Garuda, andning, teknik och barre! Nu ligger vårens eventklasser uppe för bokning.

Under våren erbjuder vi ett gäng med eventklasser för dig som vill utveckla dig i din träning ytterligare eller för dig som vill testa något nytt. Klasserna är öppna för alla och du behöver ej ha tidigare erfarenhet ifrån tekniken.

Garuda Flow 18 maj

Häng med på denna masterklass i Garuda med Jasmin Salhi – flödande, stretchande och mjuka rörelsesekvenser på mattan inspirerade av yoga, pilates och tai chi. Ett ypperligt tillfälle för dig som vill sträcka ut och öppna upp runt axlar, höfter och öka smidighet och flexibilitet eller för dig som är ny och vill prova Garudatekniken.

Fokus ligger på flöde, rytm och variation. Du rör dig i serier med mycket roteringar och genom rörelser som ger en ökad styrka, flexibilitet, koordination och uthållighet. Målet är att släppa på onödiga spänningar i kroppen och att bli av med stelhet och stagnation. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Breathe in, breathe out 27 maj

55 min med fokus på andetaget. Andningen påverkar både vår fysiska och psykiska hälsa. Olika typer av andning kan ex. lugna ner oss när vi är stressade, få oss att piggna till när vi är trötta, göra oss mer fokuserade när vi har svårt att koncentrera oss eller kyla ner oss när vi är överhettade. Att andas medvetet är en av de enklaste vägarna till att må bättre. På den här klassen får du prova olika andningsövningar och Linda berättar också om hur du kan använda varierade tekniker till det du behöver bäst i vardagen.

Shoulder Stability 1 juni

Shoulder Stability – en pilatesklass med fokus på övningar för stabilitet, styrka och rörlighet runt skuldra och axelparti. Skuldrorna är för många en bortglömd kroppsdel som man behöver öva på att få kontakt med.  Skulderbladsstabilisering är lika viktigt som magmuskelaktivering när du tränar pilates. Natalia ger dig under denna klass de bästa tipsen och övningarna för att hitta en god placering och hur du kan skapa mjukhet runt axel- och skulderbladsparti.

Burning Barre 11 juni

Var med på denna roliga, dynamiska och utmanande Barreklass med mycket energi och högt tempo. Emma tar dig igenom enkla men effektiva serier vid barren (balettstången) som får det att bränna i musklerna. Med pilatestekniken som bas och med inspiration från dans och funktionell träning, tonar, stärker och formar du hela kroppen. 55 minuter pilates power, helt enkelt!

 

Foto: Vegafoto