Sista dagarna för bokning av vårens första kurser

Nu på söndag startar vår Jivamukti Yoga Online 4 veckors-kurs och under veckan som kommer startar resterande 8 veckors-kurser i Pilates, Gravidpilates, MammaBebis Pilates, Jivamukti Yoga, Handstand, Förmiddagsklubben och våra nyheter Reformer för seniorer samt våra online-kurser.

Du deltar på kursen 1 ggr/vecka och på våra kurser som sker i studion är maxantalet 7 personer. För dig som väljer att gå en av våra kurser online så sker träningen hemifrån via Zoom.

Kursstarter januari 2021

Pilateskurs för dig som är senior

Den här kursen passar dig som är aktiv kvinna eller man, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade. Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. Fokus ligger på att träna upp din styrka och stabilitet på ett effektivt men ändå skonsamt sätt.Tillsammans med dina kursvänner kan du njuta av en kopp te och frukt i vår fina lounge efter träningen.

Kursledare är Lena Sollerman som själv tränat pilates i över 10 år och sett vilka underverk träningen gjort med hennes egen kropp.

Liten grupp och gott om plats.

En perfekt kurs för dig som är nyfiken på vad pilates kan ge och som vill lära dig grundläggande pilatesteknik lugnt och metodiskt.

Vi går igenom STOTT PILATES® uppvärmning samt essential- samt intermediateövningar. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning. Vi använder den egna kroppen som redskap och provar på att utmana kroppen med olika pilates props.

På denna yogakurs får du praktisera Jivamuktiyoga. Metoden Jivamukti har systerskap till Ashtanga Yoga och undervisas i vinyasa (ett flöde). Varje kurstillfälle inleds med att utforska ett tema, ofta inspirerat från ett mantra eller annan yogafilosofisk text. Temat går sedan som en röd tråd genom resten av klassen och kan märkas till exempel i sekvenserna, musiken som spelas eller intentionen som sätts i början av klassen. Varje klass avslutas med en längre avslappning och en kortare meditation. Du kommer också få med dig verktyg såsom uppvärmningssekvens, k och andningsövningar som du sedan lätt kan använda hemma på egen hand.

Denna kurs vänder sig främst till dig som är nybliven mamma och som vill bygga upp din kropp igen efter graviditet och förlossning. Här får du möjlighet att i lugn och ro stärka upp dina djupa stabiliserande muskler i kroppen och återfå din naturliga hållning. Övningarna är anpassade så att även din bebis kan vara med och ni får en gemensam och aktiv stund.

Du kan delta från det att din barnmorska/läkare har givit sitt medgivande, vanligtvis mellan 8-12 veckor efter förlossningen.

Pilateskurs i den fantastiska pilatesmaskinen Reformer för dig som är senior

Den här kursen passar dig som är aktiv kvinna eller man, mitt i livet som vill träna i en vacker och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade. Pilates är en perfekt träningsmetod när man vill träna rätt för att kroppen ska behålla sin smidighet och balans utan att slita för hårt på lederna. På den här kursen tränar du i Reformermaskinen som är en kombinationsmaskin med rörliga enheter. Den kan både hjälpa till att förenkla övningar när det behövs genom fjädrat motstånd men kan också utmana kroppen genom tyngre belastning. Fokus ligger på att stärka upp kroppen med grundläggande övningar i ett lugnt tempo.

Liten grupp och gott om plats.

Den här handstående-kursen är för alla. Oavsett om du tränat på handstående i många år och vill ta dig vidare till mer avancerade balanser eller om du är total nybörjare som tittar längtansfullt på alla handståenden på social media och önskar att du kunde göra detsamma, men aldrig tidigare vågat ta steget.

På den här kursen lär du som är nybörjare dig grunderna i placering och balans inför olika typer av inversions. Du får lära dig vilka basövningar du behöver träna på innan du tar dig vidare till den uppochnervända världen. För mer avancerade utövare finns alla möjligheter till att utveckla både positioner och finjustera teknik under åtta veckor.

Ta med dig dina skönaste kläder, en lekfull och positiv attityd och kom och träna! Vecka för vecka kommer dina styrka, balans och ditt självförtroende att öka så att du närmar dig bättre placering och längre tid upp och ner. Alla rörelseälskare är välkomna.

Det finns flera fördelar med att träna Pilates under graviditeten. Du bygger kroppen för att orka bära de extra kilon som kroppen lägger på sig och orka bära din bebis. Lågintensitetsträning för din djupa bukmuskulaturen samt andning och övningar som är väl anpassade till den växande magen är några saker vi fokuserar på. Under förlossningen behöver du kraft och det är också viktigt att kunna slappna av ordentligt. Med Gravidpilates får du båda delarna.

Du kan påbörja kursen när som helst under din graviditet då övningarna är anpassade för alla tre trimestrar. Du behöver ej ha tidigare erfarenhet från pilatesträning.

Se även våra Online-kurser med start nästa vecka: