Boosta immunsystemet med näringsrik kost!

Hur ska man äta för att hålla sig så frisk som möjligt? Hur får man i sig rätt mängd av rätt ? Vad betyder det egentligen att äta “rätt”?

Precis som med träning så blir svaret, “Det beror på”. Det beror på vem du är, hur du lever, vilket hälsotillstånd du har osv. osv. MEN! vissa saker är bra för oss alla.

Vår kostrådgivare Joanna från Daily Health Coach tipsar om enkla sätt som du kan bygga upp ditt immunförsvar på genom att tänka på vad du stoppar i dig.
Extra viktigt nu när många obbar hemifrån och tar fler fikapauser än vanligt. Det som finns i kylskåpet är det som åker ner i magen.

Läs Joannas tips kort sammanfattat nedan eller i sin helhet här. 

Joannas tips:

– Keep right proportions between carbs, fats and protein, meaning – include products from each group on your plate. When choosing carbs – wild rice, buckweat, whole grain, millet, quinoa and vegetables are the ones that are best for you!

– Compose colourful meals.

– Include vegetables and fruits in each meal.

– Always add herbs and spices. Those with extra healthy properties are: turmeric ( together with black pepper and a little fat), cinnamon, cardamon, oregano, garlic, ginger and cayenne pepper.

– Choose cooking method that is not destroying all the vitamins – the most sensitive to temperature and cooking is vitamin C. At the same time vit. C is one of the best antioxidants.

Fats – best sources you can find in nuts and seeds, avocado, fatty fish or fish oil supplements, walnuts, flaxseed, rapeseed oil and olive oil.

Protein – fish, soy, legumes and beans, meat ( avoid overconsuming red meat)

Planera dina middagar och fikapauser och handla hem det du mår bra av i längden. Belöningen blir en friskare kropp och ett piggare sinne!