Öva dig på att bli din egen största beundrare

Ingen är som DU. Du är unik och värdefull.

Ord som vi läser ofta på sociala medier, i självhjälpsböcker och som sägs sådär i förbifarten. Men vad betyder de för DIG egentligen? Kan du känna att det verkligen är så? För vi ÄR alla unika. Vi är så lika, men ändå så olika.

I pilatesträningen hyllar vi våra olikheter med personliga modifieringar och variationer på grundövningarna. Pilatesträningen är från början en personlig träningsteknik. Anledningen till att vi har så många olika redskap och modifikationer är just för att Joseph Pilates redan från starten arbetade för att precis alla skulle kunns utföra hans träningsmetod “contrology”.

Idag strävar vi mot detsamma. DU ska kunna träna pilates på DITT eget speciella sätt. Guidad av oss som är dina tränare och utefter pilatesens grundstenar men alltid med eget ansvar och med din egna lilla variation.

På den årliga uppföljningen som alla Pilates Complete-medlemmar erbjuds går vi igenom hur ditt träningsår har varit och vad du strävar mot det kommande året. På dessa timmar har du en väldigt fin möjlighet att få tips och råd kring hur du kan modifiera de övningar du finner svåra att utföra eller hitta in i. Din tränare hjälper och vägleder dig genom de övningar som du inte kommer vidare i genom att föreslå ett redskap som du kanske alltid ska ha med dig på klass, föreslå ett annat andningsmönster, en annan utgångsposition eller ett annat tempo.
För trots att våra klasser är öppna för alla, och skapade för att alla ska kunna följa den koreografi och det upplägg som vi som tränare har skapat är de samtidigt en slags personlig träning. DU är unik och måste hitta DITT sätt att träna så att DU mår så bra som möjligt.

Överskölj dig med pepp, kärlek och positiva tankar idag! Tala om för dig själv när du ser dig själv i spegeln vad du uppskattar allra mest med dig själv. Känns det svårt? Precis som med pilatesövningarna så krävs det lite träning. Men ju mer du tränare desto bättre blir DU!

 

Foto: Vegafoto