Vi tar pilates-pulsen på Sarah

Idag bjuder vi på en pilatesintervju med Sara, som är trädfällare till vardags. När hon inte tränar pilates står kung-fu och gym på schemat. Läs och inspireras!

Namn: Sarah Hessle

Ålder: 41 år

Yrke: Trädfällare

Familj: Man och tre barn

 

Hur länge har du tränat pilates? 

Jag har tränat regelbundet sedan i våras.

Vad var det som gjorde att du började med pilates? 

För att det alltid ser så skönt ut när ni gör det. Jag kan sitta hemma och förstå vilka muskler ni använder i era klipp och jag vill landa i att bli stark på ett liknande sätt.

Hur började du? Klasser, PT, kurs, Online? 

Jag har tagit några kurser och enstaka klasser under åren men köpte i våras ett PT-paket för att få en regelbundenhet och kunna be om mer specifik hjälp.

Tränar du något mer än pilates?
Jag styrketränar på gym och tar även lite olika konditionsklasser där, sen tränar jag Kung Fu, träning som också kräver styrka, koordination och balans liknande den i Pilatesen.

Varför tränar du pilates? 

Jag ser det som ett bra komplement till annan träning jag gör och hoppas att det ska fungera som ett sätt att stärka upp mina mindre och inre muskelgrupper, grupper som jag inte är så bra på att fokusera på när jag tränar själv.

Många liknar pilates vid yoga, vad anser du om jämförelsen?

Jag tycker också att de kan likna varandra men jag ser Pilates lite mer som styrketräning medan Yogan har en mer själslig approach.

Har du något mål med din pilatesträning?

Att bli rörligare och starkare i mina svaga länkar.

Vilken skillnad har du märkt efter att du börjat träna pilates?

Jag har redan korrigerat min hållning baserat på en förståelse jag fick på en av kurserna i våras. Sen är det småsaker i vardagen och i mitt arbete där jag börjat använda min kropp på ett annat sätt, detta efter bara några PT-tillfällen.

Vad tycker du är det bästa med pilates?

Att man måste vara närvarande när man utför det, vilket gör att det alltid blir kvalitativ träning.

Har du många vänner/familj som också tränar pilates?

Några få, men de är proffs. 🙂

Om du skulle rekommendera pilates till någon som är tveksam. Vad skulle du säga för att få dem att börja?

Det är alltid nyttigt att prova nya rörelsemönster, att utmana sin kropp och det kan vara spännande att prova på sin styrka från annan träning i den här nya formen.

Övrigt?

Att komma in i studion är alltid balsam för själen. Atmosfären i studion känns alltid positiv, man får ett glatt hej och ett leende från alla som jobbar. Det känns lyxigt att få träna utomhus på altanen eller bara få sitta därute en stund innan eller efter träningen. Jämfört med mina andra träningsställen andas hela Pilates Complete glädje och kärlek.

Tack för att du delar din pilates-upplevelse med oss alla Sara!