Utomhusklasser varje vecka!

Från och med nästa vecka erbjuder vi två fasta utomhusklasser varje vecka. 

Ni som tränat hos oss länge vet att vi ofta startar igång med vår utomhusträning i april, men förra året tränade vi ute redan i februari. Därför brukar vi stolt säga att vi tränar utomhus året om!

Att träna utomhus rekommenderas nu i allt större utsträckning och vi har alla möjligheter att träna både med den egna kroppen, med våra pilatesredskap och maskiner utomhus. Vi har två privata terrasser att tillgå och också en tredje terrass, grus- och gräsunderlag om vi känner för att variera oss.

Dessa klasser kommer vi att undervisa utomhus oavsett väder from nästa vecka:

Onsdagar kl 10.15

Söndagar kl. 12.00

Dessa klasser har vi döpt till Utomhusklass och vi testar helt enkelt och ser hur många av er som vill komma och träna ute just nu.

När vädret tillåter och tränaren anser det lämpligt hålls även övriga gruppträningsklasser utomhus. Vi låter vädret styra och tränaren avgör vilka klasser som hålls utomhus och vilka som sker inomhus. I dagsläget kommer vi naturligtvis att undervisa fler klasser utomhus på våra vackra terrasser än vi hade gjort under normala omständigheter då fler av er efterfrågar just detta. Vi ber dig därför att alltid ta med dig extra överdragskläder, strumpor, kanske vantar mössa och skor. Som man brukar säga: “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.”

Kreativitet, positivitet och nyskapande krävs av oss alla just nu, och är det något vi i Team Pilates Complete är så är det just kreativa och påhittiga! Vi ser därför fram emot många svettiga och stärkande utomhusklasser tillsammans med er alla i både sol, skugga, vind och i varierande temperaturer. Snart är det sommar och då kör vi “hot pilates” i stekande sol igen, tills dess, på med ett extra lager kläder och ditt mest öppna sinne !

 

 

Foto: Vegafoto

Nyhet from 1 april – Kostrådgivning

I april startar vi upp Kostrådgivning med Joanna Domanska Hedbrandh på Pilates Complete!

Att må bra med ett starkt immunförsvar, en kraftfull kropp och ett altert sinne kräver inte bara kvalitativ pilatesträning, skön sömn och goda relationer, det kräver också en balanserad kost. Vill du ta ett steg närmare ett friskare liv, få mer energi och ge din kropp den näring den behöver? Kanske vill du förändra din vikt eller börja äta mer miljövänligt? Kostrådgivning kan hjälpa dig att bli medveten om dina matvanor och stötta dig i resan mot de mål du vill uppnå.

Du kommer att kunna välja mellan kostprogram online, eller kostrådgivning i vårt fina behandlingsrum på Kastellgatan 1. I studion erbjuder vi 1 tillfälle på 45 minuter eller paket på 3 ggr 45 min. Kostprogram online passar dig som vill du förändra dina kostvanor och skapa nya rutiner men vet inte hur du ska börja. Under fyra veckor får du guidning och hjälp att nå ett friskare liv med mer energi via webben.

Läs mer HÄR! och börja redan nu planera för ett smakrik och näringsoptimerad april tillsammans med oss!

Vi stöttar Jontefonds-familjer lite extra just nu.

Tillsammans med flera andra företag sluter vi nu upp bakom organtransplanterades familjer genom Jontefonden.

Som utsatt riskgrupp för Covid-19 har Jontefonds-familjerna nu tvingats isolera sig i sina hem. Jontefondens Insamlingsstiftelse stöttar över 150 familjer runt om i landet där barn och unga har, eller ska genomgå en organtransplantation. Jontefondens olika företagspartners sluter nu upp för att på olika sätt hjälpa familjerna, som i sin isolering lever med rädsla för smittans konsekvenser.
– All form av stöd som kan ges räknas, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden.

Behovet av att på olika sätt hjälpa de isolerade familjerna är stort och nu riktar Jontefonden tillsammans med både gamla och nya företagssponsorer alla insatser för att få familjernas vardag att bli lite gladare.

Läs mer om vad vi gör HÄR!

Vill du också vara med och stötta Jontefonden lite extra just nu? Kontakta Tommy eller Gunilla:

Tommy Ivarsson, Medgrundare och Kommunikationsansvarig Jontefonden,
tommy@jontefonden.se , 070-8227922

Gunilla Ivarsson, Medgrundare och Generalsekreterare Jontefonden
gunilla@jontefonden.se, 070-922 79 68

Jontefonden är en stiftelse för barn & ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon. Stiftelsens mål är att öka livskvaliteten, skapa glädje och sätta guldkant på en annars svår situation. Fonden har fått sitt namn efter Jonathan Ivarsson som till följd av lungfibros behövde en lungtransplantation. Läs mer eller ansök om medel på http://www.jontefonden.se/

 

Detta gör vi just nu!

Här kommer uppdaterad information kring vilka åtgärder vi på Pilates Complete vidtar i dagsläget med anledning av COVID-19.

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi väljer att inte spekulera eller fatta beslut grundade på rädsla, utan tar emot aktuell samhällsinformation och agerar utifrån regeringens beslut.
Så länge vi kan kommer vi att hålla Pilates Complete öppet. Alla medlemskap löper på med gällande medlemsvillkor.

Vi är naturligtvis fundersamma över situationen, men vi i Team Pilates Complete är starka, pigga och motståndskraftiga. Även om det inte var på det här sättet vi tänkt oss vårt 10:e år, så är vi extra tacksamma över den erfarenhet vi har bakom oss i den här stunden. Vi hoppas att du fortsätter komma och träna hos oss under den här tiden och att din träning hjälper dig att möta livet med bättre motståndskraft!

Detta gör vi just nu:

Vi förändrar upplägget på Complete-klasserna. I stället för cirkelträning får alla deltagare en egen station med matta och redskap,

Vi sänker antalet deltagare på Reformer boost-klasserna till max 10 personer så att alla deltagare får en egen station med matta och reformer.

Vi erbjuder två fasta utomhusklasser i veckan. Dessa klasser undervisas utomhus oavsett väder.

När vädret tillåter och tränaren anser det lämpligt hålls även övriga gruppträningsklasser utomhus.

 

Detta fortsätter vi med: 

Vi håller öppet som vanligt med både gruppträning, pt, kurser och workshops.

Team Pilates Complete säkerställer att alla mattor, maskiner och redskap rengörs noggrant efter varje träning.

Alla handdukar byts ut varje dag.

Handsprit finns utplacerat i studion för dig att använda före och efter träning.

Lokalerna städas som vanligt omsorgsfullt med antibakteriella medel av vårt städ-team varje kväll, rengöringen inkluderar hela studion inklusive toaletter, duschar, omklädningsrum och skåp, kontors- och träningsytor, lounge, golv och speglar.

Team Pilates Complete minskar ”hands-on”-korrigering undervisar verbalt i ännu större utsträckning.

 

Detta behöver vi din hjälp med:

Ta med dig extra överdragskläder ( och om du vill även strumpor och skor ) för utomhusträning,

Vi har tagit in träningshanddukar i shopen. Handdukarna är perfekta att lägga ovanpå mattan eller maskinen. Vill du ta med din egen matta är du naturligtvis välkommen att göra det, nu som alltid.

Vi rengör tillsammans mattor, maskiner och redskap efter varje träningstillfälle med vatten och tea-tree oil och rena handdukar eller utplacerat torkpapper.

Tvätta händerna med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder, före och efter träning.

Vi ber dig stanna hemma om du känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du tränar igen.

 

Kom ihåg vad Joseph Pilates sa:

“Physical fitness is the first requisite of happiness. In order to achieve happiness, it is imperative to gain mastery of your body. If at the age of 30 you are stiff and out of shape, you are old. If at 60 you are supple and strong then you are young.”

 

Friska hälsningar,

Jasmin & Linda tillsammans med hela Team Pilates Complete

 

 

Foto: Vegafoto

Onzie från Los Angeles

I mars finner du Los Angeles-baserade Onzie i shoppen! Funktionella, flexibla, smickrande och roliga är deras färgglada leggings och fantasifulla toppar!

Välkommen in för att prova och handla. Har du inte möjlighet att shoppa hos oss på Kastellgatan 1 kan du alltid besöka Heroica i deras webshop. Glöm inte att nyttja din medlemsrabatt om du är klubbmedlem på Pilates Complete.

Onzie’s philosophy is to keep your practice challenging and your wardrobe simple. Utilizing Free-Flow Fabric Technology, that is durable and breathable, this fast-drying material keeps you cool, dry and comfortable. Offering a range of pieces designed to be worn while sweating, swimming, or simply lounging around, Onzie is a go to label for affordably-priced, bright, active pieces.

Varsågod! Här får du 30 dagar gratis online-träning

Pilates Complete ger dig möjlighet att träna pilates, yoga och mycket mer helt gratis. Med koden PILATESCOMPLETE30 bjuder de dig på en fri online-träningsmånad.

På Yogobe erbjuder hittar du videos med pilatesteknik och övningar på matta och redskap som ex. flexband, boll, foamroller och wobblies. Utöver detta finner du även specialanpassade pilatesprogram för ex. ryggproblem, pre och postnatal pilatesträning och skräddarsydda program för löpare och golfare.

Du kan även följa Pilates Completes träningsprogram ”Pilates – styrka inifrån och ut” där du under 4 veckor blir coachad och tar del av pilatesteknik, träningstips och rekommendationer på träningsvideos. Upplägget är att du får lära dig grunderna i pilatestekniken vecka 1, bygga inre stabilitet och styrka vecka 2, öka din rörlighet vecka 3 och utmana hela kroppen vecka 4. Träningen utförs både på mattan och med redskap.

Koden PILATESCOMPLETE30 gäller för dig som inte redan har ett yogobe-konto och ger dig 30 dagar helt gratis onlineträning utan bindningstid. Är du redan yogobe-medlem kan du signa upp dig på #YogobeSpringChallenge som startar nästa vecka, och få en månad för bara 99 SEK (ord pris 189 SEK).

 

Var med oss i årets March Matness!

Årets #marchmatness är igång! Hela mars månad hyllar vi och pilateskollegor världen över Joseph Pilates första repertoar genom #marchmatness2020 på instagram.

Vi inspirerar varandra till mer, fler, roligare & än mer variationsrik pilatesträning och vi vill ha dig med oss! Varje dag presenteras dagens övning på vårt instagramkonto @pilatescomplete. Följ oss och inspireras till att dela din version. Filma, fota och lägg upp med taggarna:#marchmatness2020 & #pilatescomplete så att vi kan hitta dig.

Årets tema är #matstories Vi vill höra om dina erfarenheter, berättelser, vinster och utmaningar av pilates. När gjorde du din första övning, vad är det som gör att du fortfarande utvecklas och mår bra av träningen, vilket är det vackraste stället du tränat pilates på? Vi vill veta allt!

Vi har öppet som vanligt!

Men naturligtvis vidtar vi åtgärder.

Vi är säkra på att detta inte är det första inlägget du läser gällande covid-19 de senaste dagarna, men vi mailar dig nu med anledning av regeringens förbud mot att hålla allmänna sammankomster med fler än 500 personer och förhöjd smittorisk.

Mot bakgrund av den nuvarande situationen och den osäkerhet som många upplever vill vi informera dig om vilka åtgärder vi på Pilates Complete vidtar i dagsläget.

Studion är öppen precis som vanligt då vi är en liten studio med få deltagare på klasserna och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. På gruppträningsklasser och kurser har vi gott om utrymme och kan hålla avstånd mellan varandra när vi tränar, om du vill träna helt ensam finns våra personliga tränare tillgängliga för bokning av PT från tidig morgon till sen kväll.

Hälsomyndigheterna är tydliga med att det absolut viktigaste är att upprätthålla god hygien. Vi är stolta över att vi alltid håller hög standard vad gäller städning och renlighet på studion men naturligtvis är även vi extra noggranna med dessa rutiner under rådande omständigheter.

Det här gör vi:

  • Team Pilates Complete säkerställer att alla mattor, maskiner och redskap rengörs noggrant efter varje träning.
  • Alla handdukar byts ut varje dag.
  • Extrainköpt handsprit finns utplacerade i studion för dig att använda före och efter träning.
  • Lokalerna städas som vanligt omsorgsfullt med antibakteriella medel av vårt städ-team varje kväll, rengöringen inkluderar hela studion inklusive toaletter, duschar, omklädningsrum och skåp,kontors- och träningsytor, lounge, golv och speglar.
  • Team Pilates Complete minskar ”hands-on”-korrigering undervisar verbalt i ännu större utsträckning.

 

Det här behöver vi din hjälp med:

  • Vi rengör tillsammans mattor, maskiner och redskap efter varje träningstillfälle med vatten och tea-tree oil och rena handdukar.

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer uppmuntrar vi också dig att följa dessa punkter för att hålla dig själv och alla oss andra friska:

  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder, före och efter träning.
  • Stanna hemma om du känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du tränar igen.

 

Vi vill också tipsa dig om att du har möjlighet att träna pilates online med oss på Yogobe. Med koden PILATESCOMPLETE30 bjuder vi dig på en fri träningsmånad.

På Yogobe erbjuder vi videos med pilatesteknik och övningar på matta och redskap som ex. flexband, boll, foamroller och wobblies. Utöver detta finner du även specialanpassade pilatesprogram för ex. ryggproblem, pre och postnatal pilatesträning och skräddarsydda program för löpare och golfare.

Du kan även följa vårt träningsprogram ”Pilates – styrka inifrån och ut” där du under 4 veckor blir coachad och tar del av pilatesteknik, träningstips och rekommendationer på träningsvideos. Upplägget är att du får lära dig grunderna i pilatestekniken vecka 1, bygga inre stabilitet och styrka vecka 2, öka din rörlighet vecka 3 och utmana hela kroppen vecka 4. Träningen utförs både på mattan och med redskap.

Koden PILATESCOMPLETE30 gäller för dig som inte redan har ett yogobe-konto och ger dig 30 dagar helt gratis onlineträning utan bindningstid. Är du redan yogobe-medlem kan du signa upp dig på #YogobeSpringChallenge som startar nästa vecka, och få en månad för bara 99 SEK (ord pris 189 SEK).

 

Tack för att du är med och hjälper oss att hålla både dig och alla dina medmänniskor så friska som möjligt. Vi finns här för dig och arbetar alltid för att säkerställa att vi ger dig den bästa och säkraste träningsupplevelsen.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar kring detta.

Vi ses snart i studion!

 

Friska hälsningar,

Jasmin & Linda tillsammans med hela Team Pilates Complete

 

 

Foto: Vegafoto

Nya kurser startar 23 mars

Vecka 13 börjar nya 8-veckorskurser. Mammabebis, Gravid- Yogawings, Nybörjare, Reformer, Senior, Handstand m.fl. Våra kurser är öppna för alla och du kan delta utan att vara Pilates Complete-medlem.

Förmiddagsklubben 60+ – Måndagar kl.10.00

Gravidpilates – Måndagar  kl.18.15

Mammabebis-pilates – Tisdagar kl.10.15

Pilates Nybörjare – Onsdagar kl.19.15

Handstand Nybörjare – Torsdagar  kl.17.30

Reformer – Söndagar kl.18.30

POP Pilates – Måndagar kl.17.00

Pilates Total – Lördagar  kl.12.30

Handstand fortsättning – Tisdagar kl.19.00

Yogawings Drop fortsättning – Tisdagar kl.19.30

 

Foto: Vegafoto

BALANZE – eventklass med Jasmin

Rulla, massera och balansera! Träning med rullen är en bra start till att ta hand om din kropp på det sätt den verkligen behöver. Inte bara genom krävande core-övningar, utan också genom bindvävsmassage, stretch och avslappning. Foamrollern är redskapet med miljarder möjligheter att nå balans i både kropp och själ.

Datum: Onsdag 25 mars
Tid: 18.15 – 19.10
Pris: 350 kr
Kursledare: Jasmin Salhi