Vi tar pilatespulsen på Johan

Idag tar vi pilatespulsen på Johan Franchetti, klubbmedlem, egenföretagare, make och 4-barnsfar. Inspireras av han dedikation till pilatesträningn och låna hans argument för att börja träna pilates när du vill övertyga en tveksam vän!

Namn: Johan Franchetti

Ålder: 46

Yrke: Entreprenör

Familj: Fru och 4 barn

Varför tränar du pilates?
För att för mig är det den enda träningen som håller smärta borta från rygg. Utöver det mår hela kroppen bra av Pilates löpande.

Hur länge har du tränat pilates?
Längre än vad jag kan komma ihåg :-). Mer än fem men mindre än tio år.

Vad var det som gjorde att du började med pilates?
Jag led av smärtor kring ett diskbråck i ländryggen och hade under flera år sökt efter något som skulle kunna avhjälpa detta.

Hur började du?
Med PT.

Hur många gånger i veckan tränar du?
Försöker se till att ha ett PT pass i veckan om jobbet tillåter det med undantag för sommar och juluppehåll.

Tränar du något mer än pilates?
Tyvärr alldeles för lite. Brukar skylla på 4 barn och företagandet så det är lite svårt att hitta egentiden just nu.

Har du många vänner/familj som också tränar pilates?
Nej. Egentligen inte. Min fru tränar av och till även om hon har mycket annat som håller henne igång fysiskt.

Vad anser du vara skillnaden mellan pilates och annan träning du utövat/utövar? För mig känns Pilates mer som ett avbrott från en stressig vardag än när jag går på gym. Det är en helhet som är svår att uppnå i annan träning tycker jag.

Många liknar pilates vid yoga, vad anser du om jämförelsen?
Jag kan inte jämföra med yoga då jag ej utfört detta mer än någon enstaka gång.

Har du något mål med din pilatesträning?
Att hålla kroppen igång med fokus på ryggen. Bygga core och undvika stelhet. Att hela tiden sträva efter att göra övningarna bättre och bättre,

Vilken skillnad har du märkt efter att du börjat träna pilates?
Min ryggsmärta avtog väldigt snabbt och även om jag inte tränar särskilt mycket ser Pilates till att min core alltid är i form.

Vad tycker du är det bästa med pilates?
Förutom att träningen är perfekt fysiskt för mig och håller borta smärtor samt bygger upp min kropp så tycker jag om utmaningen i att samma övningar på något sätt blir mer och mer utmanande ju bättre du blir. Utöver det tycker jag att det är jäkligt bra stämning på Pilates Complete. Det blir som en paus från allt det hektiska som sker runtomkring. Sedan upplever jag att kunskapsnivån och engagemanget från alla är helt fantastiskt vilket knyter ihop säcken på ett väldigt unikt vis.

Är det något du fastnat för ordentligt i pilatesträningen?
Jasmin och Linda 🙂

Är det något du saknar i pilatesträningen?
Nej, egentligen inte. Jag hade önskat att det fanns en del konditionsmaskiner som man kunde köra lite med före eller efter Pilates. Det är ju inga problem alls att få in cardio i träningen men personligen hade jag uppskattat om jag kunde lägga in lite mer av detta före eller efter mina Pilatespass.

Vill du tillägga något om träningen, teamet, studion eller något annat?
Pilates kan alla syssla med och det finns många ställen man kan komma igång på. Det som gör Pilates unikt är teamet, kunskapsnivån och de fantastiska lokalerna. En helhet som inte kan toppas.

Om du skulle rekommendera pilates till någon som är tveksam. Vad skulle du säga för att få dem att börja?
Att bara göra som jag säger och om de ej skulle vara nöjda så skulle jag erbjuda mig att städa deras hem i ett halvår. Jag kan inte komma på någon som inte har tyckt Pilates efter att jag övertalat dem att försöka.

Stort tack Johan!