Vi tar pilatespulsen på Carl Bennet

Idag delar vår klubbmedlem Carl Bennet med sig utav sin övertygelse om att fler borde träna pilates för att fungera bättre i vardagen.

 

Namn: Carl Bennet

Yrke: Entreprenör

Ålder: 68

 

Hur länge har du tränat pilates?

Jag har tränat pilates här på Pilates Complete i ca 5 år.

Hur tränar du? Går du på klasser, PT eller on line?

Jag tränar Personlig Träning.

Hur många gånger i veckan tränar du?

I snitt 3 ggr i veckan

Vad var det som gjorde att du började med pilates?

Min fru rekommenderade mig att börja, hon tyckte att det var bra att jag tränade andra träningsformer men menade att om jag skulle träna på rätt sätt så skulle jag börja med pilates. Det är jag väldigt tacksam för idag.

Varför tränar du pilates?

Jag ser det som en hälsoinvestering. Pilatesträningen har inneburit en stor förbättring i min vardag.

Tränar du något mer än pilates?

Ja, jag spelar tennis och tränar konditions- och styrketräning på ett gym. Men det blir inte komplett utan pilatesen. Träningsformerna kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt.

Vad anser du vara skillnaden mellan pilates och annan träning du utövat/utövar?

Pilates är en väldigt kvalificerad träning där tränarna instruerar på ett sätt som är lätt att ta till sig. Pilatesträningen anpassas till det läge man som kund befinner sig i, och om man har några bekymmer eller någon smärta så hjälper tränaren till att planera det personliga träningsupplägget så problematiken försvinner. Pilatesträning är för mig både en handling på kort sikt och ett arbete på lång sikt.

Vad anser du vara det bästa med pilatesträning?

Det som gör pilates unikt är just att jag känner att jag tränar igenom kroppens alla olika delar och att jag fungerar bra som helhet efter ett träningspass.

Vilken skillnad har du märkt efter att du börjat träna pilates?

Jag upplever att när jag har fått möjlighet att träna pilates regelbundet så fungerar jag bättre, jag tänker på hur jag rör mig under dagen och jag har mycket lättare att koncentrera mig. För mig är det en förbättring på många områden.

Om du skulle rekommendera pilates till någon som är tveksam till metoden, vad skulle du säga till dem för att få dem att prova?

Jag skulle säga: Du måste gå till Pilates Complete! Du kommer snabbt att märka att det är en investering i din egen hälsa. Dessutom kommer du att känna en väldigt härlig känsla när du rör dig i vardagen.

Stort tack Carl!