Pilates och verbal cueing

Vi tränare, saknar verkligen att använd hands on-korrigeringar och att hjälpa dig till en rätt teknik och position, men genom pilatestekniken har vi ett fantastiskt verktyg i vår verbala kommunikation med dig som tränar med oss vare sig det är som PT-kund eller gruppträningsdeltagare.


Genom fokuserade ord, visualiseringar och små justeringar kan vi hjälpa dig till en bättre placering och kroppsmedvetenhet i din träning. 
Vi ger dig informationen hur startpositionen är, vilken riktning rörelsen ska gå mot eller från, vilka muskler som används och samt vilken anspänning eller avslappning som behövs för att utföra övningen. Vi förklarar också andningstekniken och du får feedback på vad som är essensen i övningen.


Vi använder ofta namnen på övningarna när vi undervisar. Genom att lära sig övningens namn kan du som deltagare snabbare komma in i övningen och kan då istället koncentrera dig på fokuspunkter, på andning och rätt teknik.


Genom rytm, volym och tempo med våra röster kan vi hjälpa dig till att uppleva ett skönare och varierat flöde i ditt rörelsemönster. Vi använder cueing, visualiseringar och bilder som hjälper dig att hitta in i rätt position och placering.
Utöver detta ger vi ofta tips på hur du kan modifiera övningen så att den blir lättare eller mer utmanande samt uppmuntrar dig till att våga utmana dig själv att nå lite längre och lite djupare in i varje övning än vad du kanske tror är möjligt. När vi undervisar instruerar vi dig genom en resa i  kroppen som är fysisk såväl som mental.  I kombination med att vi fysiskt visar rörelsemönster får du ytterligare verktyg för att förstå, känna och kunna utföra träningstekniken på bästa sätt.


Naturligtvis är hands on, palpering och att kunna assistera dig med våra händer pricken över i:et , men med pilatesmetodens grundprinciper, teknik och noggrannhet som bas och med tydlig verbal och visuell undervisning kan vi leda dig genom en säker och effektiv träning.
En kvalitativ träningsupplevelse som får dig att nå din fulla potential.