Du behöver varken vara vig eller stark….

Pilatesmetoden är skapad för att kunna fungera för alla. Det är själva grundtanken med tekniken, en självklarhet för mannen som utformade den metod som vi fortfarande tränar efter.

Joseph Hubertus Pilates led av reumatism och var svag som barn. Han tränade upp sin kropp att klara av mer än någon trott vara möjligt och blev fridykare, boxare och cirkusartist. Så småningom stod han även modell för anatomimålningar, men då, precis som nu var det inte formen som var det viktiga. Essensen i pilatesträningen är att hitta sitt eget sätt att skapa den träning man behöver. Även om bilden av en pilatestränare eller pilatesutövare ofta är stereotyp: ung, smal och smidig kvinna är det långt ifrån sanningen när man tittar på utövare världen över. Och pilatestekniken har fler modifieringar, redskap och variationer på övningarna än någon annan träningsform just för att alla ska kunna träna pilates på sitt eget sätt.

Du behöver alltså varken vara vig, stark eller atletisk för att komma till oss och börja träna. Vi på Pilates Complete vill vara med och bygga bilden av den sanna pilatesutvaren som gör att fler känner sig hemma hos oss, i vår studio och med vår träningsmetod. Vi efterlyser modiga människor i alla former och åldrar. Vi vill att fler ska förstå hur stor skillnad pilatesträning kan göra och hoppas att vi är mer varierade än någonsin i vårt medlemsregister.

För även om du inte är varesig vig eller stark när du börjar hos oss finns det en stor risk att du blir det efter ett tag. Och det är det fina, att resultaten smyger sig på alltmedans man har ganska roligt och gillar att träna mer och mer.

Vår fantastiska samarbetspartner Yogobe har gått ännu ett steg längre än oss i sin ambition att nå fler. De har, tillsammans med Milla Floryd skapat ett nytt koncept som heter Beautiful in Grace med syfte att skapa yogaklasser till människor med större kroppar för att fler ska kunna yoga och öka sitt välmående.

Heja Yogobe säger vi!