Samma gamla solhälsningar som för 5000 år sedan?

yogawings

Yoga har funnits huuuuur länge som helst, för flera tusen år sedan mediterade, andades och praktiserade människorna yoga på i stort sett samma sätt som vi gör idag. Traditionen är viktig, och det som fungerar behöver ju inte uppdateras för sakens skull, men ibland längtar man efter förändring och nya perspektiv.

Att träna Yoga i en yogagunga (eller hammock som det också kallas) kan vara ett sätt att både få ny inspiration och hitta in i de klassiska yogapositionerna på ett annorlunda sätt. I gungan utför man olika fysiska positioner som både ger styrka,stretch och avslappning. Gungan är ett perfekt verktyg för att vända upp och ner på kroppen och hjälper till att avlasta ligament och leder som gör att det blir lättare att slappna av och släppa på spänningar. Övningar i yogagungan kan också användas för att utmana styrka och stabilitet samt för att hitta korrekt placering i positionerna.

Längtar du efter nya perspektiv på din yoga? I höst arrangerar vi 4 veckors kurser i flygande yoga tillsammans med Milla Floryd. Vill du veta mer om dem klicka HÄR!

Hoppas att vi får se dig se nytt på yogafronten i höst!