Yoga mot psykisk ohälsa – Suicide Zero 7 december

”För snart 15 år sedan hade jag gett upp. Jag orkade inte längre kämpa mot mörkret. Jag hade inget hopp om att det någonsin skulle kunna göra mindre ont. Jag klarade inte av att se hur fruktansvärt dåligt min familj mådde. Jag ville bara att allt skulle ta slut. Tankar som “jag vill inte leva”, “jag önskar att jag inte fanns”, “jag hoppas att jag aldrig vaknar upp igen”, hade funnits med mig under flera år. Men jag hade aldrig tagit tankarna längre än till just tankar. Under de här åren skadade jag mig själv på så många (och idag, för mig, helt ofattbara) sätt. Men att jag skar mig själv, eller när inga vassa föremål fanns att tillgå, bet mig själv, slog mig, svalt mig… hade dittills bara haft som syfte att förflytta smärtan. Där hade aldrig tidigare funnits en faktisk plan eller en faktisk vilja att avsluta mitt liv. Tills då för snart 15 år sedan.”

Det här är en del från en text som vår tränare Clara skrev tidigare i år till Suicide Zeros #jagvillgehopp kampanj. Förutom att dela sin historia (och kanske öppna upp för samtal eller påminna någon om att ta sig tid att se sig om på sin närmaste omgivning och i tid ta tag i den/dom som inte klarar av att be om hjälp, våga fråga och prata om det som är mörkt och obehagligt) vill Clara, tillsammans med er samla in pengar till Suicide Zero samtidigt som du genom yoga och rörelse ger hälsa till dig själv!

Varje år släcks cirka 1500 liv till följd av självmord, det är ungefär fyra liv varje dag. Under 2018 tog 1574 personer sina liv i Sverige. En ökning med 30 personer jämfört med året innan… Den här siffran måste minska. Trots att vi idag börjat bli mer öppna kring psykisk ohälsa är kunskapen kring psykisk ohälsa och suicidprevention långt ifrån tillräcklig. Och det är fortfarande ett mycket känsligt och tabubelagt ämne.

Den 7 december bjuder Clara och vi på Pilates Complete in till en är välgörenhetsklass till förmån för Suicide Zero. Du får utöva en skön mix av lekfull, tillåtande yoga och flödande garuda som bjuder in till att utforska och upptäcka alla delar av dig. Klassen pågår under ca. 75 min och avslutas med en avslappning. Inga förkunskaper krävs.

Du betalar 150 kr ( eller valfri summa över 150 kr) för att vara med på klassen. Alla pengar går oavkortat till Suicide Zero. Du anmäler din plats här och betalar sedan till insamlingen på Suicide Zero ”YoGa mot psykisk ohälsa”

Har du några frågor kring eventet eller om klassen maila Clara på clara@pilatescomplete.se