Värmande curry- recepttips från vår kostrådgivare

Vår kostrådgivare Joanna delar med sig av ett värmande och hälsosamt middagstips i form av en kryddstark curry som passar extra bra under kyliga dagar innan vårvärmen helt har nått oss.

Smaklig spis!

 

Kikärtscurry

Ingredienser:

2 mediumstora gula lökar

1 burk kikärter

1-2 färsk grön chili

2 msk vegetabilisk olja

1 tsk senapsfrö

1/2 tsk asafoetida

1 burk krossade tomater

1 tsk färsk ingefära

1 klyfta pressad vitlök

1 tsk grönchili pasta

1 tsk chilipulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk dhana jeera pulver

1 tsk agave sirap (kan tas bort)

1/2 tsk garam masala

 

Gör så här:

  1. Skala och skär löken och chilin i små bitar. Sila och skölj kikärter.
  2. Värm upp oljan i en kastrull på medium värme, lägg i senapsfrön. När de börjar att fräsa, tillsätt asafoetida. Blanda i löken och stek tills den blir mjuk och gyllene.
  3. Tillsätt krossade tomater, koka i 5 minuter. Lägg i ingefära, vitlök, grön chili pasta, chili pulver, dhana jeera, agave sirap och lite salt. Rör om i 5 minuter.
  4. I med kikärter. Rör om till en tjock sås. Addera lite vatten om det behövs. Lägg locket på, sänk värmen och låt den puttra ytterliga 5 – 7 minuter.
  5. Servera med vild ris, färsk koriander, färsk chili och garam masala.