Pilates för pappa?

Att pilates idag tränas mest av kvinnor i Sverige är väl ingen nyhet, men kunskapen om hur bra det är för män att träna pilates verkar inte vara riktigt lika utbredd. Utomlands är det mycket vanligare att män tränar pilates, men tills dess vi vill slå ett slag för pilatesträning för män!

Pilatesträning kan se lätt ut, och många ställer sig frågande till om träningsformen verkligen är jobbig att utföra och om den kan ge starka muskler och inte bara rörlighet.

Det kan den! Pilates kan naturligtvis vara en mjuk skön träningsform som fokuserar på stretch och öppningar i kroppen men hos oss på Pilates Complete fokuserar vi precis lika mycket – om inte mer – på att bygga upp en stark kropp som man kan använda i all övrig träning!

Vi tränar med tyngder i situps och plankor, vi har långa hävstänger i maskinerna och varierar chins och dips med olika belastning för att få en allsidig styrketräning. Corestyrkan maximeras i alla övningar genom instabila underlag som bosus, balansplattor mm

Många män vi pratar med känner sig stela men vill inte tappa styrkan. Alla övningar i pilates tränar hela kroppen och ger bättre styrka, balans, flexibilitet och rörlighet. Smidigheten förbättras snabbt med pilates och det kan man utnyttja i “klassikt manliga sporter” som tennis, golf och fotboll. Självklart blir tekniken, resultatet och utförandet bättre när man inte behöver arbeta mot sin egen stela kropp – allt blir lättare och bättre om man känner sig BÅDE mjuk och stark!

Faktum är det så att de män som tränar pilates hos oss beskriver att de numera klarar mer på gymet än tidigare – de upplever att de klarar både tyngre belastning och har längre uthållighet.

Har du en man i din närhet som du tror behöver pilates eller är du man och är nyfiken på vad pilates kan göra för dig? Inför Fars dag tipsar vi därför om vårt paket med Klubbmedlemskap + 3 PT-tillfällen eller vår pågående novemberkampanj på PT Group.