
Vår kostrådgivare Joanna delar med sig av ett värmande och hälsosamt middagstips i form av en kryddstark curry som passar extra bra under kyliga dagar innan vårvärmen helt har nått oss.
Smaklig spis!
Kikärtscurry
Ingredienser:
2 mediumstora gula lökar
1 burk kikärter
1-2 färsk grön chili
2 msk vegetabilisk olja
1 tsk senapsfrö
1/2 tsk asafoetida
1 burk krossade tomater
1 tsk färsk ingefära
1 klyfta pressad vitlök
1 tsk grönchili pasta
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk dhana jeera pulver
1 tsk agave sirap (kan tas bort)
1/2 tsk garam masala
Gör så här:
- Skala och skär löken och chilin i små bitar. Sila och skölj kikärter.
- Värm upp oljan i en kastrull på medium värme, lägg i senapsfrön. När de börjar att fräsa, tillsätt asafoetida. Blanda i löken och stek tills den blir mjuk och gyllene.
- Tillsätt krossade tomater, koka i 5 minuter. Lägg i ingefära, vitlök, grön chili pasta, chili pulver, dhana jeera, agave sirap och lite salt. Rör om i 5 minuter.
- I med kikärter. Rör om till en tjock sås. Addera lite vatten om det behövs. Lägg locket på, sänk värmen och låt den puttra ytterliga 5 – 7 minuter.
- Servera med vild ris, färsk koriander, färsk chili och garam masala.