Tid för Self Care

Self Care definieras som “att ta en aktiv roll i skyddandet av sin egen hälsa och glädje“.

Vi kan beskriva Self Care som att fylla på sin livsbägare. Att tanka sig själv med saker som ger energi, glädje och lust till livet. Self Care handlar om att ge sig själv kärlek och omsorg och att ta hand om sig själv. Self Care höjer energinivån och gör dig glad.

I vår hektiska livsstil har vi tusen måsten och ”ska bara-saker” som att arbeta, städa, laga mat, fixa och greja. Många saker i vår vardag handlar prestation och krav och vi behöver också ofta vara andra till lags; både familjemedlemmar, chefen, arbetskamrater, vänner och andra människor vi stöter på i vårt liv. Dessa vardagliga måsten kan ibland dränera vår livskraft och vårt välmående, speciellt när vi inte prioriterar oss själva och vår fysiska, mentala och emotionella hälsa.

Vi skulle alla må bra av att ibland stanna upp. Andas. Reflektera. Uppmärksamma oss på om vi fyllt på vår livsbägare. När vi prioriterar egentid, vårdar oss själva och adderar saker som ökar vårt välbefinnande blir vi gladare, lugnare och mer i balans. Egenskaper som i sin tur kan minska stress, trötthet och stagnation och istället stärka vår självmedkänsla och energi.

Så bli lite mer ”självsnäll” i höst, ta hand om dig och boosta dig själv med det som ger dig den kraft du behöver och som du är så väl värd.

Kanske några av våra kommande event och workshops kan hjälpa dig med vardagsglittret!

 

Öppet Hus 28 augusti

Varmt välkommen till Pilates Complete Studio ÖPPET HUS söndagen den 28 augusti mellan kl.12-16.

Team Pilates Completes tränare tar emot dig i våra vackra och luftiga lokaler på Kastellgatan 1. Kom och besök oss, prova våra klasser, träna i vår PT- studio, testa vårt kursutbud, rådfråga om träning och medlemskap samt ta del av våra höstkampanjer och mycket mer!

Schema

12:15 – 13.00

 • Prova på KLASS Props – Förbättra koordination, styrka och rörlighet samt forma kroppen på ett effektivt sätt med olika redskap som flexband, toning balls och wobblies (45 min)
 • Prova på KURS! Pilates för dansare Denna pilateskurs hjälper dig att förbättra din dansteknik genom djup stabilitets-, styrke- och rörlighetsträning med mattbaserade pilatesövningar samt med olika pilatesprops. (45 min)
 • Prova på Personlig träning – Provträna Pilates eller Garuda med våra Personliga Tränare. (15 min)

13:15 – 14.00  

 • Prova på KLASS Barre – Öka intensiteten med pilatesträning och tona musklerna från topp till tå med dansanta Barreövningar.  (45 min)
 • Prova på KURS!  – Pilates Matwork Nybörjare. En perfekt kurs för dig som är nyfiken på vad pilates kan ge och som vill lära dig grundläggande pilatesteknik lugnt och metodiskt. (45 min)
 • Prova på Personlig träning – Provträna Pilates, Garuda eller Yoga med våra Personliga Tränare i vår PT-studio. ( 15 min)

14:15- 15.00  

 • Prova på KLASS Reformer – Pilatesträning i reformermaskinen för flexibilitet, styrka och uthållighet. (45 min)
 • Prova på KURS!  Yoga – En perfekt kurs för dig som vill rulla ut mattan och undersöka yogans många positiva effekter. ( 45 min)
 • Prova på Personlig träning – Provträna Pilates, Garuda med våra Personliga Tränare i vår PT – studio. (15 min)

15:15-16.00 

 • Prova på KLASS Reformer Boost – Högintensiv klass med pulshöjande cardio och hopp på Reformer jumpboard kombinerad med enkla och funktionella styrkeövningar med pilatesredskap. (45 min)
 • Prova på KURS! Garuda – Garuda är en träningsform inspirerad av yoga, pilates, dans & chi gong. Träningen innehåller enkla och flödande rörelser som gradvis byggs på till längre serier.(45 min)
 • Prova på Personlig träning – Provträna Pilates, Garuda eller Yoga med våra Personliga Tränare i vår PT -studio. ( 15 min)

Boka Prova på-träning

 • För att boka Prova på-klasser och Prova på kurser tecknar du vårt Prova på-kort här!
 • För att boka gratis PROVA PT (15 min) fyller du i namn och dina uppgifter direkt i bokningen.

Bokningen öppnas den 21 augusti. Du bokar våra prova på-klasser, kurser och PT här!

Sommarträna på Pilates Complete

Vi tipsar dig om sommarens träning på Pilates Complete!

Nu är sommaren snart här och vi har fyllt den med en massa härlig träning, event och inspiration! Här delar vi våra bästa tips för att du ska kunna bibehålla en god hälsosam livsstil och ett skönt välmående genom hela sommaren.

SOMMARKORT – Ta del av vårt sommar-erbjudande på gruppträning i juli och augusti!

För 1350 kr kan du delta obegränsat på gruppträningsklasser som pilates matwork, reformer, barre, props, complete mfl  i våra vackra och luftiga lokaler, utomhus på våra privata terrasser och online.

Sommarkort Gruppträning juli/augusti 1350 kr. Erbjudandet gäller obegränsad gruppträning i mån av plats under perioden 1-17 juli samt 1-31 augusti. Inget klubbmedlemskap ingår eller krävs för att ta del av erbjudandet. Medlemskapet avslutas 2022-08-31. Erbjudandet kan ej kombineras med andra GT-erbjudanden. Ett erbjudande per person. Du tecknar Sommarkort Gruppträning juli/augusti enkelt direkt på vår bokningssida.

PILATES COMPLETE SUMMERBOOST – tre dagars sommarkurser

Vi fyller återigen sommaren med våra populära tre dagars Summerboost – sommarkurser! Under juli och augusti kan du välja och vraka mellan massvis med olika kurser och teman i pilates, reformer, barre, yoga, gyrokinesis, pilates props mm.

Kolla in våra lekfulla, energigivande och roliga kurser som garanterat ger dig sommarens bästa inspirations-injektion!

Alla kurser går under 3 dagar och är 75 min. och kostar 1500 kr. Du behöver inte ha några förkunskaper eller tidigare erfarenhet av träningstekniken.

PILATES COMPLETE HELGWORKSHOPS

I sommar erbjuder vi också helgworkshops. Dessa workshops vänder sig både till dig som är nybörjare och nyfiken på pilates, yoga och närbesläktade träningstekniker men även till dig som tränat under en längre tid och som älskar träning och vill få ny inspiration.

 • Pure Pilates Matwork 9-10 juli – En renodlad pilatesworkshop där fokus ligger på mattbaserade klasser med endast kroppen som redskap. Här får du möjlighet att vässa din pilatesteknik och arbeta med pilatesövningar i ett flertal kroppspositioner.
 • Pilates Complete Workshop 6-7 augusti– En inspirerande och variationsrik pilatesworkshop där du får testa på att träna pilates på många olika sätt. Under workshopens två dagar får du träna med reformermaskinen + jumpboard samt ett flertal träningsredskap som flexband, barre, foamroller och toning balls. Dessutom utmanas du i både tempohöjande och fartfyllda intervaller liksom superfokuserad och precis balansträning.
 • Yoga Complete Workshop 21 augusti – en variationsrik yogaworkshop som rör sig mellan ytterligheterna från det dynamiska till det stillsamma. Workshopen är uppbyggd i tre delar som vi väver samman i ett transparent flöde. Vi skapar våra egna verktyg för att balansera den inre energin; chi eller prana som ger oss kraft inifrån och ut.

PERSONLIG TRÄNING I FRÅN BRYGGAN

För dig som vill träna själv erbjuder vi Personlig Träning både IRL på studion eller online – vad som passar dig bäst i sommar!

BOKA EN PRIVAT EVENTKLASS

Har du någon du vill fira lite extra, tipsar vi dig om att boka en egen eventklass i exempelvis någon av våra conceptklasser som flygande pilates, proseccopilates eller reformer boost. Dessa eventklasser passar perfekt för möhippan, 50 års-jubilaren, tjejgänget eller arbetsteamet som avslutning inför semestern.

 

Vi önskar dig en fin sommar!

Pilatesträning för seniorer

Är du senior och tycker om att träna? Vill du fortsätta må bra, känna dig stark och glad, smidig och skön?

Vi tror att svaret är ja… oavsett ålder vill vi ju alla känna oss friska pigga, smidiga och snygga! Att röra sig i vardagen är det allra viktigaste för hälsan, och att lägga till vanan att gå på en kurs eller delta i en regelbunden träning en gång i veckan är inte bara nyttigt, det är också väldigt roligt!

Att träna pilates kan bli en ny vana som håller dig smidig och stark livet ut. Även om de flesta av oss känner oss lite stela och svaga emellanåt så är det viktigt att komma ihåg att det är det vi gör varje dag som formar oss. En dag är ingen dag – flera dagar skapar livet!

Pilatesträning fokuserar mycket på balansträning, kanske känner du att din balans försämrats den senaste tiden? Då är pilatesen en perfekt metod. Balanssinnet går att träna upp, precis som resten av kroppen. Det är aldrig för sent att börja eller börja om!

Viktigt för dig som är lite äldre är också att träna styrka. I pilatesträningen finns styrkemoment och särskilt i pilatesmaskinerna – reformer – kan man lägga på riktigt tung belastning som räknas som styrketräning där alla stora muskler tränas både i liggande, sittande och stående positioner.

Våra seniorpilates-kurser riktar sig till dig som är 60+ och uppåt. Seniorkurserna är till för dig som är nybörjare likaväl som för dig som är träningsvan. Vi startar en ny 4 veckors reformerkurs för seniorer imorgon tisdag 26 april och vi har några platser kvar. Varmt välkommen med din anmälan!

Flygande yoga workshop med Milla Floryd

flygande yoga yogawings pilates complete

Flymania är workshopen för dig som vill praktisera flygande yoga i yogagungan, eller hammocken som den också kallas. Den 24 april tar Milla dig med på en tretimmars flygtur i arieal yoga där du utmanar balans, styrka, stabilitet och rumsuppfattning.

I yogagungan får du också tillfälle att mjukna genom både avlastande och nedvarvande moment. Tre klasser – tre teman.

09.00-09.45 Klass 1: Balansera– 45 min. Tillsammans med gungans upplyftande karaktär så undersöker vi aspekten av balans och styrka i kopplingen mellan luft och jord. På den här klassen får du utmana din kontakt med jorden och uppleva vad som händer när du provar att vara luftburen.

10.00-10.45 Klass 2: Flyga – 45 min. Efter att ha skapat bekantskap med yogagungan så flyger, svävar och hänger vi fritt i den. Vingarna breddas och självförtroendet med dem. På den här klassen övar vi på att lätta, sväva och landa.

11.00-12.00 Klass 3: Landa – 60 min: På den sista klassen landar vi mjukt tillbaka på jorden, men ändå svävande kvar lite i luftelementet, vaggade in i stillhet. Låt dig vaggas och gungas in i mjuk avspänning. Flyt iväg på ett moln och smält dagens intryck.

Datum: Söndag 24 april kl. 09.00-12.00
Pris: 900 kr
Lärare: Milla Floryd
Bokning: HÄR eller i din wondr wall

Boll-workshop med Magnus Ringberg 9-10 april

Välkommen till en två-dagars workshop med Magnus Ringberg kommer du att få lära dig övningar med boll och hur du kan utmana rörelsekvaliteter såsom balans, styrka och rörlighet.

Steg för steg byggs materialet upp och vid slutet av workshopen får du tillgång till digitalt material som hjälper med din fortsatta praktik. Workshopen är perfekt för dig som är instruktör och tränare.

Om Magnus:

Magnus Ringberg har en lång och gedigen erfarenhet av olika träningstekniker och har hela världen som sitt arbetsfält. Med en bakgrund i fysioterapi och idrottsvetenskap blandar han sina arbetsuppdrag med utbildningar, workshops inom träningsbranschen och som forskningsassistent inom knäskador.

Datum: 9-10 april
Tid: Lördag 9 april 11:00 – 18:00, Söndag 10 april 08:30 – 15:30
Längd: 12 timmar
Pris: 3000 kr
Bokning: HÄR eller via din wondr wall

Anmälan är bindande och återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg.

Pilates reformer för dig som är senior

Eventklass i den fantastiska pilatesmaskinen Reformer för dig som är senior!

Den här klassen passar dig som är aktiv kvinna eller man, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade. Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna.

Här får du prova Reformermaskinen som är en kombinationsmaskin med rörliga enheter. Den kan både hjälpa till att förenkla övningar när det behövs genom fjädrat motstånd men kan också utmana kroppen genom tyngre belastning. Fokus ligger på att stärka upp kroppen med grundläggande övningar i ett lugnt tempo.

Datum: 29 mars
Tid: kl 14.30 – 15.30
Pris: 350 kr
Tränare: Orsolya Deesy
Bokning: HÄR! eller i din wondr wall

Förmiddagsworkshop med Jasmin & Linda 20 mars

På den här förmiddagsworkshopen får du tre kompletta workouts i reformermaskinen tillsammans med Jasmin & Linda! Med boxen, jumpboarden och carriage har vi skapat helt nya koreografier där vi kombinerar klassisk och modern pilates med konditionsträning och yogainspirerad rörlighetsträning.

En perfekt workshop för dig som vill testa variationsrikedomen i pilates, för dig som tränat mycket pilates men vill bli nyförälskad i tekniken eller för dig som tränat mycket annan träning och bara vill inspireras till en nystartunder några timmar. Varmt välkommen!

09.00-09.45 The box workout

Jasmin bjuder på en effektiv och balanserande klass där reformerboxen är fokusredskapet för både supportande och utmanande pilatesövningar i reformern. Du får en riktig genomkörare för såväl axlar och bål som för ben och säte.

10.00-10.45 The cardio workout 

Linda tar dig igenom en fartfylld och pulshöjande reformerklass. En klass med högre tempo och mer cardiobaserade övningar kombinerade med plyometrisk träning med jumpboarden. Energi och glädje till både knopp och kropp!

11.00-12.00 The flow workout

Tillsammans vägleder Jasmin och Linda dig igenom denna avslutande och mer restorativa klass med mjuka rörelsemoment. En reformerklass som fokuserar på mobilitet och återhämtning så att du kan fortsätta dagen i skön balans.

Datum: Söndag 20 mars
Tid: kl. 09.00-12.00
Pris: 900 kr
Tränare: Jasmin Salhi & Linda Ahlgren
Bokning: HÄR! eller i din wondr wall

 

Träna som Jon Snow & Jack Sparrow i reformern!

reformer pilates complete

Let’s dive into the Hollywood world !  Do you want to feel like the hero of your favorite movie?

You have a chance to put yourself into the shoes of Jack Sparrow or Pretty woman, Jon Snow or Hobbit! Join the workshop Reformer Movielates! New and old reformer flow choreography based on the most famous soundtracks that will make you feel like an Oscar winner!

Häng med på denna lekfulla och äventyrliga Reformerworkshop där pilatesövningarna är inspirerade av olika filmer. Bered dig på ett kreativt och teatraliskt träningsevent där Natalia drillar dig i effektiva och styrkebaserade övningar för hela kroppen till dramatisk filmmusik.

Datum: Söndag 13 mars kl. 12.00-13.30
Pris: 550 kr
Kursledare: Natalia Ersöz
Bokning: HÄR! I din wondr wall

PIlatesmania – inspiration för dig som är nyfiken på pilates!

Pilatesmania är workshopen för dig som älskar att träna pilates och vill ha det lilla extra, men passar också dig som är en äkta träningsfantast och vill testa ett nytt träningskoncept eller dig som bara är nyfiken på om pilates kan vara en tränimngsform för dig att börja med. 

Modern pilates utförs i olika tempo, med varierade redskap och i många olika positioner, på den här workshopen med Jasmin och Linda får du testa allt!

Movemania bjuder på pilatesträning med massor av redskap! Pilatesbollen är det mest välkända pilatesredskapet, men de klassiska övningarna blandas här upp med både yogisk stretch och styrkefitness. Gummiband och pinne är traditionella träningsredskap på gymmet som i den här workshopen används tillsammans med barren för en mer flödande träning. Ancle tubings är elastiska band som ofta nyttjas för att öka core- och benutmaning och på den här workshopen bjuds du på en stående serie med bandet på ett ganska dansant sätt!

Välkommen att testa pilates med Jasmin & Linda på denna roliga och intensiva workshop med 3 pilatesklasser på olika rörelseteman!

09.00-09.45 Pilates BOLL
På boll-klassen tar Linda med dig på ett programupplägg som är hämtat både från pilates och yoga men också från klassisk styrketräning.
Bryggor, balans och benböj!  

10.00-10.45 Pilates BARRE
På flex/pole-klassen ger Jasmin dig en nytänkande genomkörare där övningarna är hämtade från både reformern och övriga pilatesmaskiner.
Nytt, spännande och överraskande!  

11.00-12.00 Pilates TUBES
På ancle tubings-klassen bjuder Jasmin och Linda dig gemensamt på sina favoritövningar sammansatta i serier och slutligen ett längre flöde.
Brinnande ben, bak och bål!

Datum: Söndag 6 mars kl. 09.00-12.00
Pris: 900 kr
Tränare: Jasmin Salhi & Linda Ahlgren

Boka HÄR!

Anmälan är bindande och återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg.