Jag är för stel för att börja med pilates och yoga

Känner du dig stel och osmidig? Når du absolut inte ner med händerna i golvet när du böjer dig fram och försöker hålla sträckta ben? Drar det i baksida lår och ländrygg när du försöker sitta med raka ben? Är det oskönt att sitta i skräddarställning? Är du helt enkelt för stel för att börja träna pilates och yoga?

Vi får ofta höra – nä, jag är för ovig för att träna pilates eller det är ingen idé, jag kan ju inte ens sträcka på benen.. etc, etc.

Vet du vad? Du är INTE för stel för att börja träna pilates!  Det är snarare tvärtom, det är den bästa investeringen du kan göra just nu! Pilates handlar inte om att vara vig eller att kunna göra vackra, stora öppna rörelser utan om att balansera om styrka och rörlighet. En del är väldigt rörliga men behöver mer stabilitet och styrka, medan andra behöver öka rörlighet och smidighet. Oftast behöver de flesta en kombination av både och, då vi inte enbart är stela eller rörliga utan har vissa delar av kroppen som är mer åt det ena eller andra hållet.

Genom pilates både stärker och smidighetstränar du din kropp samt blir mer kroppsmedveten och får större förståelse för vilka delar du behöver fokusera på. I pilatesträning finns massor av hjälpmedel och redskap för att nå en mer rörlig och smidig kropp. Och, ja du kanske inte går ner i spagat efter första träningstillfället, men genom en ökad förståelse för din egna kropp och med mer kroppskontroll och med rätt verktyg kommer du garanterat uppleva och känna dig rörligare, smidigare och vigare en någonsin och kanske till och med nå ner till golvet med dina händer!

Så. Give it a try! Vad är det värsta som kan hända?