Raw Fudge Brownie med lingon

I och med den annalkande hösten vill vi tillsammans med vår tränare Clara Dymén och Moveat bjuda på ett ljuvligt gott, näringsrikt och hälsosamt recept på godsaken Raw Fudge Brownie med lingon.

Ingredienser (till ca. 12 bitar):

Brownie:

1 dl Mandlar, hela
1/2 dl Mandel- eller Jordmandelmjöl
2 msk Kakaonibs
1 dl Kakao
25 g (1msk) orostat Cashewnötssmör
10 st Dadlar
30 g (1,5msk) Ghee/Kokosolja
2 tsk Blackstrapmolasses/Honung
1 krm oraffinerat salt t.ex. Celtic Sea Salt
2 krm Vaniljpulver
1 krm torkad Ingefära
1 tsk Lingonpulver
0,25 dl frysta Lingon

Fudge:
0,75 dl fet Kokosmjölk
25 g Kokosolja
20 g Kakaosmör
20 g Kakaopasta
6 st Dadlar
3 msk Kakao
2 msk Lönnsirap
1 krm Vaniljpulver
en gnutta salt
ev. 0,25dl Lingon

Topping:
hackade Mandlar, Pistagenötter, Kakaonibs, Lingon och lingonpulver.

Gör så här:

1). Börja med att mixa ingredienserna till bottnen – nötter, nötmjöl, kakaonibs och kakao. Tillsätt nötsmör, fett, dadlar, kryddor och melass/honung. Mixa till en grov deg. Häll ned frysta lingon, mixa hastigt igen.

2). Klä en avlång glasform med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämt och ställ in i kylskåp.

3). Fortsätt med ingredienserna till glasyren. Lägg dadlarna i hett vatten, kärna ur och dra av skinnet. Mixa dadlarna med lönnsirap och kakao.

4). Hacka kakaosmöret, lägg ned i kastrull tillsammans med kokosmjölk, kokosolja och vaniljpulver. Värm upp under omrörning tills smöret och oljan smält. Stäng av värmen. Hacka kakaopastan och rör ned i kastrullen. Rör tills kakaopastan har smält helt.

5). Häll ned blandningen, lite i taget, i mixern/hackaren tillsammans med dadelmassan. Mixa på låg nivå i omgångar. Rör till sist ned hela lingon.

6). Ta ut bottnen från kylskåpet. Fördela fudgen/glasyren  jämt över bottnen, strö över topping och ställ in i kylskåpet, minst ett par timmar. När fudgen stelnat tillräckligt kan du lyfta upp brownien från formen, skär sedan i små rutor och lägg upp på serveringsfat.

Njut!