Kramar, kramar, kramar…

Idag är det kramens dag!
Känner du precis som vi att man längtar så oerhört efter att få kramas igen!!!!

Nu har det gått många månader utan möjlighet till att ta någon i hand, ge en varm omfamning , lägga en lugnande hand på någons axel eller ge en nära och vänskaplig kram. Vi saknar det. Vi saknar beröringen och det den mänskliga kontakten kan ge både den som får och den som ger.. men det gäller att hålla ut och de flesta av oss har förhoppningsvis någon familjemedlem eller nära vän som vi får krama. Så krama på! Beröring sägs ju vara en helande kraft!

När du kramas utsöndras hormonet oxytocin. Hormonet brukar också kallas för kram-, lycko-eller kärlekshormonet. Utifrån olika forskningar har man kommit fram till att man måste kramas i ca 30 sekunder för att utsöndra hormonet. Oxytocin sänker blodtrycket, reducerar stress, ångest, förbättra sömn, vila och främjar magsmältningen samt stärker immunförsvaret. Det påverkar också människans känsla av trygghet och tillit, ökar glädje och välmående samt ökar den sociala kompetensen till att interagera socialt.

Så tills vi får ge en RIKTIG kram så kommer här en webbvarm, mjuk, gosig, öm, kärleksfull, energigivande och lugnande kram just till dig!