Vägen till hållbar hälsa

Cecilia Svärd är en av klubbmedlemmarna på Pilates Complete. I det här blogginlägget berättar hon om sin väg till hållbar hälsa genom pilates.

För Cecilia handlar pilatesträning framförallt om att ge sig själv egentid, den fysiska träning är naturligtvis viktig men nästan ännu viktigare en stund av tillförsikt som får vara precis vad den är.

En viktig del i helhetshälsa i dag handlar om att ha något att samlas kring, något som är mer än fysisk träning.  Den 6 maj livesände vi ett pilatesprat med Cecilia , i pratet är det också det allra första hon tar upp som svar på frågan vad pilatesträningen på Pilates Complete betyder för henne. “Det som genomsyrar Pilates Complete är goda energier och man blir alltid mött med ett leende. Man känner sig sedd, och det är en skön känsla.”

Hon fortsätter:

“Under klasserna blir man guidad på ett finkänsligt sätt, utan att man känner sig utpekad. All verbal queing görs genom små tips för att man som tränande skall utvecklas i sin pilatesträning.”

Det som gör att hon inte tröttnar är den konstanta utvecklingen, både genom att gå på PT och gruppträningsklasser. Cecilia började träna pilates med en PT under sin första graviditet, sedan fortsatte hon med mammabebis-pilates och under sin andra graviditet deltog hon på en gravidpilateskurs. Nu har Cecilia gått på gruppträningsklasser i snart 5 år.

För 2 år sedan drabbades Cecilia av utmattningssyndrom och hjärntrötthet och fick då rekommendationen att börja med anti depressiva mediciner. Hon ville helst inte gå den vägen och då rekommenderade läkaren henne att träna minst en timme per dag. Sagt och gjort; Cecilia tränade hos oss varje dag under den här perioden.

“Det Pilates Complete gjorde för mig under den tiden går inte att beskriva, jag tilläts att vara i fred, blev bemött av en fin känsla och fick vara precis som jag var.”

Fysiskt ligger fokus enbart på att må bra, inte på att se bra ut. När något känns tufft kan det räcka att hon går till Pilates Complete, deltar på en klass och tar en paus mentalt. DET är en viktig del när man inte är på topp, menar Cecilia.

På frågan “Vad kan vara räddningen när man mår psykiskt dåligt?” svarar Cecilia “Att komma till en positiv plats, där man kan slappna av, släppa allt som har varit tidigare och bara landa i sig själv . Pilates Complete är den platsen för mig.”

Rekommendationen till den som vill testa pilates men inte kommit till skott ännu vill Cecilia tipsa om att att ge det några gånger.

“Det handlar om att lära sig en teknik och kroppen tar emot träningen olika vid olika tillfällen. Pilates handlar om så mycket mer än att bara bygga starka muskler och därför vill jag verkligen trycka på vikten av att testa träningsformen minst fem gånger innan man utvärderar tekniken och ser om det kan vara något man vill fortsätta med. Tålamod och närvaro är nyckelorden.”

Gå gärna in och lyssna på allt Cecilia har att berätta i hennes pilatesprat med Cecilia på vår facebook-sida,

Stort tack Cecilia för att du vill dela din pilates-passion med oss!