Skapa dina nya pilatesrutiner

Vi människor mår bra av rutiner. Att skapa hälsosamma vanor och följa ett visst mönster är bra för oss. De gör att vi lättare når våra uppsatta mål och det avlastar oss också under vardagen när vi har många beslut att fatta. Har man väl tagit ett beslut, exempelvis att följa en viss rutin, behöver man inte tänka på det varje dag, man bara GÖR det.

Många människor som nått framgång i sitt yrke har tydliga morgonrutiner de följer. Man har sett att de som påbörjar sin dag med en hälsosam aktivitet är mer effektiva än andra människor, de är på bättre humör och mår bättre helt enkelt.

En enkel morgonrutin kan exempelvis vara att kliva upp ur sängen 8 minuter tidigare än vanligt och utföra 3 st. pilatesövningar som är mumma för kroppen.

Förslagsvis: 1. Hip rolls 2. Spine twist 3. Side bend

Hip rolls kan du utföra i sängen, Spine twist likaså och Side bend kan du utföra sittande på sängkanten. Ta 2 minuter på varje övning – syftet är inte att ta i, bara att vakna till på ett skönt och skonsamt sätt.

Ställ dig därefter upp och rulla ner och upp några gånger.

Ta da! Redan nu kommer du att känna att kroppen och knoppen vaknat till lite bättre än om du bara gått rakt upp till kaffekoppen eller till att stå i duschen alldeles för länge.

För att nå dit du aldrig nått, för att må som du aldrig mått, för att ge det du aldrig gett måste du göra något annorlunda. Det behöver inte vara en stor förändring, bara en liten. En enkel morgonrutin tillexempel.

För att våga gå utanför sin bekvämlighetszon behöver du skapa en trygg grund. Inget är tryggare än att följa dina rutiner.

Se alla tips och råd som du får av oss i Team Pilates Complete som ett dessertbord där du själv väljer de du gillar allra mest, och utifrån dem skapar du sedan din egen rutin som DU gillar och mår bäst utav! Lycka till!

Foto: Vegafoto