“Jag kan göra de flesta övningar även om jag har vissa begränsningar.”

Idag bjuder en av våra klubbmedlemmar, Christina Nilroth, på sin upplevelse av Gyrokinesis. Gyrokinesis är en träningsform nära besläktad med både pilates, yoga, dans och tai chi.

Den är inte alltid så enkel att förklara vad den innebär men effekterna känns både direkt och länge efteråt. Elodie som undervisar Gyrokinensis på Pilates Complete har frågat Christina om hennes tankar kring gyrokinesisträningen.

Varför började du med Gyrokinesis?

Tack vare rekommendation från Jasmin Salhi som jag har haft som PT tränare i många år och som jag har stort förtroende för och som känner till vad min kropp behöver.

Är det något som överraskat dig?

Att jag kan göra de flesta övningar även om jag har vissa begränsningar i rörelseomfång.

Var det något som gjorde att du var tveksam till att prova Gyrokinesis?

Jag förstod inte vad det skulle ge mig i bra träning då jag inte alls känner till metoden. Jag tror inte att det är många kunder som vet vad detta är och då vill man inte köpa träning när man inte förstår effekten eller vad det innebär. Kunskapen och kännedomen om metoden och dess effekt måste höjas!

Vad har varit den största upplevelsen för dig kring träningsmetoden?

Att inse att träning också kan bestå i små och långsamma rörelser och att detta ger stor effekt på lång sikt. Koncentrerar mig ännu mer och släpper mer av världen utanför träningsstudion än tidigare.

När jag tränar är det lätt att vilja överprestera, prestera fort och starkt. Men med Gyrokenensis gäller det att ta det långsamt, hellre göra små rörelser istället för att försöka kompensera för det jag inte kan göra.

Det är inte helt lätt att tänka om. Det tar tid att ställa om. Det är viktigt att vara koncentrerad och avslappnad. Då känner man hur välgörande träningen är.

 

Tack Christina & Elodie för att ni tog er tid att  samtala kring Gyrokiesis!

 

Vill du också prova Gyrokinesis? Vi startar en ny kurs nästa vecka.