Träna pilates och garuda på ICEHOTEL i sommar

Välkommen till en träningshelg utöver det vanliga! Spendera en helg i träningens och hälsans tecken på ICEHOTEL i Jukkasjärvi, coachad av Jasmin Salhi och Linda Ahlgren från Pilates Complete. Upplev äventyr, den magnifika iskonsten, och kulinariska hälsoupplevelser – omgiven av den oslagbara arktiska naturen.

Helgen består av en unik wellness-upplevelse för kropp och själ, med guidning av kända instruktörer med hög internationell standard. Investera i din hälsa 2018.

I paketet ingår

 • Boende tre nätter varav en natt i en konstsvit av snö och is i ICEHOTEL 365
 • Helpension (frukost, lunch, middag inklusive ismeny och vildmarkssupé)
 • Aktivitetspaket med isskulptering, basturitual, forsränning mm
 • Träningspass med Pilates Complete (pilates och garudayoga samt föreläsning)

Program

Torsdag 5 juli

10.00/13.00 ANKOMST/TRANSFER FRÅN KIRUNA FLYGPLATS SAMT INCHECKNING

SAS kl.10.00 /NORWEGIAN 13.00

12.00/14.30 Lunch (Beroende på ankomsttid)

Dagens lunch serveras alltid med ett val av kött, fisk och vegetariskt, med salladsbuffé, efterrätt och kaffe.

13.00-15.30

Egen tid beroende på ankomsttid med flyg

15.30-16.00 Aktivitet

GUIDAD TUR

På vår guidade tur får du en presentation om ICEHOTELs verksamhet och historia. Vi berättar om Jukkasjärvi, Torne älv med det rena vattnet och den fantastiska isen, den kreativa skapandeprocessen av den förgängliga konsten och hur vi bygger vinterhotellet. Turen avslutas inne i ICEHOTEL 365 där du får uppleva den fantastiska iskonsten.

 

16.30-17.30 Föreläsning/träning

INTRODUKTION WORKSHOP

På denna välkomstworkshop får du veta allt om bakgrunden, historiken och fördelarna med Pilates- och Garudaträning. Workshopen startar med en föreläsning och följs av en aktiv del där du får lära dig grundprinciperna för de olika träningsformerna.

 

19.00 Middag

ISMENY – MIDDAG PÅ IS

Den internationella köksbrigaden under ledning av köksmästaren Alexander Meier – upplärd på den tvåstjärniga Michelinkrogen Le Béarn i Genève – sätter en kontinental twist på de lokala ingredienserna, hämtade från älvar, berg, myrar och skogar i vår omgivning. Den vackra isen från Torne älv adderar ytterligare ett spännande element till er middag i form av bordsdekorationer, tallrikar eller skålar.

 


Fredag 6 juli

07.00 Frukost

09.00 Träning

PILATES – POSTURE AND POWER

Uppmjukande morgonklass med mattbaserade pilatesövningar som förbättrar din hållning, bygger upp inre styrka och ger dig kraft inför helgen.

10.00-12.30 Aktivitet

JUKKASJÄRVI BASTURITUAL

Bastubad har en lång tradition i norra Sverige och kontrasterna mellan varmt och kallt sägs ha hälsofrämjande effekter, så ta tillfället i akt och basta enligt konstens alla regler i Jukkasjärvi Kulturbastu. Gör de tio stegen i Jukkasjärvi basturitual och prova på allt från bastubad, tvagning med tjärtvål, dopp i Torne älv och en njutbar stund i de uppvärmda utomhusbadkaren.

 

13.00-14.00 Lunch

Dagens lunch serveras alltid med ett val av kött, fisk och vegetariskt, med salladsbuffé, efterrätt och kaffe.

15.00-20.00 Aktivitet

VILDMARK + MIDDAG

Välkommen till en eftermiddag i naturen. Vi samlar bär och växter och lär oss om hur de används i den samiska vardagen. Dagen avslutas med en samiskinspirerad middag där vi får smaka våra egna bär och växter.

Vår samiska guide tar med oss ut i naturen för att samla bär och växter, allt beroende på säsong. Vi får lära oss om hur dessa har använts och fortfarande används i samisk tradition och får även veta mer om växter, natur och djurliv i området.

Kaffet dricks vid öppen eld i naturen och när vi är färdiga åker vi till restaurangen för en avslutande middag. Kocken möter upp och tar hand om det insamlade skafferiet; utifrån det vi har hittat tillreder köket en ibland nyskapande, ibland traditionell måltid baserad på dagens ingredienser. Tips! Ta med egen kamera – vår samiska guide hjälper gärna till att ta bilder från turen. 

21.00 Träning

GARUDAYOGA MIDNIGHT SUN

Njut av en unik träningsupplevelse under midnattssolens sken. Garudayoga ger dig mer flexibilitet, ny energi och ökat välmående i både kropp och själ. Ljusterapi på riktigt!

 


Lördag 7 juli

07.00 Träning

PILATES BALANCE BOOST

På den här klassen tränar du på balansredskap för att utmana de stabiliserande musklerna i kroppen. Lek med balansen på fler olika sätt; mentalt och fysiskt, avslappnad eller aktiv och i styrka och rörlighet. Perfekt förberedelse inför dagens aktiviteter.

 

08.30 Frukost

10.00-17.00 Aktivitet

FORSRÄNNING I TORNE ÄLV alternativt KULTURELL TUR

Känn Torneälvens puls på ett forsränningsäventyr. Färdas genom lugna vatten, utmanande forsar och orörd natur på en forsränningstur. Torneälven är en av Sveriges fyra nationalälvar och rinner fritt – helt orörd.

Forsränning i Torne älv är Jukkasjärvis mest klassiska aktivitet som startade redan under 1970-talet. Turen startar med att vi tar på våtdräkt, hjälm och flytväst och sedan tar en traditionell långbåt oss vidare till raftingflottarna. Vi beger oss ut på en resa på Torne älv, guiden instruerar oss hela vägen, genom både lugna och utmanande vatten.

Längs vägen stannar vi till på ön Puonojokk där vi serveras en lunch över öppen eld, med kaffe och fika efteråt. Guiden pratar om Torneälvens rika historia och vi fortsätter vidare ner längs älven, genom forsar och vackra skogar. Så småningom stannar ni på älvstranden och drar upp båtarna innan vi åker tillbaka till ICEHOTEL i minibuss.

 

KULTURELL TUR

Som ett alternativ till Forsränning i Torne Älv har du istället möjlighet att följa med på en guidad kulturell tur i omgivningarna av ICEHOTEL och Jukkasjärvi.

17.00-17.45 Träning

GARUDA STRETCH

Varva ner efter dagens utflykt med Garuda stretch. Fokus ligger på andning och flödande rörelser som hjälper dig att släppa på stelhet och stagnation för en smidigare och mer välbalanserad kropp.

 

 

19.00 Middag

ICEHOTEL är rankad som Kirunas bästa restaurang och topp tre i Swedish Lapland i White Guide 2016, Sveriges ledande och mest heltäckande restaurangguide.

Tillval 

Chef’s Table – lördag kl 18.30

På lördagkvällen finns det möjlighet att boka plats på vår kulinariska och mycket uppskattade Chef’s Table på Verandan.

Tillsammans med vår Michelintränade kökschef Alexander Meier och restaurangchef tillika sommelier Sofie Nordefors presenterar vi stolt en ny mötesplats på ICEHOTEL i Jukkasjärvi. På Verandan välkomnar vi dig ”hem” till ICEHOTEL och också hem till Sverige. Liksom i alla svenska hem får gästerna gärna ta av sig skorna när de kliver på.

Middagen börjar med en drink eller alkoholfritt alternativ och det finns då även tillfälle att prata med de andra besökarna och personalen. Därefter bjuder vi in till det stora träbordet där alla gäster tar plats och kan välja att umgås i större eller mindre konstellationer. Två kockar ur kökschef Alexander Meiers brigad tillagar och serverar en åtta-tolvrätters meny med tillhörande dryck och berättar om ursprunget och råvarorna.

Läs mer om Chef’s table


Söndag 8 juli

06.30-07.30 Träning

WAKE UP MOVES

Morgonträning där du väcker kroppen med powerwalk/löpning i kombination med  stående pilatesövningar med flexband. Träning med flexband är roligt och stärker armar, axlar, skuldra och rygg. En total kroppsträning från topp till tå!

 

08.30 Frukost och utcheckning

09.30-11.30 Aktivitet

ISSKULPTERING

Gör som konstnärerna på ICEHOTEL, skapa din egen isskulptur av is från Torne älv.

Gå en snabbkurs i isskulptering, ett måste när du är på ICEHOTEL. Kursen börjar med att instruktören berättar om den kristallklara isen som är skördad från Torne älv. Sedan får du en introduktion i hur verktygen används, ett eget isblock och kan låta kreativiteten flöda och isen ta form. Ta chansen att skapa din egen isskulptur av den rena naturisen – något många konstnärer drömmer om.

 

12.00 Round up lunch

ICEHOTEL Wellness Weekend avslutas med gemensam lunch och träff där vi knyter ihop helgen och samlar våra tankar kring träningen, aktiviteterna och våra upplevelser. Du får nycklar till hur du kan fortsätta med din wellness även när du kommit hem.

13.15/ 14.15 Transfer till flygplatsen

NORWEGIAN kl.14.25 /SAS 15.35


Om träningspassen

Vad är Pilates?

Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Det är en fantastisk träningsform som balanserar upp kroppen så att den blir lika stark som smidig. Pilates är exceptionell med sin noggrannhet och sitt fokus på kroppsmedvetenhet vilket gör att du får snabba resultat av träningen och känner märkbar skillnad redan efter några få gånger. Pilatestekniken är dels en övningsbank med cirka 500 grundövningar och otaliga modifikationer, och dels en förklaringsmodell för hur man använder kroppen mest ändamålsenligt. Man arbetar efter fem grundprinciper för att göra träningen så säker och effektiv som möjligt. Metoden är väldigt variationsrik och kan tränas på matta med enbart den egna kroppen samt med en mängd redskap och maskiner.

Pilatesträningens främsta fördelar:

 • Säker och effektiv träning.
 • Förbättrar balans, koordination och hållning.
 • Skonsam vilket gör att alla kan utöva det – oavsett kön, ålder eller fysisk status.
 • Höjer prestationen i andra sporter (yoga, löpning, golf, styrketräning, dans etc.).
 • Framgångsrik som rehabilitering efter skador

Vad är Garuda?

Garuda är en träningsform inspirerad av yoga, pilates, dans & chi gong. Träningen innehåller enkla rörelser som gradvis byggs på till längre serier. Fokus ligger på att röra sig i olika tempo, rytm och med stor variation; sittande, stående och i liggande positioner. Tekniken innehåller vridningar, sidoböjningar och stretch där målet är att släppa på onödiga spänningar i kroppen. Resultatet är en starkare och smidigare kropp med förbättrad hållning och ett lättare sinne.

Garudaträningens främsta fördelar:

 • Ökad rörlighet, flexibilitet & koordination
 • Förbättrad andning och cirkulation.
 • Balanserar styrka och smidighet.
 • Formar kroppen och förebygger skador ( så att du klarar av fysiska utmaningar bättre).
 • Ger rörelseglädje!

Om tränarna:

Jasmin Salhi

Jasmin är personlig tränare och instruktör i pilates, garuda och barre med bakgrund i dans, teater och artisteri. Hon är en driven entreprenör med stor passion för träning och hälsa och driver tillsammans med Linda Ahlgren träningsstudion Pilates Complete.
Hennes kall är att leda sina klienter till ökad kroppsmedvetenhet och då även till en bättre hållning, en stark och flexibel kropp som är i balans. Träningen skall kännas stimulerande och upplyftande såväl fysiskt som mentalt. En sund själ i en stark kropp.

Linda Ahlgren

Linda är tränare och inspiratör inom pilates, garuda och yoga. Hon har sin bakgrund inom dans och idrott och inspireras av kroppens fantastiska kapacitet till förändring. Linda jobbar engagerat med att lyfta fram modern pilatesträning i Sverige och utvecklar kreativa träningsprogram för både företag och privatpersoner. Äger och driver Pilates Complete tillsammans med Jasmin Salhi.

Pilates Complete drivs av Jasmin Salhi & Linda Ahlgren. Det är en unik träningsstudio med vacker och inspirerande miljö i centrala Göteborg som erbjuder variationsrik gruppträning, kvalitativ personlig träning och spännande kurser i pilates, yoga, garuda och barre. www.pilatescomplete.se

Se även ICEHOTELL Wellness Week tillsammans med Magnus Ringberg 1-7 oktober 2018.

För mer information och bokning läs här eller kontakta ICEHOTEL via:

Mail: info@icehotel.com
Telefon: 0980-66899 vardagar 09:00-16:00