Månadens medlemsevent 8 december- Glöggmyset!

Årets Glöggmys

Efter året 2020 med allt som hänt är glöggmyset mer efterlängtat än på länge! Då vi inte har möjlighet att ses IRL möts vi istället online. Så mys ner dig hemma i soffan med lite glögg och pepparkakor så bjuder Jasmin, Linda och delar av Team Pilates Complete dig på skön jul-feeling, någon liten överraskning och naturligtvis det årliga pilatesquizet!

Du som Klubbmedlem anmäler dig via Wondr > Medlemsevent. Därefter får du en länk till Zoom som du loggar in på när det är dags för medlemseventet.

Vi ses för julmys online!
Tisdag den 8 december kl.18.15

Varmt välkommen, önskar Team Pilates Complete

 

Personlig Träning online

Du vet väl om att du kan träna personlig träning med oss på Pilates Complete om du för tillfället inte känner dig bekväm med att komma och träna med oss IRL på studion! Eller kanske är du nyfiken på pilates eller någon av de tekniker vi erbjuder men inte har tillgång till det där du bor? Personlig Träning online är också ett bra komplement till din vanliga träning och kan exempelvis också bokas för att få ett hemprogram så att du kan träna på egen hand.

Vi erbjuder Personlig Träning i en mängd olika tekniker som pilates, yoga, garuda , acro/handstand online. Du behöver inga specifika redskap och träningen anpassas  efter dig, dina önskemål och den plats du befinner dig på. Vi lägger tillsammans med dig upp en plan och du får individuella råd samt ett skräddarsytt träningsprogram. Det enda du behöver är en dator, ipad eller smartphone, en träningsmatta och en plats där du kan röra dig fritt på.

Hur går det till?
Vi erbjuder PT online via Zoom. När du har bokat din träningstid får du en länk sänd till din epost, kvällen innan eller samma morgon som ditt bokade PT-tillfälle. Därefter klickar du på länken strax innan det är dags för ditt träningstillfälle och möts upp av din tränare. Inför ditt träningstillfälle online rekommenderar vi dig att hitta en rymlig plats där du kan röra dig fritt. Ha gärna matta och ev träningsredskap nära tillhands samt placera din dator, ipad eller mobil på en plats där du kan synas i helbild.

Du tecknar Personlig Träning via vår bokningssida och kontaktar oss sedan för bokning av tider. Läs mer här om hur du blir medlem och kommer igång med din träning.

Vi finns här för dig!

 

Unless you are really chilly, do not exercise in sweatshirts..

Vi säger hej till december med en härlig bild på Joseph Pilates i snön, 82 år gammal iklädd enbart kalsonger! Joseph gillade att träna utomhus och lite snö stoppade honom inte från att köra sina pilatesövningar. Han hade en stark tro på att det var sunt för både kropp och själ att vara utomhus, att frisk luft och solsken var A och O för hälsan.

Han lär ha sagt  –“Do not fear the cold of winter” 

“Unless you are really chilly, do not exercise in sweatshirts or even in lighter clothing. Whenever and wherever possible, wear ‘shorts’ or sunsuits outdoors, and let the lifegiving ultraviolet rays reach and penetrate into every skin pore of your body.”

 

Vi får väl se om vi får någon snö i Göteborg i december så att vi kan hänga på Josephs filosofi!

Har du tränat minst 10 ggr i november?

Du som är Klubbmedlem hos oss har väl inte missat vår novemberutmaning Ten Time Challenge? Idag är sista chansen att få till ett träningspass i november månad!

Om du har tränat minst 10 ggr under november månad, PT, PT Group eller Gruppträning så har du möjlighet att vinna en privat klass för dig och 9 vänner!

Det enda du behöver göra är att ha tränat 10 ggr på Pilates Complete i november och maila info@pilatescomplete.se och säga att du vill vara med i tävlingen  så är du med i dragningen om denna fina vinst!

#throwbackpilatescomplete2016

Idag fortsätter vi vår tillbakablick #throwbackpilatescomplete där vi minns åren som gått. Varje vecka tittar vi tillbaka på ett visst år. Vi är nu inne på vår sjunde vecka och minns idag vårt sjunde år.

 

Året var 2016…..

…och vi kickade igång året med att åka till Köpenhamn med teamet.

IMG_2779

 

Vi bjöd på Öppet Hus med pilatesuppvisningar.

IMG_8507

 

Vi delade med oss av vår passion för pilatestekniken genom tre härliga klasser med redskapen Foamroller och Wobblies på The Academys Event  i Halmstad.

fyrfota

 

Vi anordnade Soma Move-event tillsammans med Lululemon och Magnus Hagström.

IMG_3010

 

Global Yoga Power -workshop

FullSizeRender

 

Vi var omnämnda i GP med nya träningsformen Yogawings.

Yogawings

 

Liselotte höll i Fascia Flow-workshop.

IMG_3193

 

Vi inspirerade med pilates på Friskis och Svettis event- Stay Inspired.

IMG_0171

 

Vi anordnade åter igen Garuda Inspiration Day med James D’ Silva.

Garuda team

 

Fullt med mammor när vi arrangerade Mama Tummy-day!

IMG_3796

 

Vi körde Happy M Pilates Boost med näringsrik mat och träning.

Happy M Pilates Boost

 

Vi körde Pilates på slottet! En helg med pilates och föreläsningar på vackra Thorskogs slott.

IMG_1673

 

Tidningen I form skrev om Pilates Props.

pilates complete i form

 

Vi åkte till London för Garuda Bootcamp.

_MG_3479_GARUDA_WEB_RES

 

Vi inspirerade löpare på The Runners Convention.

img_5567

 

Gong-bad med Camilla på studion.

img_7507

 

Vi avslutade året med glöggmys, tangolektion och quiz!

linda o jasmin pilates complete

 

Det var delar av år 2016!

Har du kvar ditt friskvårdsbidrag

Vi vill bara påminna dig om att inte missa att lösa in din friskvårdbidrag innan årskiftet! Fysisk träning är viktigare än någonsin och hos oss har du har du en uppsjö av olika pilates, garuda, yoga, reformer och barreklasser att välja mellan.

Hos oss på Pilates Complete kan du använda din friskvårdspeng på många olika sätt. Vi tar emot Epassi och Actiway alternativt skriver du enkelt ut ett kvitto efter köp som du kan ge till din arbetsgivare.

Vad ska du då välja?

En bra start är att boka en Introduktion och bli medlem för att komma igång med din träning hos oss. I denna Introduktion ingår hälsoprofil, hållningsanalys och tester för att hitta det bästa träningsupplägget just för dig samt genomgång av pilatesteknikens fem grundprinciper.

Gillar du att träna i grupp rekommenderar vi vår variationsrika gruppträning med klasser i pilates, yoga, garuda och barre. Du utmanar din balans och stabilitet med wobblies, foamroller och boll, ökar din styrka och rörlighet på reformer, tränar din teknik och kroppskontroll på mattan, och får upp pulsen med konditionsträning på jumpboard och bosu. Dessutom erbjuder vi nu online-klasser som komplement till klasserna IRL på studion.

Vill du skräddarsy din träning och få individuell coachning och råd då passar Personlig Träning dig som handen i handsken. Vi lägger tillsammans med dig upp en plan och du får individuella råd samt ett skräddarsytt träningsprogram. Din Personliga tränare vägleder, stödjer och uppmuntrar dig att våga utmana dig själv och nå din fulla potential. Vi erbjuder Personlig träning i pilates, garuda, yoga, acro, handstand mm. Även här finns möjlighet att träna hemifrån via vår PT Online-tjänst.

Önskar du något mittemellan Gruppträning och Personlig Träning så rekommenderar vi får tjänst PT Group där du tränar personlig träning i mindre grupp med max 4 deltagare. Första tillfället får du en privat genomgång av ditt träningsprogram. Därefter tränar du i pilatesmaskiner som Reformer, V2MAX, Cadillac, Stability Chair, Ladder Barrel samt med mindre redskap som Arc Barrel, Edge och andra props, under uppsikt av en Personlig Tränare.

Helt enkelt hur mycket som helst att välja mellan!
Så varmt välkommen till Pilates Complete och botanisera bland all härlig träning du kan ge dig själv! Vi hoppas vi ses!

Kontakta oss på info@pilatescomplete.se om du vill använda ditt friskvårdsbidrag så hjälper vi dig att komma igång med träningen!

Black Friday-erbjudande

Black Friday är här och det firar vi med två fantastiska erbjudanden på Gruppträning och Personlig Träning. Investera i dig själv genom något av våra erbjudanden för en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp.
Teckna ditt BLACK FRIDAY-erbjudande, ENDAST IDAG!

Black Friday Gruppträningserbjudande:
Gruppträning 10-klipp 1500 kr (ord. pris 2550 kr).

 

Black Friday Personlig Träningserbjudande:
Personlig Träning 10-klipp 6995 kr (ord. pris 8995 kr).

 

Black Friday-erbjudandet gäller endast 2020-11-27. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden och gäller endast ett erbjudande per person. Klubbmedlemskap ( 995 kr) tillkommer om du inte redan är medlem. I Klubbmedlemskapet ingår en introduktion då du träffar en av våra Personliga Tränare (55 min). I denna introduktion ingår hälsoprofil, hållningsanalys, tester av din rörlighet, styrka och balans samt genomgång av STOTT PILATES® grundprinciper.

Fysisk aktivitet och mental styrka i en tid som denna

Många upplever just nu mycket stress och stor mental påfrestning pga av pandemin och det som händer runt omkring oss. Kanske känner man oro inför sin och andras hälsa och/eller livssituation eller känner sig tyngd och orkeslös. Stress och oro sätter sig gärna i kroppen i form av spänningshuvudvärk och trötthet.

Många arbetar också hemifrån och upplever mer spänningar och stelhet än vanligt. Kanske har man inte den perfekta arbetsplatsen hemma utan sitter på den vanliga köksstolen eller blivit förpassad till ett litet utrymme i hemmet. Många upplever också att de sitter under längre perioder än vanligt då det inte blir några naturliga fikapauser med kollegorna.

Vad det än är som gör din vardag tyngre just nu så kan träningsmetoder som pilates, garuda och yoga hjälpa. Exempelvis kan restorativa övningar, avslappningsövningar och andningsteknik hjälpa dig att komma ur oro och trötthet. Stabilitets- rörlighets- och balansövningar kan hjälpa dig att minska stelhet och smärta i ex nacke, axlar och rygg.

Vi finns här för dig och har redskapen för att hjälpa dig. Genom personlig träning kan vi skräddarsy den träning du behöver just nu vare sig det är andningsteknik eller styrkebaserade övningar. Vi erbjuder personlig träning både på studion och online beroende på vad som passar dig bäst.

Så känner du att du behöver göra en förändring för att må bättre, hör av dig till oss så hjälper vi dig!

 

Nyhet! Gruppträning Online

Under perioden 24 november -23 december erbjuder vi GT ONLINE som ett komplement till våra gruppträningsklasser IRL på studion. Klasserna är mattbaserade och undervisas som rena matwork-klasser eller med redskap som flexband, towels, viktbollar och pilatesboll.

Klasserna bokas som vanligt i Wondr och undervisas sedan ONLINE via Zoom. Det enda du behöver förutom en dator, ipad eller smartphone är en pilates – eller yogamatta och ev redskap.

Har du inte redskapen listade ovan? Lugn! kolla in våra tips på alternativa redskap som funkar minst lika bra!

Towels kan vara handdukar, sockar eller annat glidigt tyg.
Viktbollar kan vara tyngder eller ex vatten eller risfyllda flaskor.
Flexband finns att köpa hos oss på Pilates Complete och pilatesbollar hittar du i de flesta sportbutiker.

Du som är Gruppträningsmedlem kommer att få mer information via mail om får nya tjänst.