When animal move, they use their entire body

“When animal move , they use their entire body.”

Joseph Pilates var väldigt inspirerad av djur och deras sätt att röra sig på. Som barn brukade Joseph observera deras rörelsemönster och andning och förstod att djur instinktivt vet hur de ska använda sin kropp på rätt sätt för att skydda sig från skador och felbelastning. Detta låg till grund för många av Pilates grundprinciper och tanken med att skapa balans i kroppen genom att träna sig till en lika rörlig som stark kropp.

Ex när du ser en katt göra sig redo för att ta sitt byte så är hon kontrollerad (control) och fokuserad, koncentrerad (concentration) på sitt byte. Hon använder optimal andning (breath) för att hålla sig centrerad ( centering). Och när hon kastar sig efter sitt byte så gör hon det med precision ( precision) och ett mjukt rörelsemönster. ( flow )

“This true rhythm and control is observed both in domestic pets and wild animals – without exception.” 

Josephs kreativitet ledde till att många av hans pilatesövningar innehåller stretch, eleganta rörelsesekvenser och lekfulla inslag inspirerade från djurs rörelsemönster. På mattan hittar du bland annat övningarna cat, swan, seal och crab och ytterligare varianter finns på reformermaskinen.

Vill du hitta ditt inre pilatesdjur?  Häng med när Orsolya tar dig med på en rolig eventklass den 3 februari ” Find your inner pilates animal”  i reformer med pilatesövningar som är inspirerade och som fått sitt namn efter djur som katt, hund, grodan, svanen, elefant mfl. Träna styrka, rörlighet och balans med lekfullhet och glädje. Become a pilates animal!