Playful Pilates

 

Är du nyfiken på Pilates och vad träningsmetoden kan ge?  Den 9-12 juli erbjuder vi Playful Pilates – en fyra kvällars pilateskurs där du får möjlighet att prova ett axplock av matt-, redskap- och maskinbaserad pilatesträning som bygger styrka, förbättrar din balans och ökar din flexibilitet med lekfullhet och effektivitet. En träningsteknik. Tusen möjligheter.

Dag 1 Matwork – Grundläggande pilatesträning med enbart den egna kroppen som redskap. 

Uppstart med genomgång av pilatesteknikens grundstenar och fundamentala övningar så att du rör kroppen på ett mer ändamålsenligt sätt.  Väldigt bra grund även för dig som idrottar eller tränar andra träningsformer. Pilates gör så att du orkar mer och blir mer uthållig även i din vardag.

Dag 2 Small Props – Flexband, fitnesscircle och toning balls för en stabilare och rörligare kropp.

Dag 2 botaniserar vi bland Pilatesteknikens  500 grundövningar fast med pilatesredskap. Med props kan träningen varieras i oändlighet och syftet och effekten av övningen skiljer sig mycket åt beroende på vilket redskap man använder. Vissa props utmanar dig och gör träningen tyngre, andra underlättar och hjälper till. Pilatesträning är i grunden en personlig träningsteknik och med props kan du på ett enkelt sätt få den modifikation som just du behöver i varje övning.

Dag 3 Reformer – Pilatesträning i maskin som ger flexibilitet, styrka och uthållighet. 

Vi bygger vidare från träning på matta till pilates med den mångfacetterade pilatesmaskinen SPX Max Reformer! Fokus ligger på att forma om och stärka upp kroppen, övningarna utförs både sittande, liggande och stående i maskinen med olika belastning och svårighetsgrad. Reformern är en kombinationsmaskin med rörliga enheter som erbjuder optimal styrke-, stabilitets- och rörlighetsträning för både atleter och ovana utövare.

Dag 4 Balance Props – Wobblies and bosu utmanar balanssinnet på ett effektivt och lekfullt sätt.

Sista dagen utmanar vi kroppen att nyttja allt den lärt sig under veckan med pilatesträning på instabilt underlag. Balans på stabiliseringskuddar och BOSU tar pilates till en ny nivå där din stabilitet och proprioception stimuleras ytterligare. Lekfulla kombinationer som kräver glasklart fokus för att kunna genomföras och som ger en rörelseglädje utöver det vanliga. Pilatesträning när den är som allra roligast helt enkelt!

Playful Pilates är öppen för nybörjare såväl som vana pilatesutövare och instruktörer. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare är Team Pilates Complete med Linda LindqvistOrsolya DeesyJasmin Salhi och Alina Arcari.

Datum:  4 st 75 minuters klasser Måndag 9 juli kl.18.00, Tisdag 10 juli kl.19.30, Onsdag 11 juli kl. 18.00 samt Torsdag 12 juli kl. 19.30

Pris: 1750 kr

Bokning sker här.

 

Foto/video: Vegafoto