Kvällens medlemsevent ger oss frihetskänsla på hög nivå

Månadens medlemsevent innehöll ett besök av vår samarbetspartner Niclas från Freefoot på Vegagatan. Temat var fria fötter och Niclas började med att berätta om hur vi människor påverkar vår egen funktion och kapacitet genom ett stillasittande liv. Den förmåga vi har i våra fötter använder vi alldeles för lite. Finmotoriken är glömd sedan länge men kan återvinnas!
Vi fick prova mjuka skor som går att rulla ihop och lägga i bakfickan och enligt Freefoot finns allt vi behöver för att bära oss i våra kroppar. Vi behöver inga konstgjorda stöttepelare som inlägg, dämpade skor etc. Istället ska vi träna upp våra fötter så att de blir starka och rörliga. Det är med andra ord precis på samma sätt med våra fötter som med resten av kroppen, precis som med pilates och garudaträning så handlar det om att använda kroppen med variation! För om dina fötter inte kan göra sitt jobb så får det konsekvenser i andra delar av kroppen, exempelvis som överkompensation i knä och höftled. Kompensationer leder ofta till smärta och vägen ur smärta är förändring. När det gäller fötterna så ar det först när vi både tränar och byter ut våra för trånga skor som magin sker, det är då vi åstadkommer förändringar!

Så – ut och spring barfota hela våren och sommaren så ska du se att resten av kroppen reagerar på det med glädje också!

Stort tack Niclas och alla vetgiriga medlemmar för ikväll!