Tid för Self Care

Self Care definieras som “att ta en aktiv roll i skyddandet av sin egen hälsa och glädje“.

Vi kan beskriva Self Care som att fylla på sin livsbägare. Att tanka sig själv med saker som ger energi, glädje och lust till livet. Self Care handlar om att ge sig själv kärlek och omsorg och att ta hand om sig själv. Self Care höjer energinivån och gör dig glad.

I vår hektiska livsstil har vi tusen måsten och ”ska bara-saker” som att arbeta, städa, laga mat, fixa och greja. Många saker i vår vardag handlar prestation och krav och vi behöver också ofta vara andra till lags; både familjemedlemmar, chefen, arbetskamrater, vänner och andra människor vi stöter på i vårt liv. Dessa vardagliga måsten kan ibland dränera vår livskraft och vårt välmående, speciellt när vi inte prioriterar oss själva och vår fysiska, mentala och emotionella hälsa.

Vi skulle alla må bra av att ibland stanna upp. Andas. Reflektera. Uppmärksamma oss på om vi fyllt på vår livsbägare. När vi prioriterar egentid, vårdar oss själva och adderar saker som ökar vårt välbefinnande blir vi gladare, lugnare och mer i balans. Egenskaper som i sin tur kan minska stress, trötthet och stagnation och istället stärka vår självmedkänsla och energi.

Så bli lite mer ”självsnäll” i höst, ta hand om dig och boosta dig själv med det som ger dig den kraft du behöver och som du är så väl värd.

Kanske några av våra kommande event och workshops kan hjälpa dig med vardagsglittret!