Vi tar pilates-pulsen på Marianne

Idag delar vi klubbmedlem Mariannes svar på våra pilatesfrågor. Hon berättar bland annat om hur Pilates Completes tränare har lyckats behålla hennes entusiasm och att hon längtar till varje träningstillfälle på studion!

Namn               Marianne van der Eijken

Ålder                53 år

Yrke                  Relocation Consultant på KEY Relocation

Familj               man och tre barn.

 

Hur länge har du tränat pilates?
Jag började träna PIlates förra året i oktober.

 

Hur många gånger i veckan tränar du?
Jag tränar i snitt 3 till 4 gånger i veckan. Fördelen men Pilates Complete är att man kan träna hur mycket man vill och att klasserna är olika vid varje tillfälle.

 

Vad var det som gjorde att du började med pilates?
Jag hade blivit trött på att gå till gymmet och ville hitta en träning som inspirerar mig och är bra för kroppen. Vill få en bättre hållning och mer styrka i min bål.

 

Hur började du? Klasser, PT, kurs, Online?
Jag har bara följt klasserna. Jag försöker att testa så många och så olika klasser som möjligt så att man inte bara få flexibilitet men också styrka och lite kondition.

 

Vilka är dina favoritklasser?
I början var det Complete och reformer boost men nu är det reformer 2, props och fortfarande Complete.

 

Varför tränar du pilates?
Jag hade aldrig tränat Pilates innan och ville testa något nytt. Normalt blir jag snabbt trött på en träning och sluter hel och hållet. Ni på Pilates Complete har lyckas behålla min entusiasm och jag ser verkligen fram emot varenda träning. Samtidigt har jag aldrig varit så tränad som nu.

 

Vilken skillnad har du märkt efter att du börjat träna pilates? Man tränar hela kroppen med pilates, inte bara de stora muskelgrupperna men också de små vilket resulterar i en bättre balans och styrka i kroppen. Man bygger upp styrka i alla korpens delar. Jag känner en enorm skillnad efter första året. Snart kommer jag få årsuppföljningen och då hoppas jag att få nya mål att träna för.

 

Tränar du något mer än pilates?
 På sommaren spelar jag mycket golf, sen cyklar jag och går mycket.

 

Vad tycker du är det bästa med pilates?
Att man tränar hela kroppen och att träningen är så varierande att man aldrig tröttnar på det. Att man tränar båda styrka, kondition och flexibilitet.

 

Har du många vänner/familj som också tränar pilates?
Min syster i Nederländerna har tränat Pilates i många år. Hon har alltid pratat om hur bra hon känner sig med sin Pilates träning.

 

Vad anser du vara skillnaden mellan pilates och annan träning du utövat/utövar?
Eftersom man tränar efter hur kroppen känner just den dagen ta men hand om sin kropp och ser man till att man inte få onödiga skador. Med golfen är det en väldig ensidig träning och då är Pilates en bra komplement att träna upp flexibiliteten och styrkan i hela kroppen.

Har du något mål med din pilatesträning?
Mitt mål är att fortsätta träna mycket Pilates och bli bättre att utföra övningarna för varje gång jag gör dem.  Jag kan se att jag blir stärkare och få bättre balans och med detta har mindre risk att få skador.

 

Vill du tillägga något om träningen, teamet, studion eller något annat?
Det fantastiska med Pilates är att alla kan göra det ung som äldre. Teamet på Pilates complete är extrem engagerade och kompetenta. De finns en väldigt positiv anda som känns direkt när man kommer in och sen självaste lokalerna är helt fantastiska.

 

Är det något du saknar i pilatesträningen?
Egentlig inte men om det skulle vara något skulle jag önska mig lite flera konditionspass.

 

Om du skulle rekommendera pilates till någon som är tveksam. Vad skulle du säga för att få dem att börja?
Jag skulle säga att de måste testa det, det finns så mycket att välja på. Sen vet jag att de kommer vara fast efter det.

 

Stort tack Marianne!