Pilatesträning för seniorer

Är du senior och tycker om att träna? Vill du fortsätta må bra, känna dig stark och glad, smidig och skön?

Vi tror att svaret är ja… oavsett ålder vill vi ju alla känna oss friska pigga, smidiga och snygga! Att röra sig i vardagen är det allra viktigaste för hälsan, och att lägga till vanan att gå på en kurs eller delta i en regelbunden träning en gång i veckan är inte bara nyttigt, det är också väldigt roligt!

Att träna pilates kan bli en ny vana som håller dig smidig och stark livet ut. Även om de flesta av oss känner oss lite stela och svaga emellanåt så är det viktigt att komma ihåg att det är det vi gör varje dag som formar oss. En dag är ingen dag – flera dagar skapar livet!

Pilatesträning fokuserar mycket på balansträning, kanske känner du att din balans försämrats den senaste tiden? Då är pilatesen en perfekt metod. Balanssinnet går att träna upp, precis som resten av kroppen. Det är aldrig för sent att börja eller börja om!

Viktigt för dig som är lite äldre är också att träna styrka. I pilatesträningen finns styrkemoment och särskilt i pilatesmaskinerna – reformer – kan man lägga på riktigt tung belastning som räknas som styrketräning där alla stora muskler tränas både i liggande, sittande och stående positioner.

Våra seniorpilates-kurser riktar sig till dig som är 60+ och uppåt. Seniorkurserna är till för dig som är nybörjare likaväl som för dig som är träningsvan. Vi startar en ny 4 veckors reformerkurs för seniorer imorgon tisdag 26 april och vi har några platser kvar. Varmt välkommen med din anmälan!