Pilates för löpare workshop 10 december

Pilates för löpare är en 90 minuters workshop där du får träna upp din balans, stabilitet och rörlighet i ben och bål. Alla viktiga delar för att kunna springa skadefritt och glädjefyllt.

På den här workshopen får du träna rörlighets- och stabiliseringsträning som hjälper dig som löptränar. Oavsett om du springer Ultralopp eller joggar 2 km i veckan kommer den här workshopen att ge dig redskap för att kunna springa skadefritt och glädjefyllt. Fokus ligger på styrke-, balans-, och rörlighetsövningar för fötter, ben och höfter samt stabilitets- och styrkeövningar för bålen.

Workshopen inleds med enkla placeringsövningar där vi koncentrerar oss på din hållning och på att förbättra din kroppsmedvetenhet samt en kort genomgång av pilatesteknikens grunder som du kan nyttja oavsett vad du tränar.
Vi går vidare med matwork- och propsövningar ( övningar med redskap som balanskuddar och gummiband) för en smidig och flexibel kropp och avslutar med lugna övningar som öppnar upp och avlastar alla system – muskler, bindväv och nerver.

Några av pilatesteknikens främsta fördelar är att den ger en bättre hållning och ökad kroppsmedvetenhet. Det är en säker och effektiv träningsform som balanserar styrka och smidighet samt förbättrar balans och koordination, alla viktiga färdigheter för dig som vill springa skadefritt och med glädje.

Läs mer om vad pilatesträning är och teknikens grunder här!

Om tränaren:

Linda Ahlgren är tränare och hälsoinspiratör inom framförallt pilates, garuda och yoga. Hon har sin bakgrund inom dans och idrott och inspireras av kroppens fantastiska kapacitet till förändring. Sedan 4 år tillbaka har Linda löptränat mer regelbundet som ett komplement till sin andra träning. 2018 deltog hon i lopp som Göteborgsvarvet, Lidingöloppet, Orust tvärs och New York City Marathon, 2019 har ägnats åt njutarrundor utan tid och prestation.

Tillsammans med Jasmin Salhi äger och driver  hon Pilates Complete i Göteborg. Hon jobbar engagerat med att lyfta fram modern pilatesträning i Sverige och utvecklar kreativa hälsoprogram för både företag och privatpersoner. Linda är också författare till boken Kalla bad ( utgiven av Bonnier Fakta 2018) som hon skrivit tillsammans med Linda Vagnelind.

 

Läs mer och boka din plats HÄR!