En guide till pilates

Här får du svar på några av de mest vanliga frågorna om pilates!

Vad är pilates?

Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Det är en fantastisk träningsform som balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Pilates är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Pilatestekniken är dels en övningsbank med cirka 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt.


Vad är fördelarna med pilatesträning?

Säker och effektiv träning.

Stärker kroppens djupt liggande muskler.

Balanserar styrka och smidighet.

Förbättrar balans, koordination och cirkulation.

Förbättrar hållningen.

Skonsam vilket gör att alla kan utöva det – oavsett kön, ålder eller fysisk status.

Ökar kroppsmedvetenheten – du använder kroppen mer ändamålsenligt.

Höjer prestationen i andra sporter (yoga, löpning, golf, styrketräning, dans etc.).

Framgångsrik som rehabilitering efter skador


Kan alla träna pilates?

Ja! Pilatesträningen kan anpassas till varje persons behov och förutsättningar vilket gör det till en perfekt träning för alla typer av människor – kvinnor, män, unga, gamla, motionärer och elitidrottare.


Hur kan man träna pilates?

Metoden är väldigt variationsrik och kan tränas på matta med enbart den egna kroppen samt med en mängd redskap och maskiner. Hos oss på Pilates Complete kombinerar vi gärna ett flertal olika redskap och maskiner för variation och större effekt. Exempelvis utmanar du din balans på våra Boll/rulle-klasser, ökar din styrka och rörlighet på Reformer, tränar din teknik och kroppskontroll på Matwork och Matwork Flow, och får upp pulsen med konditionsträning på Reformer boost, Barre och Complete-klasserna.


Funkar pilates både som gruppträning och personlig träning?

Ja, pilates kan utföras både i grupp eller på individnivå. I grupp får du energi och hjälp av dina medtränande där alla tränar samma sak under ledning av en gruppträningsinstruktör. Trots att man är många som tränar samtidigt och samma sak går det enkelt att modifiera övningar om man har ex. en skada, är gravid eller av annan anledning behöver justera träningen.

Pilates som Personlig träning ger dig nya möjligheter då träningen anpassas enbart efter dina behov och din målsättning vare sig du bara vill röra på dig, finslipa tekniken för golf, få bättre hållning eller komma igång efter en skada.

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss på  info@pilatescomplete.se