Vi tar pilates-pulsen på Björn

Idag tar vi pilates-pulsen på vår klubbmedlem Björn Qwinth. Björn både löptränar och spelar golf och tycker att pilatesen är en fantastiskt bra träningsform som är nyttig oberoende vilken sport du vill bli bra i.

Namn: Björn Qwinth

Ålder:  58

Yrke: Civilingenjör

Familj: Ja, gift med Mari

 

Hur länge har du tränat pilates?
Jag började Januari 2019

Hur många gånger i veckan tränar du?
Jag tränar i studion en gång i veckan. Dessutom brukar jag springa ca 3 ggr i veckan och så gör jag lite pilates övningar för mig själv på morgonen nästan varje dag.

Vad var det som gjorde att du började med pilates?
Vi hade pratat en hel del om att prova pilates eller yoga, både jag och min fru, och så fick jag ett medlemskap av min fru i födelsedagspresent, så det var bara att börja!

Har du många vänner/familj som också tränar pilates?
Inte som jag känner till.

Hur började du? Klasser, PT, kurs, Online?
Jag började med PT. Emma är min PT hon är fantastiskt duktig! Hon verierar träningen med nya övningar och rörelser med tydlig förklaring varför just dessa är bra för mig. Hennes amerikanska coachingstil är motiverande trots att hon ofta påstår att det gör är perfekt även om jag är väl medveten om att jag har långt kvar till den nivån 🙂

Vilken skillnad har du märkt efter att du börjat träna pilates?
Jag känner att jag blivit starkare och smidigare och har en bättre hållning nu. Jag har märkt att pilatesträningen hjälper mig både när jag spelar golf och springer.

Vad anser du vara skillnaden mellan pilates och annan träning du utövat/utövar?
Pilates ger någon slags plattform som gör det lättare att lyckas med andra sporter. I pilates tränar man hela kroppen, det gör man inte när man till exempel tränar löpning.

Det räcker inte att träna löpning, framförallt inte man vill springa långt som Marathon till exempel. Då är det viktigt att träna styrka i både ben och bålmuskler för att undvika skador. Pilates är ett utmärkt sätt att göra detta på. Jag rekommenderar alla som springer långt eller ofta att börja med Pilates som komplement till löpträningen!

Vad tycker du är det bästa med pilates?
Kombinationen av balans, styrka och smidighet. jag tror detta är en fantastiskt bra träningsform som är nyttig oberoende vilken sport du vill bli bra i.

 

Tack Björn!