Öka ditt rörelseomfång och få nya rörelsemönster

Alltför ofta rör vi oss på samma sätt, går samma väg till jobbet, sitter i samma position vid datorn, går på samma klasser och till och med tänker samma tankar som dagen innan.

Vägen till en friare kropp med större möjligheter till rörelse är variation. Garuda är en träningsmetod inspirerad av yoga, pilates,tai chi, och dans där man rör sig i kroppens alla riktningar genom vridningar, sidoböjningar, tryck och drag kombinerade med svepande rörelser för att öppna upp hela systemet. Garuda kan tränas på matta och med olika redskap. Garuda passar lika bra för nybörjare som van utövare, lika bra för yogis som pilatesälskare som för gymfantaster.

Vecka 32 har vi en garudakurs med Jasmin och Clara där syftet är att inspirera dig till nya rörelsmönster och få dig att öka ditt rörelseomfång. Att röra dig på nya sätt, i andra positioner, sekvenser och riktningar än du brukar helt enkelt! Såhär är kursen upplagd:

Dag 1 Garuda Matwork 

Första kurstillfället fokuseras på att röra kroppen i alla riktningar på mattan. Du leds igenom enkla rörelser som byggs på till längre serier som stärker och öppnar upp de delar av kroppen som är stela och svaga på ett mjukt och flödande sätt. Målet är att hitta avslappning i rörelsen och samtidigt bygga en stark och välbalanserad kropp.

Dag 2 Garuda Barre and Bands

Garudatekniken förflyttas nu till balettstången där du får röra dig genom flödande och kraftfulla sekvenser för ökad styrka, flexibilitet & koordination. Vid barren används tryck och drag från överkroppen som skapar möjlighet för förlängning till övriga delar i kroppen. Övningarna vid barren kombineras med Mala Resistance Bands för att utmana styrka och stabilitet.

Dag 3 Garuda Chakra 

På kursens sista dag bjuds du på en funktionell klass med fokus på balans, kroppskontroll och centrering på foamroller. Övningarna kombineras med stretch och massage av kroppens fascia.

 

Kursledare är Jasmin Salhi och Clara Dymén.

Datum 5-7 augusti kl.17.00-18.15

Pris: 1500

Bokning: https://www.pilatescomplete.se/kurser/pilates-complete-summerboost-goes-garuda/

 

Foto: Vegafoto