobatik-konster, grundläggande inversioner och djupgående massage. Träning och terapi för både kroppen, hjärnan och själen!

Under två dagar kommer du och din partner att får lära er grunderna i AcroYoga, basövningar för handstående balanser och också enkla men djupgående thaimassage-tekniker. Varje dag finns inslag av alla tre tekniker. Du och din acro-partner kommer att överraskas av er egen förmåga när vi tillsammans gör det omöjliga möjligt!

Om AcroYoga:

I AcroYoga tränar man tillsammans med andra och använder sin egen och varandras kroppsvikt för att hitta styrka, samordning och flexibilitet samtidigt som man hjälper varandra att varva ner, slappna av och hitta nuet. Det är en blandning av yoga, akrobatik som handstående balanser och massage som odlar förtroende, lekfullhet och gemenskap. Från det mer introspektiva, helande och lyssnande till det mer utåtriktade, uttrycksfulla och glada.

Om läraren:

Lärare är Boris från Acrobhakti. Boris är certifierad Yoga och AcroYoga-lärare. Han tror att humor är ett verktyg för inre utveckling. Med bakgrund i Kung Fu, cirkus, gymnastik och dans är hans lektioner underhållande och med en fräsch känsla. Allt vad vi upplever som utmaningar förvandlas till spel när vi känner oss skyddade i en säker miljö. Transformation sker i varje ögonblick och han hedrar den processen i varje klass och ger rätt mängd utmaning balanserad med lekfullhet. Alla är välkomna att delta i resan.

För vem? Alla rörelseälskare kan delta! Inga förkunskaper krävs, men är du en avancerade utövare är du naturligtvis lika välkommen. Deltagare med tidigare erfarenhet får upprepa grundläggande övningar och får hjälp med teknikträning. Det finns oändliga möjligheter till förfining.

Ta på er bekväma kläder för rörelse, positiv energi och ert gladaste humör!

¡ uʍop ǝpısdn noʎ ǝǝS

Datum: Lördag 19 juni – Söndag 20 juni
Tid: Lördag 19/6 12:00 – 15:00 Söndag 20/6 09:00-12:00
Lärare: Boris Snäll
Pris: 1250 kr/per person. Max 3 par.
Bokning: Obs! Workshopen bokas och utförs i par. På så sätt kommer du enbart att träna nära, och ha fysisk kontakt med din medföljande partner. Kom ihåg att boka plats för både dig och din partner. Anmälan är bindande och återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg.

GLAD PILATES PÅSK! önskar Team Pilates Complete!

Team Pilates Complete önskar dig en frisk och fin påsk!
Ät så många ägg du kan, måla dina egna eller smaska på godisäggen i din favoritsmak, njut av vackra fjädrar, god påskmat, fina påskpresenter, frisk luft, kanske lite pilatesträning online, egen reflektion i stillhet eller tillsammans med dina närmaste så ses vi på tisdag den 6 april IRL igen!

 

Månadens medlemsevent 10 april – laga mat med Miray

Månadens medlemsevent i april handlar om att laga turkisk mat och undervisas online av Miray!

“När man tänker på det turkiska köket, tänker de flesta på kebab, grillat kött osv. men det finns också en mycket hälsosam vegetarisk och även vegansk del av det turkiska köket. Det är den delen som jag vill gärna dela med dig! På månadens medlemsevent kommer jag lära dig att laga en turkisk vegansk rätt – Mercimek köftesi – Turkiska linsbiffar och en turkisk vegansk dessert – Irmik Helvasi – Mannagryn dessert.

Inför eventet behöver du köpa ett antal ingredienser och ha möjlighet att laga dina rätter i ett kök. Jag kommer att finnas på zoom och guida dig!”

Varmaste,

Miray Solkiran

 

Datum:  Lördag 10 april

Tid: 12.30 – 13.30

Plats: Online via zoom

Bokning: Via din wondr wall

Pris: 0 kr Medlemseventet är gratis för dig som är Klubbmedlem

Övrig info: Inköpslista och länk till eventet kommer i bokningsbekräftelsen.

Varmt välkommen!

Öppettider påsken 2021

Nu stundar påskhelgen och med det några lediga dagar då Pilates Complete har stängt.

Team Pilates Complete finns alltid här för dig, oavsett om studion på Kastellgatan är stängd eller öppen!

Om du är klubbmedlem på Pilates Complete kan du träna efter våra videos i din wondr wall/dokumentbanken.

Om du vill träna med oss online finns vi på Yogobe – har du inte nyttjat din gratiskod redan så är det perfekt att passa på nu! Koden PILATESCOMPLETE30 ger dig 30 fria dagar. Denna kod är öppen för alla oavsett medlemskap eller plats i världen.

Pilates Completes öppettider påsken 2021:

Skärtorsdag 1 april – Öppet som vanligt

Långfredag 2 april – STÄNGT

Påskafton 3 april – STÄNGT

Påskdagen 4 april – STÄNG

Annandag påsk 5 april – STÄNGT

Tisdag 6 april – Öppet som vanligt igen!

 

Vi önskar dig en fin påsk och längtar redan tills vi ses igen!

Flymania workshop i yogawings

Välkommen till en inspirationsworkshop i flygande yoga med Milla Floryd. Under 3 klasser får du testa balansträning, svävande träning och avlastande träning i yogagungan.

Klass 1: 09:00 – 09:45 Balance – 45 min. Utmana din kontakt med jorden och upplev vad som händer när du provar att vara luftburen.

Klass 2: 10:00 – 10:45 Fly – 45 min. Bredda dina vingar och flyg! I den här klassen övar vi på att lätta, sväva och landa.

Klass 3: 11:00-12:00 Restore – 60 min. Låt dig vaggas och gungas in i mjuk avspänning. Flyt iväg på ett moln och smält dagens intryck.

Datum: Söndag 25 april
Tid: 09:00 – 12:00
Pris: 900 kr
Lärare: Milla Floryd

Boka din plats här!

4 x 4 nyheter!

pilates för löpare

Fyra nyheter under fyra veckor! Vi testar ett nytt grepp på våra kurser och drar igång kortkurser för dig som vill delta på en kurs men inte vill binda upp dig för en längre tid. Under fyra veckor hinner du lära dig grunderna i pilatestekniken och också träna så pass mycket att du kan ta med dig din nya övningsbas och träna efter i sommar!

Vecka 20-23 startar vi kortkurser i Pilates för löpare, Reformer, Gravidpilates och Mammabebis. Fyra specialinriktade kurser med max 7 deltagare/kurs. Du hinner njuta av träningen IRL på studion när den är som vackrast på försommaren och är redo att möta sommaren med ny styrka. Nya träningsvänner och fin samvaro är ett plus i kanten, och det är värt mer nu än det varit på lång tid för de flesta av oss. Vi ser fram emot att träffa och träna tillsammans med dig!

Läs mer om alla kurser och hör av dig till oss om du har frågor. Snabbast och enklast når du oss via mail: anmalan@pilatescomplete.se 

 

Foto: Vegafoto