Meditera med Pål Dobrin 3 juni på Pilates Complete

Söndag den 3 juni bjuder vi åter in meditationsläraren Pål Dobrin för ytterligare en workshop, denna gång med tema Självmedkänsla.

Hur ser relationen till dig själv ut? Är du din egen värsta kritiker eller din egen bästa vän?

Självmedkänsla som traditionellt sett är första steget i utvecklande/träning av medkänsla. Just medkänslan riktad till oss själva kan vara värt att fokusera lite extra på.

De tekniker och förhållningssätt som presenteras här har potentialen att förändra liv genom att mjuka upp irritation och illvilja och minska nedstämdhet och självkritik.

Denna workshop kombinerar andningstekniker och visualiseringsövningar med gruppsamtal och reflektion för att skapa välmående.

Tänk om du kunde sträva mot att uppnå din djupaste önskningar och dina högsta mål utan att begå våld på dig själv på vägen. Vi utforskar hur vi kan förändra vårt förhållningssätt baserat på en förståelse för hur sinnet fungerar och vad det innebär att vara människa.

Varmt välkommen.

Om Pål:
Pål Dobrin har studerat för en rad olika meditationslärare, både inom Vipassana och Shamata traditionerna. Sin första tysta Vipassana meditationsretreat gjorde han som 19-åring i Kathmandu, Nepal. Meditationen har varit en livslång följeslagare med närmare två år i tysta retreats de senaste 20 åren. Pål är certifierad lärare i Cultivating Emotional Balance (CEB) som planerades vid Mind & Life Institute i samspel mellan världsledande experter inom Neurovetenskap, Psykologi och Tibetansk Buddhism. CEB är forsknings- och mindfulnessbaserad, sammanför västerländsk Psykologi med Österländsk visdom och har som syfte att hjälpa människor uppnå ökad balans i livet. Utöver detta har Pål också utvecklat the CARE-course för Chalmers CSE – Finding Joy at work through CARE som innehåller träning i Fokus, Känslofärdigheter och Medkänsla på jobbet. Pål är även ansvarig och huvudlärare i Sverige för Medveten undervisning, en lärarutbildning med några av världens främsta experter inom Mindfulness och Socialt och Emotionellt Lärande, för verksamma inom skola och ideella föreningar.

Utvecklande av Medkänsla och Altruism är två hjärtefrågor som genomsyrat det mesta i hans vuxna liv. Pål utvecklar idag metod och appar för träning av Fokuserad Uppmärksamhet, Känslokännedom och Mindfulness för barn, ungdomar och vuxna genom sitt företag Empaticus. Han har en bakgrund inom biståndsarbete och har bl.a läst programmet för Internationell Kris- och Konflikthantering vid Umeå Universitet.