Nästa vecka startar Mind & Heartmediationkursen med Pål Dobrin

Pilates Complete Summerboost är sommarens bästa injektion. Alla sommarkurser sträcker sig över fyra dagar, måndag till torsdag och är skapade för att du ska få träna med glädje, variation och lekfullhet för bästa möjliga effekt. Den här veckan får du prova på 3 olika tekniker för att öppna ditt hjärta och en för att arbeta med starka känslor kroppen i fyra dagar i rad.

Introduktion till hjärtats förmågor och känslofärdigheter.

Meditation är ett samlingsnamn för olika tekniker som används för att transformera våra sinnen och öppna våra hjärtan. En del tekniker handlar om att bli mer fokuserat uppmärksamma, några handlar om att utveckla hjärtats förmågor och andra om att göra insikter om sinnets natur och samspelet mellan tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Dessa fyra dagar fokuserar på hjärtat och känslorna. Efter denna summerboost kommer du att ha en god förståelse för effekterna av olika tekniker så att du kan fatta beslut om hur du vill träna ditt sinne. Detta är korta övningar som passar ypperligt att kombinera med en yogapraktik.  

Dag 1 Introduktion till självmedkänsla

Dag 2 Kärleksfull vänlighet

Dag 3 Medkänsla

Dag 4 Att arbeta konstruktivt med starka känslor

 

Om Pål:
Pål Dobrin har studerat för en rad olika meditationslärare, både inom Vipassana och Shamata traditionerna. Sin första tysta Vipassana meditationsretreat gjorde han som 19-åring i Kathmandu, Nepal. Meditationen har varit en livslång följeslagare med närmare två år i tysta retreats de senaste 20 åren. Pål är certifierad lärare i Cultivating Emotional Balance (CEB) som planerades vid Mind & Life Institute i samspel mellan världsledande experter inom Neurovetenskap, Psykologi och Tibetansk Buddhism. CEB är forsknings- och mindfulnessbaserad, sammanför västerländsk Psykologi med Österländsk visdom och har som syfte att hjälpa människor uppnå ökad balans i livet. Utöver detta har Pål också utvecklat the CARE-course för Chalmers CSE – Finding Joy at work through CARE som innehåller träning i Fokus, Känslofärdigheter och Medkänsla på jobbet. Pål är även ansvarig och huvudlärare i Sverige för Medveten undervisning, en lärarutbildning med några av världens främsta experter inom Mindfulness och Socialt och Emotionellt Lärande, för verksamma inom skola och ideella föreningar.

Utvecklande av Medkänsla och Altruism är två hjärtefrågor som genomsyrat det mesta i hans vuxna liv. Pål utvecklar idag metod och appar för träning av Fokuserad Uppmärksamhet, Känslokännedom och Mindfulness för barn, ungdomar och vuxna genom sitt företag Empaticus. Han har en bakgrund inom biståndsarbete och har bl.a läst programmet för Internationell Kris- och Konflikthantering vid Umeå Universitet.

Bokning sker här

Kursen går måndag till torsdag 2-5 juli kl.19.30, 75 minuter

Pris: 1750 kr