Allt du behöver veta om reformer

Reformer, megaformer och eller rent av transformers?!.. Kärt barn har många namn….så blir det när många gillar något och det är ingen överdrift att säga att reformermaskinen är en av de största anledningarna till att pilatesträningen är så populär idag! Men hur fungerar den egentligen och vad är skillnaden att träna pilates i en reformer jämfört med att träna på mattan?

Många intygar att en ljuvlig känsla infinner sig i hela kroppen efter att man tränat reformer-pilates. Hur många är vi inte som önskar att vi hade en reformermaskin hemma i vardagsrummet? Då kunde man slänga sig i maskinen och träna så ofta man ville…

Pilatesmaskinen Reformer finns, precis som allt annat idag, i många olika utföranden, märken, kvaliteter och varianter. Vi på Pilates Complete har valt Merrithews reformers då de har designat och byggt bland de bästa Pilates-reformers som finns i över 30 år och är synonyma med branschens högsta kvalitet och finaste tillverkningsmaterial.

Reformermaskinerna är designade för att klara många års användning. Våra reformers har använts dagligen i många år, och de håller verkligen måttet. De reformers som finns i PT-studion är redan 15 år och de fungerar fortfarande lika bra, hälften av reformermaskinerna i stora gruppträningsstudion har vi haft i 10 år. Merrithews mångsidiga och hållbara reformermaskiner är byggda för att hålla, och kallas av många tränare för The Professional’s Choice ™.

Om man lägger till en vertikal ram får man en maskin som kallas för V2Max, en av dessa har vi i PT-tudion. Med ramen får man en nästintill fullständig Cadillac-funktionalitet.

Väljer man istället att placera en jumpboard på reformern öppnas nya möjligheter upp för med plyometrisk träning med hopp och får också konditionsträning. Med en reformer är det lätt att behålla motivationen till kontinuerlig träning då uppläggen och variationerna är oändliga, bara fantasin sätter stopp.

Reformerträning passar lika bra för nybörjare som vana utövare, lika bra för yogis som pilatesälskare. Om du tränar reformer hos oss har du säkert redan upptäckt att det finns obegränsade träningsalternativ Man kan ligga, sitta, stå på sina knä och stå upp i reformern när man tränar vilket gör att man hela tiden utmanar kroppen på olika sätt. Maskinen ger en balanserad träning där rörlighet och styrka tränas likvärdigt med teknik och balans. Reformern hjälper till att trigga rätt muskulatur och träningspassen går att variera i oändlighet.

Pilatesträning i reformerna innehåller också styrkeövningar blandat med smidighet i den exklusiva pilatesmaskinen som ger hela kroppen en total genomkörare. Maskinens fjädersystem ger en annan sorts motstånd än enbart kroppsviktens vilket gör att man kan få en tyngre och mer styrketräningsbaserad pilatesträning.

Det är en av de stora skillnaderna mot matwork, att man kan variera och modifiera upplägget på enkla sätt så att övningen antingen blir enklare eller mer utmanande att genomföra. Reformerträning bjuder både utmanande övningar i total närvaro och tränar styrka, uthållighet, balans och smidighet. ​Komplett träning helt enklet!

Vill du testa reformer?

Den 21 mars startar vi en grundkurs i reformern.

Den 17 mars startar vi en nybörjarkurs i reformern för seniorer.

På båda kurser har vi just nu max 7 deltagare.

 

Foto: Vegafoto