Vi tar pilates-pulsen på Annie

gravid pilates complete

Namn: Annie Arnold

Ålder: 33 år

Yrke: Ingenjör

Familj: Gift med Linus och dottern Felicia född januari 2020

 

Hur länge har du tränat pilates?
Sedan januari 2018

 

Hur många gånger i veckan tränar du?
Ca tre

 

Vad var det som gjorde att du började med pilates?
Under 2017 gjorde jag en omställning i min träning från att träna klassisk styrketräning/gruppträning till att mer eller mindre enbart träna yoga. Jag kände att styrketräningen inte gav det jag var ute efter och då många kompisar var väldigt nöjda med yoga gick jag från hösten 2017 ”all in” i hopp om att fastna för yogan. Det gjorde jag inte riktigt men efter att ha tränat provat pilates på öppet hus januari 2018 var jag helt fast – detta var precis det jag var ute efter!
Pilates ger mig styrketräning men även kroppskontroll, mental närvaro samt att det balanserar kroppen och tar bort eventuell smärta i ex nacke/rygg som jag dragits mycket med tidigare. När jag blev gravid under 2019 kunde jag tillräckligt mycket om pilates för att förstå att det skulle vara den perfekta träningsformen både under men även efter graviditeten.
Under graviditeten gick jag två kurser gravidpilates och efter graviditeten gick jag mamma/baby kursen och tränade även med personlig tränare. Jag upplevde att det gick väldigt snabbt att komma tillbaka till den form jag var i innan graviditeten och nu när vår dotter hunnit bli ca 5 månader kan jag i princip träna ”som vanligt”.

Varför tränar du pilates?
För att jag tycker det är jättekul! PilatesCcomplete är en fantastik studio med härlig personal och familjär stämning. Pilates ger dessutom prick de resultaten jag vill ha av träning, både kroppsligt och mentalt.

Vilken skillnad har du märkt efter att du börjat träna pilates?
Mycket bättre hållning, mer definierade muskler och framförallt att små muskler syns mer och är mer aktiva, mindre smärta i rygg/nacke och ett ökat mental fokus/inre lugn.
Jag upplever även att det tack vare pilatesen var relativt enkelt enkelt att hitta tillbaka till både magmuskler och en aktiv bäckenbotten efter ett vår dotter föddes.

Tränar du något mer än pilates?
Nej. Jag tränade yoga några gånger per månad innan jag blev gravid men har inte kommit igång igen med det.

Många liknar pilates vid yoga, vad anser du om jämförelsen?
Jag tycker att det finns en del likheter såsom att både yoga och pilates har positioner/övningar man jobbar i som är specifika för träningsformen samt att båda träningsformerna ger ett mentalt fokus. Däremot är inte övningarna särskilt lika varandra och jag upplever även att yogan jobbar mycket med det mentala fokuset / avslappningen som en separat del medan det i pilatesen kommer av sig självt, ett mentalt fokus som uppstår när man lägger sitt totala fokus på att utföra en övning.

Vad tycker du är det bästa med pilates?
Resultaten och att det är roligt!

Vad anser du vara skillnaden mellan pilates och annan träning du utövat/utövar?
Den största skillnaden mellan pilates och klassisk gymträning/gruppträning för mig är att klassisk gymträning satsar på att träna stora starka muskelgrupper ännu större och starkare medan pilatesen jobbar mycket med att stärka alla små muskler som behövs för hållning, balans, bålstyrka mm. Att lägga fokus på att göra en övning med prick rätt teknik istället för att fokusera på maximal pulshöjning eller att öka vikt/repetitioner passar mig perfekt!

Har du något mål med din pilatesträning?
Just nu fokuserar jag stenhårt på att fortsätta bygga upp kroppen efter graviditeten och att vara en stark mamma som orkar bära vår dotter utan att få ont.

Är det något du fastnat för ordentligt i pilatesträningen?
Känslan av att det är enkelt delta samtidigt som man ständigt utvecklas. Pilates är både lätt och jättesvårt på samma gång!
Dessutom är Pilates Complete en fantastiskt vacker och personlig studio med ett väldigt proffesionellt team. Som deltagare på grupp-passen känner jag mig alltid sedd och jag får alltid personlig feedback från instruktörerna vilket gör att jag känner att jag ständigt utvecklas i mitt utövande.

Har du många vänner/familj som också tränar pilates?
När jag började hade jag en kompis som också tränade och var tack vare henne som jag provade på. Nu tränar även min man pilates och jag har även fått nya kompisar genom Pilates Completes gravidkurs.

Om du skulle rekommendera pilates till någon som är tveksam. Vad skulle du säga för att få dem att börja?
Ge det 2 ggr i veckan i en månad och se vad du tycker efter det.

 

 

Foto: Vegafoto