Så här väljer du vilken klass du ska gå på.

Vilket klass tycker du jag ska börja med, vilken klass är bäst för mig att gå på?

 Det är en av de vanligaste frågorna vi får när någon kommer till oss eller mailar och är intresserade av att börja träna hos oss. Svaret är som alltid- det beror på ! Men lite guidning kan vi ge dig…

Först och främst: ALLA klasser involverar hela kroppen och alla klasser ger dig balans-, smidighets-, rörlighets- och styrketräning. Du kommer aldrig att kunna välja fel klass, för fel klass finns inte. Men det finns kanske vissa klasser som kompletterar den träningen du gör just nu. Exempelvis…

Är du en person som tränar konditionsträning, exempelvis löptränar, cyklar eller promenerar mycket? Då brukar det passa bra att börja med en matwork- eller props-klass. Både dessa klasser fokuserar på grundläggande pilatesteknik och styrka.

Är du en Yogi som är mjuk och rörlig i kroppen? Då ska du starta med våra reformerklasser för att hitta din styrka och kontroll med lite mer viktbelastad träning.

Vill du få in lite mer cardio? Testa vår Complete-klass, det är cirkelträning och man kan träna så tufft, snabbt och intensivt som det passar en själv. Eller Reformerboost, explosiva hopp blandas med styrkeövningar på mattan.

Är du fotbolls- eller hockey-spelare? Starta med propsklasserna för att hitta in i pilatestekniken och bli utmanad med vikter, balansredskap och band. Du kommer bli överraskad över hur jobbigt det faktiskt kommer att vara för dig.

Är du helt otränad och har inte rört dig på länge? Nu kommer vi till essensen av vår gruppträning. Du kan nämligen börja med vilken klass som helst ( förutom de som står markerade med en 2a, de är fortsättningsnivå). Beroende på vad du gillar kan du starta med en lugn matwork, en balanserande boll/rulle, en stärkande reformer eller varför inte en yogaklass? Det är din smak och lust som avgör.

Är du dansare? Träna upp dina grand battements, jetes och pas de chats i reformerns eller dina piruetter på barre-klasserna!

Är du lite äldre och känner att balansen börjar försvinna? Starta med en av våra boll/rulle-klasser. Där jobbar vi med den stora pilatesbollen och foamroller( stabiliseringsrulle) Här kommer du att jobba med kroppskontroll och lugn balans- och styrketräning som är en perfekt start.

Är du student och pluggar mycket? Kom på våra garudaklasser och träna bort alla stelheter som smyger sig på när man sitter många timmar framför en dator.

När man tränar ska man alltid utgå från dagsformen, vissa dagar är man pepp, på G och kan köra hårt från start, allt flyter. Andra dagar känns det tyngre, motståndet i både kropp och knopp går på högvarv och man får ta det lugnare. Vi finns här för dig när du ska ta första steget och börja med pilates!

 

Foto: Vegafoto