Därför är pilatesträning så unik – variationen är oändlig

Pilates är känd som en kontrollerad och välkoordinerad träning med fokus på precision och kontroll. Att justera kroppens rörelsemönster och vara uppmärksam på små detaljer gör en stor skillnad i det resultat man får och gör i förlängningen att kroppen förändras till det bättre. Man kommer åt de delar som inte är så starka eller rörliga och balanserar upp den svagaste länken som finns att hitta i kroppen för att göra den så välfungerande som möjligt.
Dels kan man förändra sättet man rör sig på och hållningen man har, men man kan också förbättra sin kondition och bygga starkare muskler te efter. Pilatesträningen bygger på några grundprinciper som styr hur man tränar, dvs var man hämtar kraften ifrån och var var slappnar av i rörelserna. De guidar oss också in i de rörelsebanor som är nyttiga för oss att röra oss igenom. Ofta sådana banor som vi är ovana vid.
I pilates varierar man tempo, rörelser, övningar och repetitioner, men en sak som man varierar mest är vilka redskap man tränar med. Små pilatesredskap som viktbollar, rullar och band förändrar vilken effekt man får av sitt träningsprogram. Ett relativt nytt redskap som kommer från yogan är hjulet. Vi har valt att kalla det för pilateswheel. Hjulet varierar pilateträningen så att den blir både mer lekfull och kreativ. Pilatesövningar på hjulet utmanar utmanar både koordination, rörlighet och styrka i hela kroppen. Om du tidigare tränat med balansredskap som boll, foamroller eller wobblies blir Pilates Wheel ett nytt sätt att utmana din balans och stabilitet. Med hjälp av hjulet kommer du också åt större öppningar över axlar, bröst, höfter och ben och kan släppa anspänningen i tighta muskler på ett effektivt sätt. Pilates Wheel passar lika bra för nybörjare som vana pilatesutövare, lika bra för yogis som pilatesälskare.

Vill du testa att träna pilates med hjulet startar sommarens sista kurs på måndag 13 augusti kl.19.30.
Läs mer om den här eller hör av dig till oss om du har frågor kring pilatesträning med hjul, band, ring, rulle eller ancle tubings! Variationen är oändling. Välkommen att variera din träning tillsammans med oss!